Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.08.2016. u 17:10

Unatoč zaklinjanjima da su isključivo za stručne ljude u Vladi, na čelo šest najvažnijih ministarstava Petrov je postavio svoje prijatelje, suigrače s balota, većinom iz svoga zavičaja

Nedavno je Novi list objavio zanimljivu priču. Uredništvo nije htjelo objaviti razgovor s predsjednikom Mosta Božom Petrovom, nakon što ga je s autorizacije vratio “temeljito redizajniranog”. Među ostalim, potpuno je promijenio mišljenje o ljetovanju premijera i njegove obitelji u državnoj vili Costabella. O tome se iz izvora bliskih listu saznalo ovo: “Petrov je u prvoj, neautoriziranoj verziji intervjua, koja je i snimljena, osudio takvo ponašanje te rekao kako on to nikada ne bi napravio, da bi poslije u autorizaciji potpuno promijenio stav i napisao da je riječ o orkestriranom napadu na Oreškovića.”

Premda taj stav Bože Petrova jako dobro ilustrira moral Mosta i mostovaca, njihovu prevrtljivost, nedosljednost i spremnost da promijene mišljenja za nekoliko sati, mediji su taj slučaj gotovo prešutjeli. Ali zato danomice objavljuju intervjue s Petrovom i drugim mostovcima kao da je riječ o najvažnijoj stranci u zemlji, a na izborima je dobila manje od 15 posto glasova. Pomno se i naglašeno bilježi svaka njihova izjava, a te su izjave fraze i iskazi samoljublja nezapamćeni u samostalnoj Hrvatskoj.

Promjene, reforme, zaokret u politici koja je “uništavala Hrvatsku dvadeset godina” – to je jedina “programska” melodija iz Mosta koju slušamo već mjesecima, kao što slušamo o njihovu poštenju, čestitosti, načelnosti i drugim plemenitim osobinama. Pogotovo su isticali kako su protiv foteljaša, a kad su s HDZ-om formirali vlast, tražili su i dobili šest najvažnijih ministarstava. Unatoč zaklinjanjima da su isključivo za stručne ljude u Vladi, na čelo tih ministarstava Božo Petrov postavio je svoje prijatelje, suigrače s kartanja i balota, većinom iz svoga zavičaja i susjedstva u promjeru od dvadesetak kilometara.

Narcizam i vlastohleplje toga razornog društva jači se su od svakog razuma i državnog interesa. O Mostovim obmanama i prijevarama pisali su negativno gotovo svi i lijevi i desni medijski komentatori, no ta se skupina vjerojatno uzda u određen broj birača sličnih sebi, samoljubivih i destruktivnih, a računaju kako stalnim napadima na dvije velike stranke mogu pridobiti određen broj nezadovoljnika. Znalo se reći kako Most sve više sliči na HDZ i SDP, no može se isto tako reći kako HDZ i SDP sve više sliče na Most.

Hoće li vlastohleplje i u jednih, i u drugih, i u trećih opet Hrvatsku dovesti do pogubne situacije, do novih svađa u sastavljanju vlasti i u vlasti samoj, do novog kaosa, do novog gubitka novca iz europskih fondova, do novog slabljenja gospodarstva i funkcioniranja države, do novog povećanja kamata kod stranih vjerovnika, do novoga gubljenja vjerodostojnosti države u Europi i svijetu, ako je od te vjerodostojnosti još išta ostalo? 

Prekjučer je Večernji list na naslovnoj stranici objavio veliki naslov “I HDZ i SDP već rade scenarije za moguću koaliciju s Mostom”, koji pokazuje da bi se to moglo dogoditi. Istodobno, Most žestoko prosvjeduje zbog najavljenog sučeljavanja Plenkovića i Milanovića, zbog toga što u tom sučeljavanju nema umišljene veličine predsjednika Mosta. A ta veličina, Božo Petrov, na jednoj je nacionalnoj televiziji, u golemom intervjuu kao da je riječ o sudbonosnom političaru u zemlji, izjavio kako je spreman biti premijer, za što je, kaže, kvalificiraniji i od Plenkovića i od Milanovića, te, naravno, iskoristio priliku da još jednom istrese uobičajene, najteže optužbe na račun dviju najvećih stranaka.

I tako, dok se i SDP i HDZ, kad manje, kad više, tko manje, tko više, uglavnom udvaraju Mostu, Petrov i drugi mostovci govore o njima kao o najvećem zlu koje je Hrvatsku moglo snaći od samostalnosti do danas. Kako bi s takvim držanjem i stavovima i jednih i drugih moglo biti sastavljanje nove vlasti i vlast sama doli onakvi kakve smo već vidjeli.

Hoćemo li još jednom svjedočiti ponižavanju Hrvatske ili će jedna od velikih stranaka odlučno odbiti svaku suradnju s destruktivnim provincijskim samoljubivcima? Iznova napominjem kako smo u povijesti imali dvije manjinske političke skupine koje su Hrvatskoj nanijele golema zla zbog iste umišljenosti, nedodirljivosti, samohvale i vlastohlepne bezobzirnosti. Pogađate, bili su to ustaše i partizani koji nisu imali nikakav legitimitet kao što ga sa svojom izrazito manjinskom potporom u narodu nema ni Most. Ali budući da ipak živimo u demokraciji, za novu katastrofu ne bi bio odgovoran Most, nego jedna od dviju najvećih stranaka, ili možda obje. 

>> Prvo istraživanje s novim rasporedom koalicija – evo tko bi pobijedio da su danas izbori!

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Anasta
16:31 12.08.2016.

Strasan je Ivkosic! Usporediti Most sa ustasama i partizanima je zlonamjerno i neusporedivo, nadasve neozbiljno od tkz.ozbiljnog novinara koji u zadnje vrijeme samo lupa po Mostu. Uzas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije