Povratak na članak

Oskudica i bogatstvo malog škoja

Kolaps je situacija u koju nas kapitalizam nužno vodi – kolaps prometa i infrastrukture, kolaps obrazovanja i zdravstva, kolaps informiranja i turizma. Želite li se kupati na divnim plažama i vidjeti nešto lijepo? Dođite u Dubrovnik!
Objava 17. kolovoza 2019. 1228 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 1
 • mikrogrizzly:

  Stjecajem okolnosti, a nešto i vlastitim izborom, obišao sam vrlo velik broj otoka u RH i gornji opis nije potpun. Naime, baš na malim otocima imate pojavu da pilje u vas (gringo! iliti furešt), da su natprosječno drski u kafićima ... prikaži još! i na plažama (lokalni lavovi) i da ne haju za infrastrukturom i održavanjem zelenih površina, a kontejneri ljeti smrde 100 m uokolo. Tako da nisu neka sreća - Susak je recimo takav ili Dugi Otok. Najbolji je kompromis neki veći otok, ali malo dalje na pučini - što znači ne Brač i sl. Na malim otocima su svi prefamilijarni, zaviruju drugima u lonac, sve je nekako poludivlje - od stila oblačenja do ophođenja gazdi lokala i lokalnih trgovaca. Jasno. postoje oni koji i to vole - ali je naporno tijekom ljetovanja slušati dobacivanja, grintanja i gledati tu samodopadljivost...

  16:34 17. 8. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.