Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Osporavanje i demontiranje odluke Ustavnoga suda i blaćenje sudaca vodi u kaos

ustavni sud,suci,jasna omejec
Marko Lukunić/PIXSELL
01.06.2013. u 12:00

Spočitava Jovanović da je mijenjan zakon zbog Jasne Omejec. Prešućuje da je zakon mijenjan i kako bi Komadina mogao biti ministar

Subota 25. svibnja

Zašto premijer Milanović, ministar Jovanović i cijeli SDP tako teško podnose odluku Ustavnog suda kojom se traži poštovanje procedure u uvođenju spolnog odgoja u škole? Zbog komunističkog naslijeđa, i za njihove ideološke pretke i za njih samo je jedno pravilo: zakon - to smo mi. Kaže Jovanović kako je mijenjan zakon da bi Jasna Omejec mogla postati član Ustavnog suda. Nije tako reći bila ni sjela u stolicu vlasti a Kukuriku koalicija je promijenila dva zakona kako bi Zlatko Komadina mogao biti ministar, što je izazvalo žestok sukob u Saboru. Domalo su promijenili i Zakon o HRT-u, za koji su bili i sami glasovali, kako bi mogli napraviti najveću čistku kadrova u povijesti toga medija. Osim predsjednice Ustavnog suda, u Jovanovićevoj srditosti poimenično su stradali i Mato Arlović i Miroslav Šeparović. Istina, Milanović je rekao da se odluka Ustavnog suda mora provesti, premda mu je dvojbena, za razliku od spolong odgoja koji je poput onoga u Njemačkoj, u srednjoj Europi, a “tko hoće Bizant, neka ide na Bizant”.

Čak i ljevičari vlasti prigovaraju što je arogantno i agresivno odbijala dijalog, a udruge koje su ga nudile, kao “Grozd, Hrast i ostale biljke”, ministar sada poziva na javnu raspravu. Ali kako! Posprdno, genocidno, egzekutorski, jer kome su ljudi biljke može ih posjeći i zapaliti kao da i nisu ljudi. U ovoj vlasti stalno je očita to davanje prava na život jedino sebi i svojim stajalištima, te prava na poricanje i protivnika i njegovih stajališta. Osporavanje i demontiranje odluke Ustavnoga suda i blaćenje njegovih članova vodi u kaos u kojem za uspostavljanje reda ne postoje institucije nego samovolja lijevih samodržaca. Zamislite da su članovi Ustavnoga suda, kao što su nekad bili, Tuđmanovi štovatelji Milan Vuković i Vice Vukojević! Koja bi to zagušljiva galama bila! A baš je u Tuđmanovo vrijeme, za razliku od ove, benigne odluke o proceduri, Ustavni sud bio donio za državu iscrpljenu ratom financijski gotovo nepodnošljivu odluku o vraćanju duga umirovljenicima. I nije bile osobite drame, premda je na čelu Suda bio komunistički pravosudni dužnosnik Jadranko Crnić.

Koliko se sjećamo, “diktator” Tuđman, kojemu je zbog oskudice u državnoj blagajni ta odluka zacijelo najteže pala, ni jednom je jedinom riječju nije komentirao. Ova vlast u gospodarstvu ne čini ništa, nezaposlenost je sve veća kao i vanjska zaduženost Hrvatske, stanovništvo je sve siromašnije, pa joj je ostala samo šačica ideoloških, svjetonazorskih argumenata. Šačica sitniša po kojoj ju je sad tresnuo Ustavni sud pa se sitniš razletio u ponor, nestao u bezdanu prisile s kojom su spolni odgoj bili nametnuli školama kao što se u bivšoj državi nametalo obožavanje komunističkih “ideala” i idola.

>> Vladimir Gredelj: Jovanoviću manjka kućnog odgoja

Nedjelja 26. svibnja

Isti dan slavili velike antifašiste Dražu i Tita

Točno na dan kad se u Kumrovcu slavio Titov rođendan, predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjednačio je partizane i četnike. U povodu prijenosa posmrtnih ostataka članova obitelji Karađorđević u obiteljsku grobnicu na Oplencu u Topoli u Šumadiji, Nikolić je rekao da je “mržnja između dva srpska pokreta, četničkog i partizanskog, koji su proglasili iste ili vrlo slične ciljeve, dovela do ogromnih ljudskih žrtava”. Slučajnost je, eto, htjela, da se na isti dan u Srbiji i Hrvatskoj slave Draža i Tito, ali zašto bi to ubuduće bila slučajnost kad se u sve bolje odnose između Srbije i Hrvatske može utkati jedinstvena prigoda u kojoj bi obje zemlje slavile dvojicu velikih antifašista? Mjesto bi proslave mogao biti Vukovar, gdje je Titova Komunistička partija 1920. godine i osnovana a 70. obljetnicu s četnicima je u ime “sličnih ciljeva” obilježila u istom gradu zajedničkim pokoljem Hrvata.

Ponedjeljak 27. svibnja

Ne držati se paragrafa kao pijan plota sveta je tradicija

Kad je udruga “U ime obitelji” objavila da je za referendum o definiciji braka kao zajednice žene i muškarca skupila 380.000 potpisa, kukurikavci su skočili i rekli da to nije dovoljno, da je potrebno 450.000. Kad je udruga objavila da ima 500.000 potpisa, kukurikavci su skočili i rekli da povoljan ishod referenduma ne znači automatsku promjenu Ustava, da se o njoj treba glasovati u Saboru, pa da, dakle, zbog lijeve većine u parlamentu, promjene Ustava neće biti. A bude li potrebno, kukurikavci će skočiti i reći - što će im i Ustav, i Ustavni sud, i zakoni, i većina... Njihovi se ideološki preci ničega od toga nisu držali ni u Bleiburgu ni na križnim putovima ni na suđenjima hrvatskim domoljubima kad je njihov vođa i učitelj Tito dao javnu uputu sucima kako se ne trebaju držati paragrafa kao pijan plota. Sveta tradicija!

Utorak 28. svibnja

\"Imati stav” ili žigosati neku političku opciju

Skupljači potpisa za referendum o definiciji braka traže ispriku HTV-a zato što ih je u Dnevniku Zoran Šprajc nazvao homofobnima. Mi imamo stav – tako je svojedobno trojka sa Šprajcom na čelu reklamirala Dnevnik, a “imati stav” u informacijama na javnoj TV neizbježno znači žigosati neku političku i svjetonazorsku opciju. Na HTV-u je ta opcija u 95 posto slučajeva HDZ, i kadšto netko drugi na desnici, te Crkva. Tako unaprijed protuhadezeovski i protukršćanski stav imaju i voditelji i urednici i novinari Dnevnika - Zoran Šprajc, Tina Šimurina, Morana Kasapović, Anka Bilić Keserović, Tatjana Munižaba, Josip Šarić, Hrvoje Zovko...

I što se drugo može očekivati od televizije kojoj je na čelu negdašnji predsjednik jugoomladine Goran Radman koji je na stadionu JNA primao Titovu štafetu i, prema iskazu SZUP-u 1994. godine jugoobavještajca Radenka Radojčića, bio suradnik zloglasnoga KOS-a. A svjetonazorski su u kontinuitetu ne samo KOS i Radman nego i KOS i Šprajc, koji se snimkama te službe koristio za sotoniziranje Tuđmana.

>> \'U ime obitelji\' traži HTV-ovu ispriku zbog Šprajcovih izjava

Srijeda 29. svibnja

Međunarodni institut za špijunske studije i ankete

Na kraju svojih političkih karijera, bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor i bivši moćni diplomat Budimir Lončar našli su se doslovce među ološem! To jest u tijelima IFIMES-a, međunarodnoga instituta za bliskoistočne i balkanske studije, koji se, po narudžbi, bavio objavljivanjem rezultata anketa koje uopće nije provodio. A kad je provaljen, kako piše “Slobodna Dalmacija”, nastavio je “objavljivati periodične analize o stanju u zemljama regije koje su bile tendenciozne, više špijunskog nego analitičkog karaktera”. Zaključak: na visokim dužnostima u Hrvatskoj Mesić, Kosorica i Lončar našli su se stjecajem nesretnih slučajnosti, u IFIMES-u po svom prirodnom izboru.

Četvrtak 30. svibnja

Lakoća brzog postajanja prijevremenog gubitnika

Jeste li vidjeli kako su lijevi mediji objavili rezultate najnovijega istraživanja Ipsos pulsa po kojem HDZ sustiže SDP? Sakrili su ih kao što iskompleksirani ćelavci kriju gologlavost, ugledni muževi debele žene ili djeca prljave nokte. Gotovo su ih ignorirali, objavljujući ih kao posve nevažnu vijest, koja bi vrištala na naslovnoj stranici da se takav povoljan pomak dogodio SDP-u u usporedbi s HDZ-om. Budući da je u anketama SDP uvijek “vodio” s pet, šest posto prednosti, pa i onda kad je HDZ pobjeđivao, sadašnja prednost od samo dva posto znači da bi HDZ na izborima glatko pobijedio. Ako i ne bude prijevremenih izbora, ostat će upamćeno: nijedna vlast dosad kao Milanovićeva nije tako brzo postala prijevremeni gubitnik.

Petak 31. svibnja

Ne može biti kriv onaj tko je najzaslužniji za spas

Šok poslije presude šestorici Hrvata u Haagu sličan je šoku što su ga Hrvati doživjeli poslije prve presude generalima Gotovini i Markaču. Hoće li sličan biti i konačni ishod? Nadajmo se. A do tada, i poslije, hrvatska vlast i sve političke stranke te svekolika hrvatska javnost trebali bi se ponašati patriotski a ne se natjecati u optužbama, protuoptužbama i jalovim obranama. A patriotski se ponašati znači u prvom redu biti svjestan ugroženosti hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini i u ratu i danas u miru, znati vrednovati ulogu Hrvatske u opstanku i oslobođenju susjedne države te zasluge hrvatskoga političkoga vodstva s dr. Franjom Tuđmanom na čelu za taj povijesni doprinos. Ne može zbog pojedinačnih zločina biti kriv onaj tko je najzaslužniji za opći spas!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije