Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otkrivamo!

Sammir je platio svoju slobodu, platio je Dinamu da ga pusti!

Sammir, Zdravko Mamić
Zoran Grizelj
06.02.2014.
u 12:06

– Ma bitno je jedino da je to završilo, da je Sammir otišao i da je sada u Getafeu – kaže Slišković

Pet sati nakon predstavljanja Sammira (26) u Getafeu noć se nadvila nad južno predgrađe Madrida. Posljednji zaposlenici završavaju radni dan, no prvi čovjek kluba još je ondje. Predsjednik i vlasnik Ángel Torres Sánchez (61) u 19.30 napustio je ured. Posao je napokon gotov i Torres Sánchez je zadovoljan. Sammira je očekivao tek na ljeto kada mu istekne ugovor, no on se nenadano pojavio uoči zaključenja zimskog prijelaznog roka.

Žurilo mu se zbog SP-a

– Sammir je platio svoju slobodu! Platio je Mamiću da ga pusti. Dečko nam je sam to rekao – otkrio je za Večernji list Torres Sánchez te preduhitrio iduće pitanje:

– Ne znam koliko je morao platiti.

Sammir će u Getafeu imati godišnju plaću od milijun eura, rekao je njegov agent Božo Slišković. On se prije nekoliko dana posljednji put telefonski čuo sa Zdravkom Mamićem, no odbio je govoriti o uvjetima pod kojima je Sammiru odobren raniji odlazak.

– Ma bitno je jedino da je to završilo, da je Sammir otišao i da je sada u Getafeu – kaže Slišković.

Dinamo o novčanim detaljima, kao o poslovnoj tajni, nije želio govoriti.

– Izbornik Kovač mu je poručio da jedino igranjem može doći u šansu za odlazak na SP. Zato je pristao platiti odlazak iz Dinama – objašnjava Torres Sánchez.

Ugovor s Getafeom potpisao je u Brazilu te ga skeniranog poslao e-mailom. U ponedjeljak navečer, odmah po dolasku, stavio je još jedan potpis. Tu su večer Torres Sánchez i Slišković kompletirali dokumentaciju. Sammir će u Getafeu biti drugi najbolje plaćen igrač.

I Valencia ga je htjela

– Pedro León ima malo veću plaću od Sammira, a Sammir puno veću od svih ostalih – napominje prvi čovjek kluba. Veznjak León (27) od 2010. bio je igrač Reala na posudbi, no lani je potpuno prepušten Getafeu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Torres Sánchez još je prije tri godine htio dovesti Sammira pa kaže da ga itekako dobro poznaje.

– Htjeli smo ga kupiti, no Mamić je tražio više od osam milijuna eura, govorilo se čak o deset milijuna. To je za nas bilo previše pa smo odustali – prisjeća se.

Otprilike u to vrijeme Dinamo je igrao protiv Villarreala u Europskoj ligi, a nakon propalih pregovora vlasnik Getafea smatrao je da je ta priča gotova. No iznenada se otvorila mogućnost.

– Mi nismo razgovarali s Dinamom, sve je učinio Sammir. Pa vidite da je čitav dan hvalio Zdravka Mamića, očito mu se žurilo otići – dodaje, a tvrdi i da je svojevremeno i Valencija bila zainteresirana za Sammira.

– Ne znam, doduše, jesu li ikada poslali ponudu, no pokazali su interes.

>>Sammir: Bit ću najbolji igrač kluba i izboriti si mjesto kod Kovača

Ključne riječi

Komentara 9

ĆA
ćaćaća
12:11 06.02.2014.

još mi bilo čudno da ga mamić pustio samo tako...

Avatar Bell940
Bell940
12:59 06.02.2014.

Trebalo ga je hititi pred 5godina

DU
Deleted user
12:45 06.02.2014.

Pa normalno je da je trebao platit da ode ! To je tržište , a ne partija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije