Naslovnica Premium

Premijer šalje Hajdaša da okuplja ministre turizma

Ideja o suradnji na planu turizma možda i nije posve loša, ali samo premijer zna zašto za nju lobira – ministar prometa.
02. prosinca 2014. u 12:00 14 komentara 602 prikaza
29.11.2014., Zagreb - 14. Izvjestajno-tematska skupstina Socijaldemokratskog foruma zena u hotelu Four Points-Panorama. U radu skupstine sudjelovao je premijer SDP-a Zoran Milanovic. Zoran Milanovic , Sinisa Hajdas Doncic.
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Zoran Milanović, hrvatski premijer, iz dnevnopolitičkih razloga otkazao je susret s kineskim premijerom i 16 šefova vlada središnje i istočne Europe u Beogradu, ali je ipak procijenio da skup ne treba posve ignorirati jer će se razgovarati o važnim ekonomskim projektima. Stoga na skup šalje Sinišu Hajdaša Dončića, ministra prometa, koji je za Jutarnji izjavio da će tom prilikom pozvati zemlje kruga "Kina + 16" da pošalju ministre turizma na sastanak u Hrvatsku. Ideja o suradnji na planu turizma možda i nije posve loša, ali samo premijer zna zašto za nju lobira – ministar prometa.

Ustav štiti poduzetništvo, samo što ministar to ne zna

Gordan Maras, ministar poduzetništva i obrta, ponesen ambicioznim najavama predsjedničkih kandidata koji bi rado prionuli na izmjene Ustava i sam je odlučio nabaciti poneki amandman. Maras se, za sada, ne namjerava kandidirati za predsjednika, ali inspiriran iskustvima iz Južne Koreje, želi da se u hrvatski Ustav unese kako je "država obvezna potpomagati malo i srednje poduzetništvo". O svojem će amandmanu Maras razgovarati s predsjednikom Josipovićem jer "misli da to mora pisati u Ustavu". Razgovor će biti vjerojatno zanimljiv jer će mu tom prilikom njegov predsjednički kandidat objasniti da je poticanje poduzetništva već spomenuto u Ustavu i to u članku 49.

Čačić napokon izravnao račune s hrvatskom Vladom

Radimir Čačić, predsjednik NSR-a, tek je ovih dana raščistio odnose s Vladom. Jutarnji piše da je "povjerljivom" odlukom država otkupila Coningove dionice CA, a iznos umanjila za dugove Čačićeve tvrtke prema državi.

Profesorici škola isplatila 10.000 kuna zbog mobinga

Jelena Lenkić Pilko, profesorica fizike, tužila je Poljoprivrednu školu u Zadru zbog mobinga bivšeg ravnatelja i sudskom presudom dobila odštetu od 10.000 kuna. Profesorica je bila izložena maltretiranju nakon što je zaključila negativnu ocjenu učeniku čiji je roditelj bio utjecajan član školskog odbora. Bivši ravnatelj vrijeđao ju je u četiri oka, pisao joj uvredljiva pisma i na sjednici nastavničkog vijeća govorio joj da "ne zna brojiti do pet". Zato je škola izbrojila do deset. Tisuća.

>> Grčiću je zapošljavanje 349 službenika – ušteda

>> Kolinda Grabar Kitarović lupila šakom po tipkovnici

Roštilj
ZA SVA GODIŠNJA DOBA
Roštilj i kiša ne idu zajedno. Ili?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar mili99
  mili99:

  Kinezi će se jako razveselit kad vide ove naše "stručnjake". Past će im mrak na oči kad počnu pričat svoje gluposti..

 • MitsubishiTurbo:

  cudi me da nije poslao ,,,brata,,,pupavca,,,

 • Vlaskoulicanec:

  Ha, ha, ha, Hajdas-Doncic, ha, ha, ha,..... E sada ce Kinezi poludjeti za nama i poceti ulagati ne milijune, ne milijarde vec trilijarde eura i dolara u nasu privredu!!! Ozbiljno: bolje da nitko nije isao nego sto ide taj klaun!