Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Raskošnu Hrvatsku odgajali su treneri od 4000 kuna

Hrvatska - Argentina
Igor Kralj/Pixsell
23.06.2018. u 10:20

Roditeljima nogomet i sport mogu biti dobar putokaz. Ako si vrijedan, možeš na kraju uspjeti

Netko je na Facebooku napisao: Najsretniji čovjek sljedećih desetak dana bit će premijer Andrej Plenković jer neće biti svakodnevna prva vijest. Svu će slavu, ali i teret nacionalne važnosti i okupiranosti preuzeti Zlatko Dalić i njegovi sljedbenici u misiji kako brončane iz 1998. poslati u arhiv nogometne povijesti pod rednim brojem 2.

Sreća što petak nije bio radni dan pa su se mase, koje emotivno i zdušno bodre Hrvatsku na SP-u u Rusiji, mogle dodatno proveseliti. A veselilo se i staro i mlado, i na sjeveru i na jugu, pronašavši i zrnce optimizma u životu. Naravno, optimizam je veći s brojem promila u krvi pa je tada lako ispaliti “bit ćemo prvaci svijeta”. Kada prođe mamurnost, ostaje spoznaja da imamo dobru i kvalitetnu momčad, satkanu od talenta, ali i dugogodišnjeg kvalitetnog rada.

Nogometni uspjeh relativno je lako izmjeriti, nešto teže je to učiniti u ostalim segmentima djelovanja. Premda, gdje ima kvalitetnih pojedinaca, pritom vrijednih i predanih poslu, mogućnost je da takav kolektiv bude uspješniji, što u konačnici i državu i društvo može učiniti boljima. Nogometaši, jer sada je to njihovih mjesec dana, mogu biti primjer da odricanje i naporan trening mogu donijeti uspjeh, na takav način mogu biti uzor roditeljima koji odgajaju svoju djecu da je to ispravan put. A da nogomet može biti i pošten, pobrinula se VAR tehnologija.

Hrvatska u Rusiji može postići i povijesni doseg, a ja ću se vratiti na izvor moguće bujice uspjeha. Koliko god nam nogomet bio u rukovodećim strukturama zatrovan i korumpiran, veliku zaslugu za svu raskoš naše nogometne reprezentacije imaju treneri koji rade za 4000 kuna mjesečno, nekad i nogometni entuzijasti koji rade bez naknade, a koji su otkrivali Modrića, Mandžukića, Lovrena... I njima valja posvetiti ovu po mnogočemu mitsku pobjedu. Što se nogometa našeg, lokalnog, tiče, stvarnim problemima vratit ćemo se 25. srpnja.

Hrvatska - Argentina
1/8

Komentara 1

BA
bakulušić
18:55 23.06.2018.

Ako si vrijedan, možeš i uspjeti! A tada ćeš na vrat navući Flaka i "samoupravljače". I morat ćeš objašnjavati otkud ti kuća, otkud ti stan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije