Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
07.06.2018. u 20:15

Ima onih koji svoju e-naviku, e-užitak, stavljaju iznad propisa i uvriježene uljuđenosti

Nepristojnost, bahatost, neuljudnost. Sve su to ljudske osobine koje već same za sebe, pojedinačno, izazivaju i nevjericu, i ljutnju, a nerijetko i potrebu da se reagira. No kada se sve te mane ujedine u jednoj osobi ili u jednoj situaciji, onda se zna dogoditi da od šoka ne možete doći k sebi.

Primjera za oba slučaja ima podosta, gotovo svakodnevno okrzne nas neki od njih, ali sad ću izdvojiti tek jedan. Vezan je uz e-cigarete i javni prijevoz. Iako je općepoznato da je u tramvajima i autobusima pušenje zabranjeno, ima nekih koji smatraju da se to na njih ne odnosi samo zato što u ruci nemaju klasičnu, nego e-cigaretu. Ili čak vrlo dobro znaju da se ta zabrana odnosi i na e-cigarete, ali su oni, eto, sebično, umišljeno i bezobrazno odlučili sebe i svoju e-naviku, e-užitak, staviti iznad propisa i uvriježene uljuđenosti.

I tako, već se nekoliko puta dogodilo da u tramvaj ili autobus uđe osoba koja tijekom vožnje bez imalo obzira, stida ili pristojnosti nastavlja pušiti svoje e-cigarete. Ponekad izađu i prije nego što se netko od ostalih putnika snađe i reagira. Jednom se reakcija i dogodila pa je “krivac” nešto gunđao da ta cigareta nije opasna za zdravlje, ali se na kraju ipak nevoljko ispričao, izašao i nastavio pješice zajedno sa svojom e-cigaretom.

Nedavno u tramvaju kod Kvatrića putnici nisu bili čak ni te sreće. Ušao je u prilično pun tramvaj mladac s ruksakom, malo se progurao, stao i nastavio pušiti e-cigaretu kao da nikoga oko njega nema. Putnici oko njega najprije se u čudu i nevjerici pogledavaju, vrte i odmahuju glavama, ljutito cokću, a onda se gospođa koja je stajala tik ispred “pušača” okrenula te, iako iživcirana, ipak dobronamjernim glasom upitala: "Znate li da se u tramvaju ne smije pušiti?"

"Znam",odrezao je mladac. Dok se gospođa pribirala od njegova tona, uključio se gospodin do nje: "Onda prestanite pušiti ili izađite."

“Izađite vi ako vam smeta. Ja idem do Britanca”, drsko je uzvratio mladić nastavljajući pušiti. Unakrsno prepucavanje nastavilo se sve do Britanca. 

Pogledajte galeriju: Čak i bez nikotina, e-cigarete mogle bi oštetiti pluća

E-cigarete
1/2
Ključne riječi

Komentara 7

VI
Vito
08:07 08.06.2018.

Pušenje e-cigarete u javnom prijevozu pravi dokaz bahatosti ::: Žalosno je što su prozori niskopodnih tramvaja zatvoreni pa im ne možeš uzeti dimilicu i baciti ju kroz prozor. __ Zato su "čehi" dobri - imaju otvorene prozore pa mu uzmeš dimilicu i baciš kroz prozor.. __ Ostane u šoku, a ne može ti ništa, jer je "cijeli tramvaj" uz tebe pa izađe na prvom stajalištu.

VI
Vito
08:15 08.06.2018.

MarkoHR: __ U Hrvatskoj su kune i lipe __ A ti se pari sa svojom majkom i nas pusti na miru. __ Ako nisi bio pored takve dimilice nemaš pojma koliko smrdi i koliko je neugodno udahnuti nešto takvo. __ To nije običan izdah, kamoli vodena para, jer se vodena para iz daha vidi samo kad je hladnije od 10°C, a ovo se vidi k ad je +40°C, kad čovjek prdne, ne vidi se plin, ali ga možemo osjetiti njuhom. __ Zato ne laži da ispuštaju paru, jer nije hladno u tramvaju niti kod otvorenog prozora.

VI
Vito
08:22 08.06.2018.

ja-ma: lažeš __ Prijateljica je koristila jedno vrijeme, ne samo da smrdi, nego nije niti korisna, budući je nakon nekoliko dana korištenja bacila i nastavila s pravim duhanom. __ Samo pojačava potrebu za nikotinom onima koji se žele odviknuti. ___ Oni koji nikad nisu pušili, njima nije potrebno izigravati budale pa ih ne trebaju kupovati __ Naravno, ako su budale kupit će ih i javno obznaniti stupanj inteligencije sukladan broju godina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije