Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.12.2016. u 12:30

Izvještaji policijskih i obavještajnih agencija, nažalost, uljepšana su verzija istine o BiH

Svijet je o brutalnome nasilju radikalnih islamista doznao tek nakon što su putem videoportala objavljivali zapise o odrubljivanju glava očajnih ljudi obučenih u narančasta odijela. Jedan od njih bio je i Tomislav Salopek iz Vrpolja. To je bilo čak 20 godina nakon što su hrvatske sigurnosne vojne i civilne službe zabilježile prve slučajeve životinjskog iživljavanja mudžahedina, uglavnom stranih arapskih fanatika, koji su zarobljene Hrvate u središnjoj Bosni dekapitirali, a zatim s njihovim glavama igrali nogomet.

Dolazak “svetih ratnika” u BiH planski se događao preko teritorija Hrvatske kao dio paketa “pomoći” koje su ratne vlasti u Sarajevu prihvaćale od zemalja islamskoga svijeta. U okviru regularnih formacija bošnjačke Armije BiH, čija je vlast bila u Sarajevu, postojala je i posebna postrojba El mujaheed, a procjenjuje se da je tijekom rata bilo 5000 stranih boraca. Iako se potpisivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma bošnjačka strana 1995. godine obvezala otkazati gostoprimstvo mudžahedinima, brojni su ostali živjeti u BiH. U međuvremenu su napravili organizacije te su indoktrinirali brojne Bošnjake mijenjajući im način prakticiranja islama. Ubojstvo doministra Joze Leutara, likvidacije hrvatskih povratnika u središnjoj Bosni, napad na veleposlanstvo SAD-a u Sarajevu, autobomba u Mostaru, ubojstvo dvojice vojnika Oružanih snaga BiH prošle godine kao i policajaca u Zvorniku – odreda ima isti rukopis radikalnih islamista, sljedbenika selefijskog pokreta koji su postali ozbiljan problem Islamskoj zajednici, Bošnjacima i državi BiH. Upozorenje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i izvješaj policijskih i obavještajnih agencija, nažalost, uljepšana su verzija istine o BiH. Bivši šef Obavještajno-sigurnosne službe u BiH Almir Džuvo ustvrdio je kako postoji 6000 radikalnih islamista koji su spremni u svakome trenutku izvesti terorističke napade.

To nije samo regionalna nego zasigurno i jedna od najvećih sigurnosnih prijetnji u Europi.     

>> Večernji u posjedu dokumenata SIPA-e: Javnost BiH mora znati istinu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije