Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.11.2018. u 10:30

Navodno je godinama opstruirao rad policije, uključujući i istragu lanca elitne prostitucije

A gdje je Milijan Brkić? Pa u Hercegovini! Ovako nekako zvuči relativno duhovita, poluslana šala koja ovih dana kruži medijskim i političkim krugovima otkako su objavljeni novi nastavci sage koja (opet) kompromitira Brkića koji se, uzročno-posljedično, na mah povukao iz javnosti.

Prvi medijski udar, onaj koncem rujna, tek ga je okrznuo. U konsterniranu javnost tada je lansirana priča kako je upravo on, negdašnji zamjenik Glavnog ravnatelja policije, a današnji potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a, godinama opstruirao rad policije.

Konkretno, policija je u to doba, 2011., istraživala razgranati lanac elitne prostitucije, no pritom ih je iz vlastitih redova, navodno, bušio upravo Brkić. U to doba, međutim, istraga protiv Brkića nije pokrenuta iako je policijski vrh imao informaciju da je upravo on organizatorima lanca prostitucije razotkrio da su protiv njih pokrenuti tajni policijski izvidi. Navodno.

Ova je afera u posljednja dva mjeseca imala svoje uspone i padove, nagle obrate i znakovite tišine, no u konačnici je ipak promašila metu, pa se Brkića i nadalje moglo vidjeti kako predsjedava časnim domom Hrvatskog sabora, neokrznutog aferom. Bila su to svojevrsna, pokazalo se, zatišja pred buru.

Koordiniranom akcijom s naslovnica identična dva (Plenkovićevoj struji bliska) tiskana medija, kao i dva mjeseca ranije, proteklih dana ponovno vrište dijelovi istražnog iskaza stanovitog informatičara Franje Varge, koji je ujedno i mozak skupine što je pripremala državni udar na premijera i čije navodne rabote vode prema Brkiću.

Tako je Varga istraživao “jednu Brkiću blisku osobu”, a k tome i pomogao “da mu ne oduzmu diplomu” tako što je istražio profesore koji su odlučivali o Brkićevu slučaju plagiranja diplomskog rada i na e-mail im poslao “rezultate te istrage”.

Iz Vargina iskaza dade se iščitati i to kako je Zdravko Mamić, koji ima “svoje suce” na Županijskom i Vrhovnom sudu, upravo preko Brkića vršio pritisak na glavnog državnog odvjetnika, a prethodno je i ilegalno financirao Brkićevu izbornu kampanju.

Zanimljivo je da javnost o tim prljavštinama nikada ne bi doznala da ne bi Franje Varge, dojučerašnjeg potpunog anonimca kojeg su čak i bližnji u rujnu raskrinkali kao “nepouzdanog”, no danas jednog od najmoćnijih pouzdanika hrvatske političke i obavještajne elite, koji je najosjetljivije pa i najprljavije poslove, surađujući i s moćnim FBI-em, odrađivao... guglajući?

Istina, navodi se u odabranim medijima, iskaz mu je dosta konfuzan, često skače s teme na temu, pa ipak, Varga je danas medijski prezentiran kao krunski svjedok protiv Brkića - zasad, pred sudom javnosti, a kasnije, tko zna.

Premda pouzdan poput kakvog Roberta Ježića, taj i takav Varga će u sezoni lova na političkog kapitalca Milijana Brkića, poput Kennedyjeva “ubojice” Harveya Lee Oswalda, tek poslužiti svrsi.

O Brkićevim političkim, moguće i pravosudnim perspektivama običan se čovjek ne bi trebao zamarati. Ono što bi ga trebalo duboko zabrinuti jest evidentna zlouporaba obavještajnog sustava za političke obračune kao i činjenica da vodeći ljudi HDZ-a za obračune s političkim protivnicima koriste podzemlje.

Ako Varga laže, onda Brkić treba izići pred javnost i to izgovoriti pa još i tužiti medije koji ga kleveću. No, ako su Vargine tlapnje istinite, zašto se Brkićem umjesto pravosuđa bavi politika?   

Pogledajte izjavu Milijana Brkića:

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar southman
southman
11:20 28.11.2018.

Kada bi u RH sudili novinari niti jedan političar sa desne strane političke scene ne bi ostao na slobodi ! Možda bi im onda dragi bero, Taritaš i Beljak imali skupa 20% potpore !?

JC
JChreont
10:54 28.11.2018.

Stavljajući riječ ubojica u navodnike te komentirajući kako je "tek poslužio svrsi", jasno je da novinarka ne misli da je Oswald zaista to učinio. Slagala se novinarka s rezultatima istrage ili ne, trebala bi poštivati njen formalni zaključak. Ali Oliverr Stone očito zna bolje od Earla Warrena. Tako je isto mogla napisati "navodni nalogodavac Đurekovićeva ubojstva Perković", iako je njemački sud pravomoćno presudio. Što se tiče samog članka, na razini je novinarskog početnika koji napravi juhu od tekstova iz drugih novina i vlastitih mišljenja. Navodno.

MI
miso
10:49 28.11.2018.

U kakvoj mi to zemlji živimo? pitam se već desetljećima tijekom njezinog propadanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije