Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.05.2019. u 08:53

Od Škore malo tko očekuje da će voditi agresivnu kampanju, kao što bi to zasigurno činili neki drugi kandidati s desnice

Potencijalnu kandidaturu Miroslava Škore na predsjedničkim izborima dio je medija i političara dočekao kao dobar vic. I nije posve nezamislivo da i sam Škoro, kada dođe vrijeme za formalizaciju kandidature, kaže: “Samo sam se šalio”. No, misli li ozbiljno, utjecaj koji bi ovaj popularni pjevač mogao imati na izbornu utrku krajem godine daleko je od vica. Pokazuju to i rezultati HTV-ove ankete koja ga je, s potporom od čak 10 posto, svrstala odmah iza aktualne predsjednice i bivšeg premijera Milanovića.

A Škorin ulazak u izbornu utrku nije angažman tek nekog tamo pjevača, nego čovjeka koji se u politici već okušao, došao na neke važne funkcije i napustio ih kada je procijenio da politika koju vodi njegova stranka (tada HDZ) nije na dobrobit naroda. Uz sentiment koji među biračima desno od centra pobuđuju Škorine pjesme, očito je da je riječ o kandidatu kojega ne treba a priori odbaciti. Kuloari govore da je Škoro “kandidat osvete” kojega su tražili Mate Radeljić i Velimir Bujanec, što nije nevjerojatno s obzirom na Bujančevu Facebook-anketu u kojoj svoje pratitelje pita bi li radije podržali Škoru ili Kolindu Grabar-Kitarović.

Kako mu oni odgovaraju, suvišno je i spominjati. Postoji, dakle, dobra šansa da je desnica našla vrlo solidnog suparnika aktualnoj predsjednici, no ima i drukčijih teorija, a one kažu da Škorina kandidatura na predsjedničkim izborima ne mora nužno značiti štetu za predsjednicu, dapače, da bi joj donekle mogla i pomoći. Naime, od Škore malo tko očekuje da će voditi agresivnu kampanju, kao što bi to zasigurno činili neki drugi kandidati s desnice.

A agresivna kampanja zdesna predsjednicu bi mogla prilično oslabiti uoči ulaska u drugi krug. Škoro bi, pak, zbog svojeg ugleda u ovom dijelu biračkog tijela neke od potencijalnih kandidata desnih stranaka mogao odvratiti od kandidature, a šanse da bi uz HDZ-ovu biračku aparaturu mogao preteći predsjednicu vrlo su male. Ovu teoriju, međutim, zasad potkopavaju Škorine prve izjave kojima baš i ne pokazuje da mu je namjera biti blag prema Kolindi Grabar-Kitarović.

Komentara 7

OK
okvals54
12:27 26.05.2019.

Cudno je to sa Skorom,prisjetite se sta su Hebrangu prije 10 godina napravili HDZ-ovci Primorac.i lopov Vidosevic.Nema UDBA-e,ali ima udbasa.Vidosevic jos nije pravomcno osudjen,jasno,radi zasluga.

KS
Ksantipa
09:34 26.05.2019.

Miroslav Škoro je obrazovan, sposoban, pametan, iskren, pošten, slobodan čovjek, istinski domoljub.Bio bi dobar predsjednik države, bolji od KGK. Nemojte se s njuim šaliti, ili čak sprdati. Mogao bi vas iznenaditi. M islim, da on ništa nema s nikakvim ekstremima, pogotovo ultradesničarima.On nije ničiji eksponent, pogotovo ne izvana. On je svoj, pravi Hrvat i katolik.

DU
Deleted user
17:34 26.05.2019.

..njoj pomoći ne može nitko..glas za skoru..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije