Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vanessa Radman

Razvod mi nije poljuljao vjeru u ljubav, a ni u instituciju braka

Vanessa Radman
Foto: Borna Filić/PIXSELL
25.11.2013.
u 14:12

Poslije serija “Ponos Ratkajevih” i “Obični ljudi” redatelj Branko Ivanda je i za svoj aktualni projekt “Zoru dubrovačku” Nove TV glavnu zvijezdu Vanessu Radman doveo iz Njemačke.

Poslije serija “Ponos Ratkajevih” i “Obični ljudi” redatelj Branko Ivanda je i za svoj aktualni projekt “Zoru dubrovačku” Nove TV glavnu zvijezdu Vanessu Radman doveo iz Njemačke.

Djed mi je bio pjesnik

Ovih dana radni tempo na serijalu joj je nesmiljen i teško ju je uhvatiti, no negdje između seta, ručka i povratka u život Maris, koju u seriji utjelovljuje, uspjela nam je ispričati kako se snalazi u Zagrebu, planira li se poslije razvoda vratiti u Njemačku, ali i kako je bilo odrastati u pjesnički obojenom selu pokraj Križevaca iz kojeg su podrijetlom i Goran Bregović i Zvonimir Balog.

Glumite Maris Menčetić Knego. Koliko ste joj slični?

– Ne previše. Što se iskrenosti i dubine zaljubljivanja tiče, vjerojatno su sve žene slične, ali što se tiče njezina braka i njezinih tamnih strana, malo. Izazovno mi je prilagoditi se ženi koja dolazi iz meni nepoznatog podneblja. A jedna od sličnosti nam je i par plavih krvnih zrnaca!

Možete li pojasniti o kakvim je plavim krvnim zrncima riječ?

– Maris je plemenitog roda, a i ja sam pomalo po majci jer ona je iz obitelji plemenitih Bušića. Da to želi, mogla bi svojem imenu pridružiti plemenitaški naslov.

Snima se i po 12 sati dnevno. Kako se nosite s takvim radnim tempom, kako kanalizirate stres?

– To zna umoriti, ali postoje trenuci u kojima imam dojam da me nosi val dobre energije i da bih poslije tih 12 sati mogla snimati još barem dva. Kao perfekcionistici mi se teško pomiriti s tim da ne može baš svaka scena biti na filmskom nivou pa se zbog toga moram stalno svađati i miriti sama sa sobom.

Odnedavno ste stanovnica Zagreba. Kakvi su Zagrepčani, jesu li uljudni i galantni?

– Znate onu ‘'kako vi sami otvorite nekome vrata, tako ćete biti i dočekani''. Vrlo sam društvena i otvorena, u prirodi mi je dobro se snalaziti s ljudima. Malo izlazim, ali kada izlazim, lijepo mi je. Znaju me u mojem dućanu i pomognu kada sam malo smušena pa nešto ne razumijem. A u japanskom restoranu u koji volim odlaziti konobari već znaju da mi moraju u hranu staviti malo više đumbira. Žao mi je što nemam više vremena šetati po Dolcu. Divne su mi bake koje prodaju cvijeće. Dođe mi da sve kupim, ali nemam ga kome darovati.

Unajmili ste stan na Britancu. Rekli ste da ga čistite od negativne energije. Vjerujete li u filozofiju feng shuija...?

– Vjerujem u energetske zapise i smatram da ih nose i zidovi, prozori, kreveti... Ušla sam u jedan veseo i zanimljiv stan, koji sam sada upotpunila svojim mislima, glazbom, sanjarenjima... Feng shui sam proučavala prije 15 godina pa sam i od njega, kao i od sličnih filozofija, kao sa švedskog stola, uzela svega pomalo. Ni jednoj religiji ni filozofiji ne predajem se do kraja.

Kada završi snimanje, vratit ćete se živjeti Köln ili ostajete u Zagrebu?

– Nemam neki dugoročni plan gdje ću biti i što ću raditi.

Ljudi koji su se razveli obično kažu da im je to najstresniji događaj poslije gubitka drage osobe. I vi se razvodite poslije devet godina braka, kako prolazite kroz to iskustvo?

– To je stresan period, ali napravila sam dobar potez što sam promijenila okolinu i što puno radim. Time sam malo promijenila točku gledišta na cijelu situaciju.

Ima li šanse da se pomirite sa suprugom Timom Panneom?

– Ne znam što život nosi, ali jako bi me radovala neka nova ljubav.

Vjerujete li i dalje u brak?

– Razvod mi nije poljuljao vjeru u ljubav. Ona je jedini razlog zbog kojeg živim. Ali ni vjeru u instituciju braka. Samo što sada znam da se u taj zavjet treba više ulagati.

Kakvi vas muškarci privlače?

– Nježni, fini i nenametljivi.

Po čemu pamtite odrastanje u selu Sveti Petar Čvrstec?

– Moj je djed bio pjesnička duša. Znao me pitati čujem li kako vjetar njiše granje, učio me osjećajnosti, proučavali smo zvijezde, imao je konje, vozili smo se na kolima na vrhu gomile sijena... Tada sam razvila iskonsku sponu s prirodom koja traje i danas.

Biste li se jednog dana mogli vratiti na selo?

– Apsolutno da. Volim mir svojeg sela i volim sporiji tijek vremena u njemu. U toj prirodi shvaćam da je sve prolazno osim nje i ljubavi koja ostaje iza nas.

Što je najhrabrije, najekstremnije što ste u životu napravili?

– Moj razvod je hrabra stvar. A s druge, pak, strane, možda moje putovanje na Himalaju. Bila sam davno, ali nikada ga neću zaboraviti. Nekoliko mjeseci živjela sam na 4800 m visine, ondje prvi put probala vježbati jogu, bila u svim hramovima, od budističkih do Hare Krišne. Voljela bih to ponoviti.

Tko vam je najvažnija osoba na svijetu?

– Kći moje sestre, petogodišnja nećakinja Aimee najvažnije mi je biće u svemiru. Ona je u Njemačkoj pa se trenutačno družimo, gledamo i ljubimo preko Skypea.

Imate li talent o kojem još niste javno govorili?

– Mislim da fora pjevam. Dobro mi leže šansone. Štoviše, svojedobno sam bila u bendu koji je radio covere i pjevala štošta, od Joea Cockera do Jimija Hendrixa. Sve sam to napustila kada sam upisala glumu.

Ključne riječi

Komentara 1

MK
mika kladivec
15:22 25.11.2013.

Onda ste jako u krivu ili niste "informirani" :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije