Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.02.2018. u 18:51

Bi li naoružani nastavnik bio brži u izvlačenju pištolja od napadača na školu i bi li više oružja u optjecaju značilo veću sigurnost za sve građane?

Bi li naoružani nastavnici mogli zaustaviti pokolje u američkim školama? Američki predsjednik Donald Trump iznio je prijedlog da se nastavnike naoruža i nauči ih se rukovati oružjem kao odgovor na pokolj koji je na Valentinovo počinio Nikolas Cruz (19) u školi u Parklandu na Floridi ubivši 17 osoba. “Shvaćam da je pretpostavka o naoružanju nastavnika kontroverzna, ali tu smo da vas slušamo”, kazao je Trump preživjelim učenicima, roditeljima poginulih i nastavnicima koje je primio u Bijeloj kući. Bi li naoružani nastavnik bio brži u izvlačenju pištolja od napadača na školu i bi li više oružja u optjecaju značilo veću sigurnost za sve građane?

“Trump je infantilan, stvara konfuziju, s njim je sve delirij i ništa nije normalno”, komentirao je američki novinar Michael Wolff koji je ovih dana bio na turneji u Italiji predstavljajuću svoju knjigu Fire and Fury koja je u engleskom izdanju već prodana u 1,5 milijuna primjeraka. U knjizi iznosi razne primjedbe na račun Trumpa koji je, navodno, pokušao i zaustaviti njezino objavljivanje. Wolff drži da Trump nije htio postati predsjednik, već velika žrtva Hillary Clinton na čemu bi zaradio novac. Došao je nespreman u Bijelu kuću, a onda se okružio ljudima koji mu samo povlađuju.

Dakako, postavljeno mu je i pitanje nalikuju li, politički, Trump i bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi koji predvodi (kao koordinator jer ne smije biti kandidat) koaliciju desnog centra na izborima koji će se održati 4. ožujka.

“Postoji velika razlika. Berlusconi želi biti prilijepljen za vlast i imati političku moć pod svaku cijenu, dok Trumpa ne zanima politika. Trump ne želi vladati, već postati što poznatiji”, odgovara Wolff. Slični su po tome što imaju bezbroj gafova pa su zanimljivi novinarima i podižu tiražu listovima.

“Trump i novinarstvo međusobno su ovisni. Donald ne može postojati bez medija, a mediji ne mogu imati bolji subjekt o kojem govoriti”, kaže Wolff. U Italiji su posebno strani novinari svako jutro pitali redakcije: koliko vam kilograma Berlusconija danas treba. Priče o Trumpu i Berlusconiju prodaju se na kile.     

Pogledajte i galeriju: Trump primio učenike i obitelj stradalih u pucnjavi

Pucnjava u Parklandu
1/7

Komentara 5

BI
bikica7
19:50 26.02.2018.

Zanimljivo je kako američki demokrati niti nakon više od godine dana ne mogu prihvatiti poraz koji su doživjeli na izborima.U tome prednjači gubitnica Hillary sa svojim potrčkom novinarom Wolff kao i velika većina medija Amerike koji su u rukama liberala.Dajtejte prihvatite činjenicu da će te tog čovjeka trpiti još sedam godina jer tako želi američki narod.

Avatar sindarela
sindarela
07:20 27.02.2018.

Budalama nikad dosta oružja

LI
lipica
21:44 26.02.2018.

Naoruzati nastavnike? Cista budalastina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije