Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.08.2017. u 12:34

Molenbeek i Saint-Denis nisu nastali preko noći, Bruxelles i Pariz godinama su okretali glavu

Muslimanske enklave u europskim državama baze su i rasadnici terorizma i na kraju će upravo iz njih krenuti sukob civilizacija - riječi su koje je nakon posljednjih napada u Barceloni izrekao poljski ministar unutarnjih poslova Mariusz Blaszczak, i koliko god ta konstatacija zvučala oštro, nije daleko od istine.

Poljski poziv Europi na buđenje prije svega bi trebala shvatiti upravo Europa odnosno njezine stožerne države Njemačka, Francuska, Velika Britanija pa i Belgija. Njemačka zbog svoje politike otvorenih vrata koja je u prošlogodišnjem migrantskom valu na europsko tlo propustila ogroman broj terorista i potencijalnih terorista, a Francuska i Belgija zbog desetljeća zanemiravanja i guranja pod tepih problema s “Francuzima” i “Belgijancima” porijeklom iz bivših posjeda tih kolonijalnih sila, poput Maroka, Tunisa, Alžira, kojima danak kolonijalizma ovih dana dolazi na naplatu. Molenbeek u Bruxellesu ili Saint-Denis u Parizu nisu nastali preko noći, a krivca za te “enklave” ne treba tražiti isključivo u stanovnicima tih “zloglasnih” četvrti. Za prve generacije migranata iz bivših kolonija Francuze jednostavno nije bilo briga. Smještali su ih u predgrađa i koristili kao jeftinu radnu snagu za poslove koje domicilno stanovništvo nije željelo raditi. Slično su se ponašali i Englezi. Novije generacije odrastale su u tom ozračju siromaštva, bijesa i nezadovoljstva pa su se uz sitni kriminal okrenule i radikalnim propovjednicima koje su u lokalne džamije slali upravo oni koji se i danas označavaju kao glavni idejni i financijski pokrovitelji islamskog terorizma i ideologije globalnog kalifata. U takvoj okolini ti su se mladići počeli osjećati korisnima, prihvaćenima, postali su dio nečega.

Problem je u tome što je to nešto usmjereno na uništenje svega i svih koji se s njihovom ideologijom ne slažu, a to je u ovom slučaju sve izvan njihovih “enklava”. Kjučno je pitanje može li se problem riješiti bez velikog krvoprolića ili će sve zaista završiti sukobom civilizacija?

Komentara 2

DO
domxerex
13:25 20.08.2017.

To treba ili asimilirati ili odseliti. Ako si se negde doselio izvoli poštuj pravila okoline u koju si se doselio. Ako ti se ne sviđa - seli se tamo gdje ti se sviđa. Isto vrijedi i za ljevičare. Neka se nose u pičku materiju (neka tamo mjenjaju stvari) ili u sjevernu koreu!

VL
vladimir964
14:00 20.08.2017.

Sva bijeda svijeta skriva se u tomu što nikada ne osjećamo ono što uzrokujemo drugima (E.M. Remarque)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije