Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.02.2016. u 17:22

Ruski mediji na čelu s TV postajama Channel One Russia i NTV Rusija u vlasništvu Gazproma napadali su njemačke vlasti da ne žele otkriti silovatelje mlade njemačke Ruskinje.

Vanjska politika ruskog predsjednika Vladimira Putina koristi sva sredstva, pa i lažnu vijest o otmici i silovanju 13-godišnje Njemice ruskog podrijetla Lise F., za napad na Njemačku, u želji da podijeli Europu. Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov napao je njemačke vlasti da žele prikriti probleme s migrantima kao što “stavljaju pod tepih slučaj male Lise“.

Ruski mediji na čelu s TV postajama Channel One Russia i NTV Rusija u vlasništvu Gazproma napadali su njemačke vlasti da ne žele otkriti silovatelje mlade njemačke Ruskinje. Emitirali su i razgovor s Lisinom tetom koja je kazala da su je silovala trojica migranata. Taj intervju reemitiran je stotinama puta. U Njemačkoj živi oko dva milijuna Rusa koji su, dakako, na bombardiranje ruskih medija o jadnoj djevojčici, odgovorili i prosvjedom pred zgradom njemačke vlade. Njih oko 700 uzvikivalo je “Dolje ruke od naše djece“ i “Lisa, mi smo s tobom“.

Nestanak Lise F. prijavili su njezini roditelji 11. siječnja. Policija je provela istragu, ispitala Lisu, koja se u međuvremenu, nakon 30 sati provedenih izvan kuće, pojavila. I time je sve završeno. No, ruski su mediji zaključili kako njemačke vlasti žele prikriti da je Lisa silovana. Sve do kraja siječnja trajao je ruski medijski napad na Njemačku, pogotovo na kancelarku Angelu Merkel koja je svojom politikom otvorenih vrata za izbjeglice dovela, evo, i do toga da kći ruskih emigranata bude silovana.

Na kraju je glasnogovornik tužiteljstva u Berlinu, Martin Seltner, obznanio: “Slučaj je razjašnjen”. Nije bilo nikakve otmice ni silovanja. Lisa se, iz straha od roditelja zbog loših ocjena u školi, sakrila kod 19-godišnjeg prijatelja. Identificiran je i prijatelj, provedena je detaljna istraga i nije bilo nikakvog kaznenog djela. No, ruska diplomacija sada šuti. Glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert odgovorio je na Lavrovljeve optužbe: “Njemačka je pravna država u kojoj je sudstvo neovisno i treba raditi mirno bez vanjskih neopravdanih upletanja“.

Moskva je spremna i na silovanje vanjske politike u svojoj namjeri da podijeli i destabilizira Europu.

>> Putin jača snage ISIL-a u Siriji

Komentara 3

AP
apikuristi
18:43 14.02.2016.

Ma hajde, koliko sotonizacije Rusije i predsjednika Putina dolazi iz europskih medija napose liberalni i angloameričkih to je strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije