Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
28.01.2018. u 17:53

Odgovorna oporba presudna je za političko i društveno zdravlje zemlje.

Dok se SDP bavi samim sobom, dok Davor Bernardić brani satiru na Facebooku od Marka Zuckerberga i cenzuru pokušava svaliti na Vladu, a dio SDP-ovaca Bernardića bez uspjeha već mjesecima želi izbaciti iz cipela predsjednika stranke, Most je krenuo s konkretnom kampanjom duhovita naziva – Pokret ostanka.

U Mostu, doduše, Božo Petrov nema problema sa stranačkom oporbom, a među 400 članova te stranke teško bi bilo pronaći još i frakcijske grupacije, ali za razliku od Davora Bernardića, Petrov je odabrao stvarni, društveni problem. Iseljavanje radno sposobnog stanovništva iz Hrvatske golem je problem koji će ostaviti razorne posljedice. Premda oporba, a tako i Most, svojim zakonskim prijedlozima slabo ili nikako može utjecati na hrvatsku zbilju jer vladajuća većina u pravilu rijetko ima sluha za oporbene prijedloge, za demokratsko je, političko, a i društveno zdravlje neke zemlje odgovorna oporba presudna. Otužne scene koje se u javnosti emitiraju iz SDP-a imaju kancerogeni učinak iz više razloga. Prvo, SDP je nikakva oporba HDZ-u pa će premijer Plenković, i da vozi u drugoj, u usporedbi s Bernardićem biti politički bolid.

Drugo, razočarani birači SDP-a utočište će sve više pronalaziti u antirežimskim i antisistemskim strankama poput Živog zida, koje su u malim količinama dobro upozorenje, ali u velikim opća opasnost. Treće, i raspadajući SDP pripomaže ukupno lošoj slici zbog koje ljudi napuštaju Hrvatsku jer nemaju vjere da im domovina u budućnosti može ponuditi pristojan i donekle kvalitetan život. Zato je Mostova akcija u oporbi dobrodošla i pozdravljena jer osvjetljava obraz oporbe koji se žari od podmetanja, svađa i Bernardićeva cirkusa u SDP-u. Mostu su mnogi predviđali političku smrt nakon što ih je Plenković izbacio iz Vlade.

Premda bi Most više mogao učiniti, a i lakše bi se razvijao da je ostao na vlasti, on u oporbi teško da će biti izbrisan. Suvislim kampanjama i radom na terenu mogli bi zadržati svoje birače...

1/22

Komentara 9

PR
prajdali100
18:23 28.01.2018.

Iva moram ponoviti po 100- ti put.Dabogda Bernardic bio na čelu Partije 100 godina a pomoćnici mu bili Bauk,Maras i Glavaševic !!! P.S. gdje oni prođu trava ne raste.

ST
stefj
20:11 28.01.2018.

Više puta je novinarka hvalila Most, svi se sjećamo njezinih članaka hvalospjeva Mostu koji su kulminirali, gle slučaja, baš kada je Hrvatska izgubila arbitražu u Švicarskoj... Slažem se činjenicom da Bernardić sa svakom svojom izjavom narušava svoj ugled i ugled SDP-a, no nikako se ne mogu složiti da Most radi nešto kvalitetno i pozitivno. Pa Most je čista populistička destrukcija, čak gora od Živog zida. Nema ničeg konstruktivnog, niti jedne pametne izjave, inicijative ili bilo čega sličnog. Destrukcija, pa kritika i onda opet destrukcija, to je jedini moto Mosta... Nećemo daleko s takvom oporbom...

DR
droza
07:55 29.01.2018.

Kako mudro i ispod pojasa udara spin majstorica Puljić-Šego. Naime, ona jako dobro zna da Most i HDZ grabe iz istoga biračkog bazena, a isti je slučaj sa SDP-om i Živim zidom s druge strane. Stoga vrlo mudro "ukazuje" na, po njoj, kvalitetne zakonske prijedloge koji dolaze od strane Mosta, opasnosti koji se kriju u rastu rejtinga Živog zida te u konačnici kao jedini SDP-ov problem, prokazuje Bernardića. Prije nekoliko dana mogli smo na ovome portalu pročitati te "kvalitetne" Mostove inicijative, ali autorica propušta naglasiti kako u niti jednom tomu prijedlogu, nema procjene financijskih učinaka po državni proračun. Spomenut ću samo prijedlog o ženama rodiljama koje bi radile pola radnog vremena do 10-godišnje starosti djece, a bile bi plaćene za puno radno vrijeme?! Tko bi i kako u tom slučaju namaknuo doprinose, u Mostovu prijedlogu ne piše. Međutim, o tim "nebitnim" detaljima Iva Puljić naravno ne piše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije