Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Edvin Liverić

S deset godina na tavanu sam režirao 'Hamleta'

edvin liverić
Davor Puklavec/PIXSELL
15.07.2013.
u 15:40

Moja mama me opisuje kao dijete koje bi prije skoka s nekog zidića uvijek dobro promislilo i odmjerilo sve moguće posljedice skoka, priča Liverić.

Bio sam mirno i poslušno dijete, uvijek previše čist i pedantan, ali razigran i društven. Moja mama me opisuje kao dijete koje bi prije skoka s nekog zidića uvijek dobro promislilo i odmjerilo sve moguće posljedice skoka – slikovito glumac Edvin Liverić opisuje svoj karakter dok je bio dijete te ga potkrepljuje i jednom anegdotom.

Prvu nagradu dobio sa 17 godina

– Postoji snimka mog prvog rođendana zabilježena na Super 8-ci, jer moj je otac uvijek sve bilježio kamerom. Na njoj smo moja sestrična i ja, koji smo rođeni dan za danom pa smo kao djeca i rođendane slavili zajedno. Na snimci pušemo svaki svoju svjećicu i prstima dodirujemo svoje torte. No ja se na toj snimci mrštim zbog kreme i šlaga na rukama, dok se moja sestrična Elizabeta slasno oblizuje. Mislim da ta snimka puno govori o meni kao djetetu – kaže ovaj rođeni Riječanin. Da mu je glumački poziv suđen, postalo je sasvim jasno kad je sa 10 godina na tavanu svoje zgrade postavio svoju verziju “Hamleta”.

– Mobilizirao sam svu djecu iz zgrade i postavio, ni manje ni više, nego “Hamleta”. Bolje rečeno, ono što sam ja mislio da bi “Hamlet” trebao biti, a bilo je bazirano na sjećanju istoimene predstave koju sam netom vidio u HNK Ivana pl. Zajca – prisjeća se 42-godišnji glumac. Sa 17 godina Edvin je već radio u jednoj turističkoj agenciji u kojoj je brzo napredovao i činilo se kao da će ostati u toj branši, ali te godine na umjetnički kolosijek vratila ga je nagrada za ulogu u predstavi “Hamletmašina” Teatra Palach koju mu je uručila Mirjana Karanović.

Vikendi u hangarima aerodroma

Akademiju je završio u Zagrebu i te studentske dane pamti kao čemerne i sive, obavijene nostalgijom za Rijekom. – Izlazio sam uglavnom u Gjuru i Fanatik, a kasnije po velikim techno partyjima. Znao sam cijele vikende provesti u hangarima starog aerodroma u Münchenu. Drag mi je taj životni period – kaže Edvin. Nakon što je diplomirao, na Akademiji je sa 26 godina postao i vanjski suradnik katedre za scenski nastup.

– Sa svojim sam studentima izlazio i u noćne zabave, što je bilo neobično. Kada smo snimali seriju “Ne daj se, Nina” dosta mojih bivših studenata me oslovljavalo s profesore pa je ostatak filmske ekipe mislilo da se zezaju – priča Liverić. S tremom prije predstave, kaže, uspješno živi već 20 godina, a prvu važnu predstavu ne zaboravlja ni danas. – Sjećam da sam već na drugoj godini Akademije uskakao u razne predstave. Tako sam uskočio i u “Hamleta”, i to u ulogu Gertrude, koju je do tada igrala Vera Zima. Mislim da mi je to bila najbizarnija ponuda ikada! Ta je predstava već tada bila kultna i imala je više od 300 izvedbi, pa je odgovornost time bila veća – veli glumac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije