Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.05.2016. u 11:00

Svi smo, međutim, svjesni da se ništa neće puno promijeniti. Jer očito nekima kod kuće, ali i u inozemstvu, odgovaraju ovakve podjele i verbalni građanski rat.

Predsjedničin apel za smirivanje tenzija u društvu kad su u pitanju ideološke podjele svakako treba podržati, unatoč svim njezinim prijašnjim slabostima. Svatko tko javno djeluje treba biti odgovoran u istupima i ne smije pridonositi sijanju mržnje i podjela, nego težiti političkoj kulturi, prihvaćanju različitosti, međusobnom uvažavanju…

Jedno je sigurno, predsjednica uživa najveću potporu javnosti, i stoga je njezina riječ jako važna u ovom trenutku. Svi smo, međutim, svjesni da se ništa neće puno promijeniti. Jer očito nekima kod kuće, ali i u inozemstvu, odgovaraju ovakve podjele i verbalni građanski rat. Doista, kad čovjek vidi i čita što neki izjavljuju, i s kakvom mržnjom izlaze, nevjerojatno je da se već nisu dogodili i neki fizički ispadi. Još je sve na verbalnoj razini, ali je pitanje dokle će tako biti ako se ovaj val ne smanji.

Ispadi pojedinaca i glupo koketiranje s pojedinim grupacijama na krajnjoj desnici nisu znak da je na djelu fašizacija zemlje, pogotovo ne ustaškog tipa. Jer radikala ima svuda, ne samo kod nas. Na djelu je, međutim, otvorena ljevičarska fašizacija koja koristi i svoje kanale u inozemstvu kako bi se radio pritisak na Vladu. Jer bi po tome svaka desna Vlada automatski trebala biti ustaška, fašistička, posebice ako nekome uskrati novac. Treba podsjetiti na činjenicu da je sve raspirio Zoran Milanović svojim poznatim stavom „mi ili oni“. I onda je takvu igru prihvatila i druga strana. Treba li podsjetiti da su upravo Ivo Josipović i Zoran Milanović na početku svojih mandata raspirili ideološke podjele ponovnim kopanjem po Bleiburgu? A danas nam žele podvaliti fašizaciju!

Predsjednica je dobro rekla, glavni nam je problem odlazak mladih, ne samo zbog posla, nego zato što im se doma sve zgadilo. Ali doma neće biti mira, stanje se neće smiriti! Zašto? Jer je u državi sve manje novca, oko kojeg se svi kolju. Zato se ne preza ni pred čime.

Mnogima trebaju ustaše i partizani jer drukčije ne znaju voditi zemlju. Nemaju ideju, viziju, sposobnost, konkretne programe, ne znaju što drugo ponuditi ljudima, pa se ponavlja stara rimska – zavadi pa vladaj. Ali dokle i tako? I tome će biti kraj. Što onda?

Komentara 5

MR
MrkiMedo
13:29 11.05.2016.

Clanak kratak i jasan. Sve potpisujem!

DU
Deleted user
12:02 11.05.2016.

Ho, ho, ho, gospodine Despot, pa Milanovićevo "mi ili oni" se dogodilo tek u izbornoj noći prvog kruga predsjedničkih izbora. Bilo je pred TV kamerama i svatko bi trebao znati tu činjenicu. No činjenica je da ideološki rat počinje dolaskom Karamarka na čelo HDZ-a kad počinje zazivati lustraciju, borbu protiv komunista i Jugoslavena, famozno "bogoljublje, čovjekoljublje i domoljublje". Znamo i kada je to bilo, odnosno počelo (sada već davne 2012.godine). Revizija povijesti je, istina, vrlo moderan sport u Hrvatskoj, ali ne treba vrijeđati inteligenciju čitatelja neistinitim tvrdnjama koje se odnose na tek nekoliko godina unatrag. Svako pamćenje lako može dosegnuti nekoliko godina unatrag pa bi se trebalo suzdržati od prešućivanja pravih začetnika ideoloških podjela. Zna se tko je širom otvorio vrata i ustupio javni prostor radikalnoj desnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije