Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Darinko Dumbović

Prebjezi pojačavaju odbojnost prema politici

Darinko Dumbović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/3
13.01.2019.
u 20:07

Gradonačelnik Petrinje 
i saborski zastupnik Reformista

Što je razlog za vaše napuštanje Bandićeva kluba u Saboru?

Kao kandidat Narodne stranke - Reformista u 6. izbornoj jedinici, izabran sam u Sabor na koalicijskoj listi stranke MB 365 - Stranka rada i solidarnosti, Narodne stranke - Reformista i više manjih stranaka, i to preferencijskim glasovima.

Uz nezavisnog zastupnika g. Lackovića, koji je isto tako izabran preferencijskim glasovima u 2. izbornoj jedinici, i g. Vardu osnivač sam Kluba zastupnika stranaka MB 365, NS - Reformisti i nezavisnih zastupnika. Kasnije su se Klubu priključili i neki od zastupnika nacionalnih manjina, koji su svoje mandate osvojili izvan koalicijskih blokova HDZ-a i SDP-a. Takav Klub je još uvijek imao politički temelj s kojim smo izišli na izbore, a to je viđenje politike kao mjerljive discipline u cilju zaštite i realizacije interesa građana. Međutim, kad je nastao pravi stampedo prebjega, postalo je jasno da takav heterogeni, umjetno i bez volje birača stvoreni Klub nema ni snage ni političke volje da se izbori za projekte koji nose napredak i razvoj područja iz kojeg dolazim, i to je prevagnulo u mojoj odluci.

Smatrate li da učestala pojava prebjega znači prijevaru birača i koliko je to opasno i loše za politički sustav i društvo?

Pojava prebjega u Saboru, ali i na svim drugim razinama, opasna je i štetna za politiku. Smatram da se takvim postupcima i izdajom birača svaka stranka ili pojedinac odriče svoje političke budućnosti i svoje političko djelovanje svodi na interes prisutnosti u Saboru ili vlasti u ovom mandatu. Uvjeren sam da će to dodatno pojačati razinu odbojnosti prema politici i političarima i pojačati apstinenciju u sljedećim izbornim ciklusima.

Što će biti vaši daljnji koraci u Saboru? Hoćete li se prikloniti nekom klubu?

Ni ja ni Reformisti kao stranka nećemo se priključivati nekom od postojećih klubova. Eventualno formiranje kluba bit će uvjetovano zadržavanjem naše pozicije za koju smo dobili mandat, uz projektnu podršku Vladi, ali i zadržavanjem prava na samostalnost u skladu sa svojim stavovima i uvjerenjima.

Ključne riječi

Komentara 5

KA
karlodrago
20:19 13.01.2019.

Svakog prebjega iz loših stranaka SDP-a ,HNS-a,HSS-a ,IDS-a i stranke babe Mrak razumijem i podupirem.

MA
maximinimax
20:31 13.01.2019.

Već duže vrijeme pokušavam glasati protiv bande na vlasti a ispada da glasam za njih. Ima li smisla više izlaziti na izbore?

ZR
Ze Roberto u
20:23 13.01.2019.

Reformisti? ...čega? Čačića ? Najbolje da se okrenete prema Beljaku, tu vam je zagarantirana budućnost prema ' bratstvu i jedinstvu' .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije