Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.04.2016. u 08:15

Danijel Popović, istaknuti hrvatski dizajner i višestruko nagrađivani autor poštanskih maraka na temu prirode i životinja iz naših krajeva, okušao se ove sezone u izradi originalnih suvenira.

Danijel Popović, istaknuti hrvatski dizajner i višestruko nagrađivani autor poštanskih maraka na temu prirode i životinja iz naših krajeva, okušao se ove sezone u izradi originalnih suvenira. Kako živi u Crnom Lugu nedaleko od NP-a Risnjak, inspiraciju je pronašao u svakodnevnim šetnjama šumom.

Pazeći da u prirodi ne ugazi u rezultat probave divljih životinja, Popović se sjetio da je svojedobno u Americi skupo platio takozvani „bullshit“, odnosno bikov izmet. Poduzetni Goranin neobičnu ideju prilagodio je Gorskom kotaru pa sada osebujne tragove divljih životinja koje pronađe u šumi obrađuje i pakira – da zadrže oblik, ali ne ispuštaju miris.

Bizarni suvenir iznenadio je i goranske turističke radnike pa je Đurđa Malnar, direktorica TZ-a Lokve, za Novu TV izjavila da je „Gorski kotar možda već zasićen suvenirima od drveta“ pa treba iskoristiti „sve ono što nam priroda pruža“. Popović tvrdi da su reakcije na njegov proizvod pozitivne i podsjeća da se takav suvenir rijetko može naći. Kako će na ponudu zapakiranog medvjeđeg izmeta reagirati tržište, brzo ćemo vidjeti, ali teško da se novi suvenir uklapa u slogan HTZ-a „Hrvatska – puna života“.

>>Svi se trude biti svjetski, a nama baš ide domaće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije