Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Garancija za mlade'

Napokon sam dobio stalni posao i imam budućnost

Foto: Goran Kovačić/Pixsell
18.04.2015.
u 20:22

– Ugovor na neodređeno puno mi znači, mogu razmišljati o budućnosti, nekako se osjećam sigurnijim, mogu planirati – kaže Sučić koji se na jesen i ženi

Crikvenička hotelsko-turistička tvrtka Jadran početkom travnja je, koristeći Vladinu poticajnu mjeru “Garancija za mlade”, zaposlila petero mladih ljudi. U idućih pet godina tvrtka će time uštedjeti 250 tisuća kuna, što je iznos jednak godišnjem ulaganju u usavršavanje zaposlenika. Jedan od novozaposlenih je Davor Sučić, 25-godišnji strojarski tehničar iz Dramlja pokraj Crikvenice, zaposlen kao kućni majstor u hotelu Omorika.

Ugovor na neodređeno puno mi znači, mogu razmišljati o budućnosti, nekako se osjećam sigurnijim, mogu planirati – kaže Sučić koji se na jesen i ženi.

– Evo, sad mogu u banci podići i neki kredit, sigurno će mi trebati kad se budem kućio – domeće mladić.U svom kratkom radnom stažu Sučić je bio pola godine zaposlen, s ugovorom na određeno vrijeme, u komunalnom poduzeću, a potom radio kao sezonac u Jadranu.

– Zadovoljan sam poslom, radim na održavanju, tu je i vođenje kotlovnice, sitni popravci, reklo bi se od svih “tehničkih” struka po malo – kaže Sučić.Ljeti se radi više, i vikendima, u smjenama, no takav mu ritam odgovara, a zadovoljan je i plaćom. Vladinu mjeru “Garancija za mlade”, zahvaljujući kojoj je napokon dobio stalan posao, Sučić ocjenjuje odličnom.– Za mene je to super, kao i za sve mlađe od 30 koji se tako zaposle, a koliko znam, i poslodavcu će donijeti uštedu pa je dvostruka korist – zaključuje Sučić.     

>> 10.461 mlada osoba dobila stalni posao, evo u kojim sektorima najviše

>> Zbog bauka socijalizma hrvatski radnici ne sudjeluju u odlučivanju

Komentara 8

PE
Petrol
20:29 18.04.2015.

Dragi Davore ostavi se kredita i stedi mjesec po mjesec. Imat ces vise od svega. Svaki kredit stvara roba 21. stoljeca.

DU
Deleted user
21:15 18.04.2015.

Prijatelju moj... okani se kredita. Zivi kao podstanar i budi sretan. U inozemstvu velika vecina zivi na taj nacin i nista im ne fali. Onog trenutka kad potpises ugovor sa vragom (bankom) pocet ce i tvoje zivotne muke. Stedi maloo po malo, ako mozes svaki mjesec ostavi 500 - 700 kn sa strane i ulozi taj novac u nesto sto mozes iskoristit za dodatni (privatni) posao ili u najgorem slucaju dionice ili slicno. Iskoristi svoje slobodno vrijeme i radi na stjecanju dodatnih kompentencija u necemu sto volis radit, a istovremeno mozes dodatno unovcit u blizoj buducnosti.

BO
Bonus
22:51 18.04.2015.

balkanska posla... ozenit cu se i dici kredit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije