Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.08.2016. u 22:00

Blasfemija je današnju Njemačku uspoređivati s nacističkom – jer su osuđeni antifašisti

Tko je pratio njemačko suđenje Udbinu agentu Pratesu, pa iščitao optužnicu protiv Perkovića i Mustača, pa pratio suđenje protiv njih, bilo mu je više nego jasno da će presuda protiv njih biti osuđujuća kao i u Pratesovu slučaju! Još se čeka pravomoćna presuda njemačkog Saveznog vrhovnog suda, ali ne postoji gotovo nikakva šansa da će on izrečenu presudu ukinuti ili preinačiti. To se u Njemačkoj baš ne događa tako često kao u Hrvatskoj. Sudbina Perkovića i Mustača je zapečaćena – do smrti u zatvoru! I time je jedna teška i dugotrajna epizoda završena. Pravda je dobila satisfakciju, a posebno obitelj Đureković.

No presuda postavlja niz ozbiljnih pitanja u hrvatskom slučaju!? Tko će i kad će i hoće li odgovarati za pomaganje ovoj dvojici u skrivanju i zataškavanju zločina? Jer je to kazneno djelo. Tko će i kako i kada odgovarati za uništavanje arhivske dokumentacije? Tko će i kada odgovarati zato što u Hrvatskoj odavno ovakvi procesi nisu pokrenuti? Tko će i kada odgovarati za niz opstrukcija hrvatskih državnih organa na traženja njemačkih vlasti, još od Pratesova slučaja?

Njemačka presuda sad je i dio hrvatskog pravnog sustava. Svi je trebaju prihvatiti. Ali kako to biva u hrvatskom slučaju, jugonacionalisti, branitelji Titova kulta, skojevci i njima slični skaču na ovu presudu i idu tako daleko da današnju Njemačku uspoređuju s nacističkom jer da su osuđeni hrvatski antifašisti. Koja blasfemija! No i dokaz koliko je u Hrvatskoj pomračenih ljudi. Jer tko normalan danas može braniti i jedan zločinački, totalitarni režim, bilo da je fašistički, nacistički, ustaški ili komunistički? Međutim, ideološki oprani mozgovi drukčije i ne mogu gledati.

Ključno političko pitanje jest kad će i kako političku odgovornost, ako ne i kaznenu, snositi Josipović i Milanović za famozni lex Perković? Josipović je danas politička mizerija! Ali Milanović bi se opet igrao premijera. Svaka demokratski opredijeljena osoba treba mu jasno i javno reći – ne može! Uprljao si ruke i dalje od politike!     

>> 'Mustač je ovlastio Perkovića da počne pripreme za likvidaciju'. Tužitelj: Bit će poslani na odsluženje u Hrvatsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije