Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. čovjek u svemiru

Obljetnica Gagarinova leta u svemir: Pročitajte Večernji iz 1961.

gagarin
Večernji list
12.04.2013.
u 14:00

Na obljetnicu prvog leta čovjeka u svemir donosimo vam izvorne Večernjakove stranice od 13. travnja 1961. godine

Na današnji dan prije 52 godine čovjek je prvi put poletio u svemir i obišao orbitu Zemlje. Rus Jurij Aleksejevič Gagarin stekao je međunarodnu slavu i postao heroj Sovjetskog Saveza nakon što je 12. travnja 1961. godine poletio u svemir u ruskoj letjelici Istok 1.

"Prvi čovjek u svemiru! Prvi let, prvi uspješni izlet ljudskog bića prema zvjezdanim prostorima! U visine kojima je čovjek stremio od svog postanja, ali o kojima je još do jučer mogao samo da sanja!

Veliki zaista jedinstveni trenutak historije: daleka, nedokučiva, nekad tako zastrašujuća i misteriozna prostranstva kozmosa – eto, najzad, na dohvatu ljudske ruke!..." pisalo je u komentaru na naslovnici Večernjeg lista dan nakon tog povijesnog leta J. A. Gagarina, kojeg je Večernjak prozvao Kolumbom svemira.

Preuzmite i pročitajte cijeli broj Večernjeg lista od 13. travnja 1961. godine u kojem je popraćen slavni let:

Preuzmi PDF - Obljetnica Gagarinovog puta u svemir

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije