Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.04.2016. u 15:30

Janica nikad nije krila hrvatsko domoljublje kada je pobjeđivala i osvajala svjetska odličja

Subota 23. travnja

‘Slušali smo čovjeka koji nas je prevario’

Stranka Milorada Pupovca i dalje se osipa, sada ju je napustilo i vodstvo petrinjskog ogranka, predsjednica Mara Vilus i njezin zamjenik Nikola Fićur. U priopćenju za javnost pišu kako “rukovodstvo SDSS-a na čelu s Vojislavom Stanimirovićem i Miloradom Pupovcem nije marilo za lokalne probleme Srba na području Petrinje”, kako se novac iz proračuna izdvajan za stranku trošio za “promociju pojedinca, dok se srpski narod na Baniji snalazio u rješavanju svojih problema” i kako “se s povjerenjem slušalo jednog čovjeka koji nas je sve prevario”. Odavno traje nezadovoljstvo među podosta Srba u Hrvatskoj kojima je dozlogrdio Pupovac koji troši golem novac za sebe i elitu oko sebe a nimalo za rješavanje “lokalnih problema”. Za to je najbolji primjer iznimno skupo srpsko glasilo “Novosti” koje o tim problemima uopće ne piše, a uhljebilo je mnoge novinare iz propalih redakcija koji se bave visokom politikom, i to uglavnom u protuhrvatskim pamfletima. I dok to Pupovčevo društvo na svakom koraku vidi ustaše i vozika se u luksuznim automobilma, ima srpskih sela koja nemaju ni vodu, ni struju, ni druge osnovne uvjete za život. Pupovac srbuje, narod gladuje.

Nedjelja, 24. travnja

‘Druže Stipe, kupit ću ti fiću, a Mercedes Anti Paveliću’

Ustaški zloduh nadvio se nad današnjom Hrvatskom, reče na komemoraciji u Jasenovcu Stipe Mesić. Efektno mu je u Trećem Dnevniku HTV-a odgovorio Nino Raspudić. Citirao je njegovu historijsku izjavu kako Hrvati nemaju pred kim klečati, ni u Jasenovcu ni drugdje, jer su jedini dvaput pobijedili u Drugom svjetskom radu – prvi put 10. travnja proglašenjem NDH koju su priznale sile Osovine i drugi put 1945. godine. Dakle, ako još ima ustaša ili njihovih sljedbenika, zacijelo i Mesiću pripisuju određene zasluge za očuvanje “ustaškog zloduha”, pa ga ne bi, na primjer, isključili iz svoga voznog parka, premda bi trošio mnogo skromnije nego u luksuznim autima Republike Hrvatske u kojima jurca već više od 15 godina. Te bi malo preinačena poznata ganga mogla glasiti: Druže Stipe, kupit ću ti fiću – a Mercedes Anti Paveliću.

Ponedjeljak, 25. travnja

Kovačić pokazao da Most patološki ‘voli’ HDZ

Posljednji potez omiškog gradonačelnika i predsjednika kluba zastupnika Mosta u Saboru Ivana Kovačića dosad je naizrazitiji dokaz da odnos te stranke prema HDZ-u nije politički nego patološki. Služeći se uličarskim rječnikom, on prijeti prekidom suradnje s HDZ-om na nacionalnoj razini zato što mu se ne sviđa što je HDZ-ov ogranak u Omišu za svoga predsjednika izabrao Ivana Škaričića. Mostovci su diktirali izbor premijera koji ne smije biti iz stranke, nego izvanstranački stručnjak – HDZ je na to pristao. Diktirali su podjelu ministarstava – šest je moralo pripasti njima, i to ona koja oni odaberu. HDZ je na to pristao. U nekoliko slučajeva diktirali su koje osobe ne smiju biti ministri koji su iz HDZ-ove kvote. HDZ se pokorio i tom diktatu. Sad diktiraju koga hadezeovci smiju a koga ne smiju birati u vodstva u vlastitoj stranci!!! To se može objasniti samo bolesnom ambicioznošću jedne nevažne i marginalne skupine koja je umišljena da je samo ona sposobna i poštena. Pokazalo se da nije ni jedno ni drugo nego iz kivnosti, zavisti i ljubomore želi zanijekati i koliko može uništiti najmoćniju stranku u zemlji. Već sam napisao kako uzurpatorstvo te neznatne manjine ishodi iz dvije značajne manjinske tradicije u Hrvatskoj – u bitnome Most je nalik i na komuniste i na ustaše, što se i sad potvrdilo.

Utorak, 26. travnja

Branitelji, sačuvajte šator, još će vam trebati

Na Savskoj cesti u Zagrebu završava prosvjed branitelja, jedine društvene skupine koja se može djelotvorno usprotiviti vlasti. No nije ovaj prosvjed počeo i nastavio se samo zbog niza trenutačnih razloga. Zbog neriješenih problema mnogih branitelja, nebrige o obiteljima poginulih boraca. Zbog uvreda koje su im upućivane, pogotovu od ministra Matića i njegova pomoćnika Glavaševića. Zbog namjere da se pripadnici srpskih paravojnih postrojba izjednače s braniteljima (“Ne možemo dopustiti da silovatelj iz Vukovara bude jednak silovanoj majci iz Vukovara! Ne možemo dopustiti da ubojice koji su harali Hrvatskom dobiju takvu čast da budu jednaki elitnoj pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci”). Zbog ćirilice na pločama u Vukovaru i premlaćivanja Darka Pajičića koji je te ploče skidao i koji je umro od ozljeda što su mu ih nanijeli krvoločni Ostojićevi policajci (za to ubojstvo ni ministar ni napadač nikad nisu kazneno odgovarali!). Bio je to nastavak sukoba branitelja s ljevičarima na vlasti, od Račana i Mesića, preko Sanadera, poslije prelaska iz oporbe na vlast također lijevog, do Milanovića i Josipovića. Račanova, Mesićeva i Sanaderova kriminalizacija Domovinskog rata, nasilno umirovljenje najviših časnika HV-a, progon “ratnih zločinaca”, gromoglasno prozivanje lažnih ratnih invalida među generalima, koje se pokazalo neistinitim... sve je to preraslo u “tradiciju” koja će prethoditi prosvjedu na Savskoj cesti u vrijeme Josipovića i Milanovića. U kakvoj zemlji živimo, braniteljima bih preporučio – sačuvajte šator!

Srijeda, 27. travnja

Što znače “domaći sluge” u rečenici Ranka Ostojića

S tekstom na Facebooku punim uvreda dočekao je Ranko Ostojić dolazak u Hrvatsku turskog predsjednika Erdoğana, poručivši građanima: “Sutra vas molim kao pravi podanici kad bude prolazio Sulejman na svim zabranjenim rutama da kleknite i odate pocast kapitalu i domaćim slugama koje će prodat sve šta mogu”. Uz izrazitu nepismenost, posebno je dojmljiva sintagma “domaćim slugama” koju je posudio iz vlastitog iskustva. U “Večernjakovoj” biografiji o njemu piše kako je, nakon tajnog sastanka u Vladi, na kojem je uz druge, bio i operativni šef britanske obavještajne službe MI6 Boyd, 5. veljače 2003. kao ravnatelj policije potpisao pokretanje akcije Cash (...) čija je svrha bila uhićenje generala Ante Gotovine kojeg je tada tražio Haaški sud.” Brutalno pogaziti državni suverenitet i dovesti stranog obavještajca na sastanak Vlade te s njim dogovarati uhićenje herojskog zapovjednika Domovinskog rata – ta izdaja nadmašuje značenje “domaćeg sluge” i vapi za lisičinama na rukama, kaznenim progonom i zatvorom.

Četvrtak, 28. travnja

Predsjednica pridonijela vraćanju vojnog roka

U aneketama, pa i u najnovijoj upravo objavljenoj, u kojima se građane pita jesu li za vraćanje obveznog vojnog roka, većina je odgovora pozitivna, u rasponu od preko 50 do čak 80 posto. Otkad je ta obveza ukinuta, nije uvijek bilo tako pa se očito nešto promijenilo. Donekle je tome zacijelo pridonijela i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović koja se za obvezni vojni rok, makar od nekoliko mjeseci, zauzimala u predizbornoj kampanji, što joj baš nimalo nije naškodilo. Ali zacijelo još više emigrantska kriza, napetosti i sukobi u svijetu, nestabilnost u nekim zemljama u regiji i pogotovo stanje u Srbiji u kojoj ne baš beznačajne političke skupine ne odustaju od granice Virovitica - Karlovac - Ogulin - Karlobag, a mediji, institucije, povjesničari a i političko vodstvo protuhrvatsko ozračje podgrijavaju neprekidnim obnavljanjem mitova o protjerivanju Srba u Oluji, o 700.000 žrtava u Jasenovcu, o oživljavanju ustaštva i tako dalje. Treba nam dobro naoružana i za obranu obučena i spremna Hrvatska, pa neka onda Nikolić, Vučić, Šešelj, Pupovac i drugi blebeću i srbuju koliko ih je volja.

Petak, 29. travnja

Samo maloumni ne mogu shvatiti Janičinu ulogu

Cijeli se tjedan kao zmije otrovnice kroz lijeve medije vuku komentari o imenovanju Janice Kostelić za pomoćnicu za sport ministra obrazovanja. Isti su ti mediji godinama šutjeli o tome da pomoćnik za sport ministra obrazovanja u Milanovićevoj Vladi Petar Skansi ima samo srednju školu, i to onu koja nije nikakva preporuka za to mjesto – srednju pomorsku školu. A šutjeli su i onda kad je mimo zakona Skansi bio član nekih komisija za koje je bilo propisano fakultetsko obrazovanje, pa su se zbog toga neki natječaji poništavali. Samo maloumni ljudi ne mogu shvatiti da se vrhunska svjetska sportašica i bez velike mature može kao pomoćnica ministra djelotvorno zauzimati za najviše domete hrvatskih sportaša i za što bolje uvjete u kojima će živjeti i raditi. Ali, eto, ona nikada nije krila hrvatsko domoljublje te je malo previše mahala hrvatskim zastavama i u njih se ogrtala, i to svojom krivicom – stalno je pobjeđivala i primala svjetska odličja. Premda uvelike zaostaje za Janicom, vrhunski je sportaš bio i Skansi, ali s jednom prednošću – on je obožavao Tita, a Tito je mogao ljevici biti uzor i po obrazovanju. Bravarskom.

>> Reforma školstva kao krivotvorenje i reforma Domovinskog rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije