Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.05.2019. u 14:06

Orgijanje u Hrtkovcima ruganje je hrvatskim žrtvama, preostaje im čekati da cirkus prođe

Kada je u listopadu prošle godine u Hrtkovcima svečano otvorio “Kuću Vojislava Šešelja”, bilo je posve jasno kako će vođa srpskih radikala i osuđeni ratni zločinac od neželjenog gosta u tom srijemskom selu ubrzo postati i domaćin.

Njegove ulične mitinge MUP Srbije dosad je efikasno rastjerivao, no otkako je Šešelj u kući – koja svojom bojom i neonskom rasvjetom neodoljivo sliči bordelu – smjestio mjesni odbor svoje stranke, za održavanje nakaradnih skupova poput aktualnog Otadžbinskog kongresa Srpske radikalne stranke (SRS) bilo mu je dovoljno tek podići šator na svom, privatnom posjedu.

Otamo su se jučer mogle čuti Šešeljeve tlapnje poput one kako je “iz Nezavisne države Hrvatske protjerano oko milijun Srba”, da Srbi moraju “osloboditi Republiku Srpsku Krajinu”, uz pozdrav “vidimo se dogodine u Kninu”. Nema dvojbe da je riječ o provokaciji, kada se zna da je skup upriličen na godišnjicu mitinga radikala održanog u Hrtkovcima 6. svibnja 1992. kada je, prema haaškoj presudi, pozvano na progon vojvođanskih Hrvata i nakon kojeg je uslijedilo njihovo iseljavanje.

Ova provokacija ima dodatnu težinu kada se zna da je Šešelj pravomoćno osuđen u Haagu na deset godina zatvora upravo za progon i deportacije Hrvata iz Vojvodine, posebno iz Hrtkovaca.

Usprkos promptnoj reakciji Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koji je od državnih tijela Srbije zatražio zabranu održavanja opskurnog kongresa radikala ocijenivši ga kao provokaciju, sva je prilika da će se, u pauzi između dva gostovanja u bizarnim reality programima, a poznavajući ćud ratnog zločinca Vojislava Šešelja, za njegove prljave rabote i provokacije u Hrtkovcima u vremenu koje dolazi, još čuti.

Šešeljevo orgijanje u Hrtkovcima jest ruganje hrvatskim žrtvama u Vojvodini, ali tamošnjim Hrvatima nema druge nego zadržati prisebnost i čekati da cirkus prođe. Šešelj iz srpske politike neće tako skoro, barem dok je na vlasti Aleksandar Vučić. Srpskom predsjedniku ova je dvorska luda prijeko potrebna.

Kuća Vojislava Šešelja u Hrtkovcima

Ključne riječi

Komentara 2

OK
okolo
17:42 05.05.2019.

evo i renatica relativizira...kaze trebaju se navići preostali hrvati ..jel može itko pojmiti, kakav bih cirkus napravio naš milorad, pofuk i ostali čuvari revolucije da je isto...izjavio neki hrvat

DD
dr dragon
05:32 06.05.2019.

Srbija svoj naraštaj odgaja pun mržnje prema hrvatima i albancima tako da mogu mirno čekati svoju priliku za ostvarenje šešeljeva plana,dobrovoljaca ce biti dovoljno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije