Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Premium

Postavite pitanje potpredsjedniku Vlade Boži Petrovu!

Večernji list pretplatnicima Premium sadržaja ekskluzivno otvara mogućnost da postave pitanja potpredsjedniku Vlade i čelniku MOST-a Boži Petrovu.
11. veljače 2016. u 10:01 6 komentara 350 prikaza
Božo Petrov
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Večernji list poziva pretplatnike Premium sadržaja da postave pitanja potpredsjedniku Vlade i čelniku MOST-a Boži Petrovu

Božo Petrov uz Tomislava Karamarka ima najveću odgovornost za funkcioniranje i u konačnici uspjeh vlade Tihomira Oreškovića.

U posljednjih nekoliko dana dogodilo se “bezbroj” nesporazuma između HDZ-a i MOST-a. Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović je rekao da je protiv izgradnje termoelektrane Plomin C. Drugi dan demantirao ga je njegov stranački kolega ministar gospodarstva Tomislav Panenić koji tvrdi da će o tome još razmisliti. HDZ ima neku svoju viziju. 

Mostova ministrica uprave želi drastično smanjiti broj županija, dok HDZ o tome ne želi ni čuti. Karamarko odobrava smjenu šefa tajne službe, dok se Petrov protivi takvoj odluci. 

Pretplatnike Premium sadržaja Večernjeg lista pozivamo da u formi ispod teksta napišu pitanja koja ćemo Boži Petrovu postaviti i potom odgovore objaviti u velikom intervju koji će biti ekskluzivno vidljiv kao Premium sadržaj.

 

Fill out my online form.
Od polja do polica u 24 sata
Domaći proizvodi koji u najkraćem roku dolaze na police dućana kako bi mi imali svježe voće i povrće
 • Avatar abakus
  abakus:

  Poštovani gospodine Petrov, uz sve razumijevanje prema složenom obliku suradnje stranaka koje su trenutno na vlasti (MOST i Domoljubna koalicija), ono što trenutno vidim da se zbiva jest jedno odugovlačenje koje samo donosi štetu vlasti. U sadašnjoj situaciji najmanje što ... prikaži još! nam je potrebno je otezanje, jer se time samo baca voda na mlin bivše vlasti koja vaše beskrajno odugovlačenje oko svake, pa i najmanje odluke, tumače kao nesigurnost i samo vas još jače napadaju zbog toga. Poteze treba povlačiti puno brže i puno odlučnije, a ne da se dugim pregovaranjem daje prilika oporbi i medijima koje sdp sve redom čvrsto drži pod sobom za blaćenje Vlade i demoraliziranje ionako demoraliziranih građana. Izabrali smo vas za reforme, i to što hitnije reforme, a ne za dugo progovaranje oko svakog poteza. Zašto novi ministar branitelja nije već imenovan? Namjeravate li se vi sada kadrovski ustrojavati i svađati još idućih šest mjeseci (ili sve četiri godine)? Izbori su bili u studenom i krajnje je vrijeme da se počne ozbiljno raditi. A vi se još ekipirate i samo produžavate donošenje odluka koje se mogu i moraju donijeti u roku 24 sata. Smanjite malo ego svi zajedno, pogotovo MOST-ovci, za koje se dobiva dojam da zbog poze "uvrijeđene veličine" koče Vladu. A HDZ-u poručujem da smanji bahatost, jer za nju nemaju nikakvih temelja. Činjenica je da i onima koji su vam najnaklonjeniji ovo sve zajedno polako počinje sličiti na tešku papazjaniju. I jedini koji za sada pokazuje odlučnost kojoj smo se mi birači od vas nadali je ministar Hasanbegović. Njemu velika petica, a svima vama ostalima zasad dvojka.

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  da mi ćemo postaviti pitanja a vi u VL se potrudite da gospodin Petrov jasno i glasno odgovori na njih bez floskula "mi ne bi u ideološke rasprave"ili vidjeti ćemo ,dogovoriti ćemo se.ukoliko gospodin Petrov nije u stanju stati iza ... prikaži još! vlade,svih ministara pojedinačno i dati podršku predsjednici oko smjene čelnog čovjeka SOA onda nama koji smo glasovali za ovu vladu takva koalicija ili suradnja s Mostom ne treba.ukoliko se neće suprostaviti oporbi u izazivanju kaosa u zemlji takva nam vlada ne treba.ukoliko će se Most boriti samo za fotelje a ne za reforme takva nam vlada ne treba.ukoliko će se samo sastančiti bez konkretnih odluka i brzih poteza takva nam vlada ne treba.

 • tretez:

  Most zasad doista jest glavni kočničar Vlade. U nekim je slučajevima to dobro, ali u nekima je izrazito loše. Što god ih pitaš, odgovore “prvo ćemo proanalizirati, a zatim odlučiti”. Zato na čelu javnih poduzeća ostaju i oni koji to ... prikaži još!o nipošto ne zaslužuju. (Hrstić, VL)