Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
08.02.2021. u 13:55

Puno je toga na kocki, turistička sezona od iznimne nam je važnosti. Kako ćemo se liječiti bez novca u državnoj blagajni?

Temperature zraka posljednjih su dana prave proljetne, “udara” nas južina, a i inače smo tankih živaca budući da smo gotovo 365 dana u situaciji koja je neprirodna, pa i nenormalna, bez obzira na to što je se uporno naziva ”novim normalnim”.

Budimo iskreni i priznajmo da svi, rjeđe ili češće, dolazimo u napast da se sjurimo na nekakav trg ili omiljenu nam lokaciju, s kavom u rukama, i zaboravimo na trenutak da nas posljednjih godinu dana trese pandemija COVID-19 koja sije smrt, gasi radna mjesta, unosi nesigurnost.

Okrenula nam je živote naopačke, a sve se više čini da COVID-19 i neće misteriozno nestati, jednako onako kako se iznenada pojavio te zatočio svijet, nego ćemo se morati naviknuti na suživot s tim smrtonosnim virusom.

Kada se sve sagleda, može se možda razumjeti i tešku situaciju kroz koju prolaze mladi, posebice tinejdžeri, koji su svoje najbezbrižnije godine prisiljeni sjediti zatvoreni doma jer su im druženja i okupljanja u većem broju zabranjena. Nema koncerata na kojima si mogu dati oduška, noćnih izlazaka, nema maturalnih putovanja...

Možda nisu sasvim ni svjesni ozbiljnosti situacije, a možda je to i njihov izraz mladenačkog bunta pa diljem Hrvatske svjedočimo prizorima krcatih parkova ili parkirališta noćnih klubova. Opet, budimo iskreni pa recimo – epidemioloških mjera, nemalen je broj primjera, ne pridržavaju se ni pojedini političari.

Na stranu sada prozivanja i prebacivanja kockica, u ovome je trenutku doista ključno strpjeti se i izdržati još malo. Broj novozaraženih pada, i što je još važnije – manje je umrlih, a bez obzira na kratkotrajan zastoj, pristižu i nove doze cjepiva protiv koronavirusa.

Sve ovisi o nama, ma koliko god to floskularno zvučalo. A odgovornost je velika, jer je zaista strahovito puno toga na kocki – od zdravlja do gospodarstva, posebice turističke sezone koja nam praktički već kuca na vrata.

Prihodi od turizma premašuju petinu BDP-a u Hrvatskoj. Ne bude li novca u državnoj blagajni, kako ćemo se onda, u konačnici, i liječiti?  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije