Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.02.2020. u 15:23

Da se bojažljivi vrh stranke usudio probleme rješavati unutar stranke, ne bi bilo tolike “eksplozije”

A trebali su to biti samo obični unutarstranački izbori u HDZ-u. Za javnost gotovo nezanimljivi i dosadni. No, čim je gong označio početak izborne utrke, branitelji stranačkog trona i izazivači preplavili su medije i počeli razotkrivati jedni druge. I to će, prema prvim najavama, biti “do gola”.

Do sada su se ovako obračunavali samo preko medija, puštajući “anonimne” predstavke i podatke jedni o drugima. Kada su počela prva “razotkrivanja” u javnosti, Davor Božinović, Plenkovićev “consigliere”, s dozom cinizma zaključuje da će zbog međusobnih niskih udaraca HDZ-ovaca, njihovi politički protivnici samo trebati “kupiti kokice i sjesti pred TV”. Gordan Jandroković otvoreno kaže da će HDZ-ovci neke stvari toliko razgolititi da će nekima biti neugodno, Milijan Brkić Vaso poručuje Andreju Plenkoviću neka se ide ispovjediti, a Kovač da nakon što pobijedi njegova opcija više neće biti faraona u HDZ-u.

I u pravu su, naravno, oni koji u ovoj početnoj, a već žestokoj razmjeni niskih udaraca vide stvaranje velike štete stranci. To se događa na ovakav pomalo divlji, nesputan način i stoga što je ledena HDZ-ova šutnja i nesloboda koja je okovala stranku trajala pune četiri godine. Pa stranka sada svoje odnose i prljavo rublje pere naočigled svih. Da su se bojažljivi članovi Predsjedništva usuđivali probleme i razlike u stavovima rješavati na stranačkim sastancima, sigurno ne bi bilo ovakve eksplozije emocija kakva se sada događa. Dramatika je, vjerojatno, posljedica toga što je Plenković za izbore oformio svoj tim pa je time gurnuo i protivnike da oni oforme svoje. I time su ovi izbori naglo postali oni “pravi”. A suparnici postali – neprijatelji. Timovi, odnosno “klanovi” potom su krenuli u unutarstranački rat, umjesto natjecanja.

Nakon dugog razdoblja šutnje, Plenkovićevim se protivnicima toliko sada sviđa što mogu otvoreno nastupati i govoriti protiv njega i javno osporavati njegov učinak i politiku da se više i ne mogu zaustaviti. Pa još do jučer su za znatno nevinije proteste isključivani iz stranke. Sličan “Big Brother”, i to dvogodišnji, SDP je na vrhuncu “bratoubilačkog rata” spustio na rejting od samo 15 posto. U HDZ-u ne vide sličnosti. Pa, onda, kokice u ruke...

Ključne riječi

Komentara 22

TO
Toni12345
15:39 11.02.2020.

HDZ više nikada neće dominirati desnicom. Mladi desničari su skloniji Škorinom suverenističkom bloku.

Avatar Syssko
Syssko
15:29 11.02.2020.

Kada HDZ/SDP postanu PROŠLOST, kada ih pošaljemo u ropotarnicu poijesti tek tada će se dogoditi pozitivne promjene. Einstein je rekao da je definicija ludila ponavljat uvijek iznova jednu te istu radnju u iščekivanju drukčijeg rezultata! Dakle narod 30 godina biraira jedne te iste a očekuje promjene, nije li to LUDILO? Neće se promjenom predsjednika mijenjat i politika stranke ili vlada, kako ne HDZ-a tako ni SDP-a, oni su PROBruxellske sluge i tako će zauvijek biti! SUVERENIZAM je budućnost svijeta a HDZ/SDP su GLOBALISTI! Zbog ove istine očekujem blokadu na 2 ili 7 dana kao nakon svake izrečene istine u ovo NAJ-DEMOKRATIČIJE doba slobode izražavanja mišljenja!

KU
Kultura
15:28 11.02.2020.

Plenkovic je svakako gubitnik. Ako izgubi stranacke izbore gubitnik je, a ako dobije stranacke na parlamentarnim ovakav hdz nece biti iznad 20% dakle opet gubitnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije