Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.12.2017. u 08:22

Šef oporbe Bernardić i dalje viče da Vlada treba otići. Vratili su se Vrdoljak i Sabo, a ni politički “gorostas” Orepić nije otišao

Možemo biti spokojni nakon što je Davor Bernardić, samouvjereno kako on to zna, na Glavnom odboru SDP-a poručio: “SDP ostaje jedina brana i nesavladiva tvrđava u borbi protiv nazadnjačkih snaga” te neustrašivo, kao tko zna koliko puta do sada, inzistirao na tome da “cijela Vlada treba otići”. Ohrabrujuće je što šef oporbe i dalje nepokolebljivo vrti svoj film groteskno nas podsjećajući kako je SDP još uvijek tu. Velika je stvar i što politički “gorostas” Vlaho Orepić nije posve otišao s političke scene na kojoj je upamćen po populističkom jurišanju s policijskom palicom na Ustavni sud. Koliki je to udarac za Most, pokazat će već sljedeći CRO-Demoskop, a u HDZ-u najbolje znaju koliko je njima trebalo da se oporave kad ih je po sili vojnog zakona Orepić morao napustiti, premda ni on sam nije znao je li se to ikad stvarno i dogodilo. Očekivano, koliko god suludo zvučalo, vratio se i Ivan Vrdoljak, što nam govori u kakvom je stanju HNS kad računaju s tim da će birači otupjeti na njegovo grandiozno političko licemjerje te zaboraviti koliko nas je koštala njegova domoljubna ratobornost koja se pokazala kao šuplji, ali iznimno skupi arbitražni avanturizam. Vratio se i Željko Sabo, postavši osebujan primjer rehabilitacije kažnjenika za političku korupciju čak i za osobu s takvom ratnom biografijom. Još kao osuđenik ponovno je primljen u SDP da bi sada došao na čelo vukovarskog SDP-a, premda mu za više od tri godine ističu rokovi rehabilitacije iz Kaznenog zakona. Uzgred, Ustavni sud je produljenje zastarnih rokova iz 2011. upravo proglasio ustavnima, a da nije, Zsoltu Hernadiju više se ne bi moglo suditi. I zastupnicima Glasa, tim stupovima obrane pravne države, nije smetalo kad je njihov stranački kolega kao osuđenik vodio Dubrovnik, dok sada i na pokojnicima inzistiraju na pravnoj formi. Stoga HDZ može raditi što im je ćeif. Ili ne raditi.

Zbog toga, umjesto aktualnom politikom, pametnije nam je baviti se životno bitnijim temama kao što je spor Pokos – Radeljak. U ispovijesti Vlatke Pokos upada u oči kako je s pravosuđem sve bilo savršeno u redu dok je ona dobivala sporove protiv Josipa Radeljaka, ali čim je jedan, nominalno protiv njegova sina, izgubila, sa svima je podijelila “još jednu presudu hrvatskog ‘pravosuđa’ kojom se korumpirane sutkinje iživljavaju na nezaštićenoj osobi” dodavši “naravno, osudile su me žene, koje vjerojatno ne mogu podnijeti moju sliku”. Pokos ne nudi dokaze već se koristi predrasudama o korumpiranom pravosuđu, ženskim zavistima i bogatašu koji samo na jedan način može dobiti spor na sudu. Inače, sve tri sutkinje koje su presudile u korist Lea Radeljaka samo na Županijskom sudu u Zagrebu rade već od 13 do 21 godine. Da je Radeljak izgubio, mnogi bi jednako “argumentirano” govorili o ženskoj zavjeri. Kukamo kad sporovi dugo traju, a kad žalbeni sud presudi umjesto da vrati spor na početak, u tomu vidimo korupciju, naravno samo ako nam preinačena presuda ne paše.

Sutkinje su zaključile kako je postojao usmeni dogovor da Pokos u nuždi koristi bankovnu karticu na računu Lea Radeljaka, ali je ona nuždu preširoko shvatila pa mora vratiti stečeno bez osnove. Već i to što je Pokos imala punomoć na posinkov račun bizarno je i puno govori o položaju žene u tom braku, ali i to, kao i sve druge mane i vrline dvoje supružnika, njihov životni stil, istresanje prljavog rublja i intimnih pikanterija, sve je to bio samo njihov izbor. Biti sudac u takvom sporu zahtjevan je, pa i mučan posao. Ako je Pokos kršila dogovor, nije li Radeljak pristao na to ako nije odmah reagirao već ju je pustio da troši podnoseći tužbu mnogo kasnije, tek nakon razvoda oca i maćehe.

Životno je logično kako se tu možda radi i o iskonstruiranim razlozima za tužbu radi osvetoljubivog obespravljivanja žene iz propale zajednice koja je i po samom Radeljaku funkcionirala po principu – u kući ja zapovijedam! Čak i ako revizija Vrhovnog suda ne presudi drukčije, priča Vlatke Pokos itekako ima veze sa ženama i njihovim statusom u Hrvatskoj. Ključni argument Lea Radeljaka kako je uvredljivo da Pokos govori o ženskim pravima jer je u manje od godinu dana spiskala 300.000 kuna, igra na kartu malograđanštine po kojoj rastrošna žena ne bi trebala imati prava. A zapravo, kad se slučaj ogoli od sugestivnih znamenki ne razlikuje se od bilo kojeg u kojem se žene bez stalnih prihoda u (izvan)bračnim vezama suočavaju s istim problemom bez obzira ma to koliko su “spiskale”. Svedene su na “sponzoruše” usprkos temeljnoj odredbi bračnog ugovora koja kaže u dobru i u zlu, osobito kad imaju posla s lukavim kverulantom.   

Pogledajte i galeriju: Sve nesretne ljubavi Vlatke Pokos

Vlatka Pokos
1/16

Komentara 17

DU
Deleted user
09:08 19.12.2017.

Naši no'inari su očito feministički nastrojeni. Vjerojatno bi uživali kada bi Vlatka Dikanu kroz sudsku parnicu otela par milijuna kuna za jednu godinu braka, nešto što se u Americi događa stalno. Prijedlog našim no'inarima... odselite na taj vaš omiljeni zapad.. ZA STALNO!

DU
Deleted user
08:55 19.12.2017.

Koja debilana. Zašto su portali zatrpani sagom o Pokos i Radeljaku? Koga briga tko je kome za koju i čiju lovu koliko puta popušio? Postoje i drugi načini za privlačenje klikova, samo treba malo više truda. Da ne kažem novinarstva. Večernji ima gore tekstove od 24 sata. Dno.

DU
Deleted user
08:52 19.12.2017.

Po tome što je ona voditeljica i kao takva idealna za svoju verziju kviza "Kako postati milijunaš!?", ali prijaviti se kao kandidati smiju samo milijarderi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije