Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBAR POSAO U POLJSKOJ

Kako su rukometaši i predsjednica odradili posao i za hrvatski turizam

Hrvatski rukometaši, doček na Trgu
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
02.02.2016.
u 18:13

Hrvatski turistički radnici zadovoljno priznaju da su rukometaši i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Poljskoj za naš turizam odradili pozamašan posao

Rukometna bronca Hrvatskoj je u Poljskoj priskrbila sjaja kao da se radi o čistom zlatu. Unatoč gorčini zbog poraza reprezentacije domaćina, poljski su mediji danima o našoj zemlji pisali u pozitivnom kontekstu, kao o "Velikoj Hrvatskoj", a pun pogodak ispao je i posjet hrvatske predsjednice. Tamošnje je medije osvojila spontanošću, njezino navijanje iz publike i navijačka majica zabilježeni su uz puno blagonaklonosti. Hrvatski turistički radnici zadovoljno priznaju da su rukometaši i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Poljskoj za naš turizam odradili pozamašan posao.

Istini za volju, i bez toga je hrvatskom turizmu išlo odlično na poljskom tržištu. Od 2005. naovamo broj se poljskih turista na odmoru kod nas zamalo udvostručio. Poljaci danas pušu za vrat Česima, koji po brojnosti spadaju u skupinu top pet domaćeg turizma. Lani je našu zemlju za odmor izabralo oko 725.000 čeških turista, a Poljaka je u isto vrijeme bilo respektabilnih 664.000.

– Lanjske su sezone poljski gosti kod nas ostvarili nešto više od 4,5 milijuna noćenja, što je uistinu zavidan rast kad uspoređujemo s 2005. kad smo imali 370.000 turista iz Poljske i 2,5 milijuna noćenja. Rast turističkog prometa iz Poljske očekujemo i ove godine, Hrvatska je među najpopularnijim ljetnim odredištima Poljaka, a rukomet i posjet Predsjednice su imali fantastičan publicitet i zasigurno će biti dodatni impuls – uvjeren je Bojan Baketa, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Poljskoj.

I novom je ministru turizma Antonu Klimanu jasno da su sportaši ponajbolji promotori turizma pa je jučer kaubojima i čestitao i zahvalio.

– Učinili su da naši kvadratići opet budu prepoznatljivi i da pozornost Europe i svijeta ponovo bude upućena nama. Hrvatski turistički radnici zahvaljuju im na tome! – riječi su ministra Klimana.

Pozitivno ozračje oko Hrvatske, koje su u Poljskoj stvorili naši rukometaši i predsjednica, pada na plodno tlo tim više što naša zemlja i inače zadovoljava najvažnije zahtjeve poljskih turista; sigurna je, ima odličnu klimu i more, a unatoč višesatnoj vožnji, u dometu je automobilom. Inače, godišnje na odmor u inozemstvo putuje nešto više od pet milijuna Poljaka, a Hrvatska se za mjesto broja jedan nadmeće s Grčkom, Španjolskom i Italijom. 

>> Željko Babić: Ne volim biti u medijima iako je to dio mog posla

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije