Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.07.2017. u 15:41

Bude li i dalje sklon ostavci, uvrijeđenost, a ne ratništvo bit će mu dominatni biljeg

Nakon šest dana premišljanja, ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević povukao je (neopozivu!) ostavku. Povukao se, kao i predsjednica RH, na godišnji odmor, malo se ohladio i, kao što se i očekivalo, odustao od ponuđene ostavke.

Mogli bismo diskutirati je li Krstičević imao razloga toliko se uvrijediti i je li predsjednica RH primjereno reagirala kada je iz Austrije konstatirala da je vojsku trebalo ranije poslati na teren, ali sada Krstičeviću mora biti jasno da je ovo zadnji put da prijeti ostavkom. Idući put, bude li mu ostavka opet mehanizam odgovora na izjave ili poteze koji mu ne budu odgovarali, Krstičević će zaista morati i otići. Ministar obrane već je ranije stekao reputaciju političara (premda se on legitimira prvo kao vojnik) koji je sklon prijetiti ostavkama i na tu kartu više ne može igrati.

Politika je prokleta vještina u kojoj hladnoća i staloženost trebaju dominirati nad srcem i emocijama. Međutim, Krstičević je u ovih šest dana pokazao da su se njegovoj ostavci snažno odupirali i premijer Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, što i njegovu poziciju čini jačom nakon ove kratkotrajne krize.

Predsjednica mu je poručila da je odličan ministar, ali i dala packu da se u skladu s vojničkom čašću prijepori s vrhovnom zapovjednicom Oružanih snaga ne rješavaju preko medija, nego u četiri oka, dok premijeru Plenkoviću ministar obrane posebno znači u braniteljskom, desnijem biračkom tijelu u kojem taj ratni zapovjednik uživa veliki ugled.

Krstičević nesumnjivo izvrsno kotira i u vojnim krugovima i među biračima, s predsjednicom dosad nije imao otvorenih pitanja, dokazani je ratnik i general, ali ulaskom u Vladu postao je i političar i u skladu s tim mora se i početi ponašati.

Bude li i dalje pribjegavao instrumentu ostavke, vrlo mu se lako može dogoditi da uvrijeđenost, a ne ratništvo, postane njegovo primarno obilježje. Čast se ne nalazi na cesti, i on se drži vojničke časti, ali to ne treba zlorabiti. Ovo je bilo dosta, vrijeme je za novu stranicu...

Komentara 6

PR
prajdali100
17:15 25.07.2017.

Sasvim korektan komentar.Ali Iva, da mu " predavanje" drzi Kotromanovic......to je strasno.Pa o njemu nadlezni imaju dokumentaciju za trenutacno procesuiranje !!!! I ON se ima obraza javiti!? Svasta.

DD
ddh
18:36 25.07.2017.

Crvena Puljiska je uzgubljena u prostoru i vremenu, izgubljena izmedju neba i zemlje. Sve njezine spletke, sva njezina podmetanja, sve njezine prognose" i "analize" koje je tumacila i "dokazivala" s "visokim izvorima" pale su dosada u vodu. Konstruirala je rat izmedju Predsjednice i Premijera i nista od toga. Konstruirala je krizu Vlade i opet nista od toga, Izmisljalal je i izmislja razlaze u HDZ-u izmedju PLenkovica i samo od nje vidjenog desnog krila i opet se sve izjalovilo. Pocela je konstruirati i nepodrzavanje Predsjednice od strane HDZ-a na slijedecim predsjednickim izborima, a Predsjednica jos nije niti izjavila, da ce se natjecati za novi mandat. Drugarica je vec davno postala odvratno dosadna, dosadjuje i ljudima i Bogu s njezinim teorijama primitivne komunisticke zavjere. Ona bi mogla pisati traceve, a ne nekakve analize i pogotovo bi trebala prestati s tim dosadjivanjem i njezinom interpretacijom, da je istina sto se njoj "crvenoj babi" snilo.

BS
@bserver
18:37 25.07.2017.

u ovoj zemlji ima puno malih uvrijedjenih velicina...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije