Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.04.2016. u 09:45

Željko Reiner, predsjednik Sabora, izvijestio je novinare da će zastupnicima ukinuti isplatu naknada za odvojeni život, ali samo u mjesecima dok parlament ne zasjeda

Željko Reiner, predsjednik Sabora, izvijestio je novinare da će zastupnicima ukinuti isplatu naknada za odvojeni život, ali samo u mjesecima dok parlament ne zasjeda. Tako će se na razini cijelog Sabora uštedjeti 900.000 kuna godišnje, pohvalio se Reiner.

Ušteda je blago rečeno skromna, ne samo u kontekstu predizbornih najava o kresanju povlastica već i u apsolutnom iznosu. Na dan objave da će cijeli Sabor godišnje uštedjeti „čak“ 900.000 kuna objavljena je i nova imovinska kartica njegova predsjednika. Prema računici objavljenoj u 24 sata, predsjednik Sabora i supruga mjesečno zarađuju 44.000 kuna, obiteljska im štednja sada iznosi 487.000 eura i 1,45 milijuna kuna, a ukupnu imovinu su procijenili na 8,5 milijuna kuna. Imajući to na umu, lakše je razumjeti logiku prvog saborskog štediše Reinera kada se čudi što se „tako velika buka podiže zbog doslovno 19 kuna mjesečno“ koliko će poskupjeti polica dopunskog osiguranja.

„Samo neka se svatko upita koliko mjesečno trošimo na mobitele“, poentirao je ovih dana Reiner kojem, dok on štedi, impulse na službenom telefonu ionako plaćaju „rasipni“ građani.

>> Predsjedništvo Sabora prihvatilo odluku o neisplati naknade za odvojeni život kad Sabor ne zasjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije