Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danijel Despot:

'Skrivećki sam, kad bi roditelji zaspali, odlazio u Kulušić'

Despot sa znom
Goran Jakuš/PIXSELL
26.06.2013.
u 08:35

Prije upisa u srednju školu Danijel Despot poslušao je roditeljski savjet i upisao elektrotehničku školu jer, kako su mu rekli roditelji, u tom je zanimanju budućnost.

Prije upisa u srednju školu Danijel Despot poslušao je roditeljski savjet i upisao elektrotehničku školu jer, kako su mu rekli roditelji, u tom je zanimanju budućnost. No pokazalo se kako ta budućnost ipak nije bila namijenjena ovom HTV-ovu novinaru i voditelju.

Matematika mu zadavala brige

– Borio sam se s matematikom i fizikom cijelu srednju jer me to uopće nije zanimalo, volio sam društvene predmete. Nakon srednje odlučio sam upisati politologiju. Cijelo ljeto sam štrebao filozofiju, sociologiju i logiku, predmete koje nisam imao u srednjoj, ali sam ih bez puno muke naučio i upisao politologiju. Bio sam bolji student nego srednjoškolac – priča Despot (41). Sebe kao tinejdžera opisuje problematičnim jer je volio izlaziti i tulumariti. Kad bi mu roditelji zaspali, iskradao se iz stana i odlazio na koncerte, najčešće u Kulušić, blizu kojeg je stanovao.

– Petar Štefanić, s kojim danas radim na HRT-u, živio je blizu mene pa smo zajedno roditeljima iza leđa odlazili u Jabuku ili Kulušić na rock koncerte – prisjetio se Despot. Tijekom fakulteta i prije dolaska na HTV radio je svakojake poslove, od kolportera, građevinskih poslova u Njemačkoj i Italiji do copywritera u jednoj marketinškoj agenciji sve dok ga prijateljica nije pozvala da se priključi redakciji HTV-ove emisije “Metropolis”.

– U “Metropolisu” i kasnije u “Glamour cafeu” uglavnom sam radio društvenu kroniku. Nisam bio fasciniran estradom pa sam imao jedan kritički odmak i nisam se bojao postavljati pitanja koja se drugi nisu usudili. Zbog takvog pristupa Tonči Huljić mi je jednom rekao da sam budala, a bilo je još sličnih situacija – prisjeća se Danijel.

Postao je ekspert za biljke

Nakon “Glamour cafea” bio je urednik “Spitze”, a trenutno je dio voditeljskog tima emisije “Dobro jutro, Hrvatska” i sanjari o vlastitoj emisiji kojom bi razbijao popularne mitove.

– Volio bih napraviti kombinaciju znanstveno-zabavne emisije poput MythBustersa. Sada u “Dobro jutro, Hrvatska” imam svoju rubriku “Istine ili zablude”, što je u jednom manjem opsegu to što bih želio raditi – otkriva novinar. Sa suprugom Kristinom i sinom Davidom iz centra se preselio u predgrađe, točnije u Zaprešić.

– Super je živjeti u Zaprešiću jer mi se dijete slobodno vozi na biciklu ulicom ili igra nogomet. Sa susjedima organiziram garažnu prodaju, roštiljamo... Nisam znao ništa o biljkama kad sam se doselio onamo, ali sad sam postao pravi ekspert i znam kako gnojiti i kako kositi, zalijevati – zadovoljno će Despot.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije