Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donosi Max!

Njemačka ima novog Messija, Englezi nade polažu u dečka koji puši nargilu i tuče djevojke

Raheem Sterling
Foto: Press Association/Pixsell
1/4
18.12.2015.
u 19:15

Ovo je priča o nekim novim klincima, novim snagama za Euro.

Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović, Gareth Bale, Thomas Müller, Robert Lewandowski i Luka Modrić bit će najveće zvijezde predstojećeg Eura, no na smotri u Francuskoj sigurno će zablistati i neki novi klinci. Na prošlom Euru to su bili Nijemac Reus, Ukrajinac Jarmolenko, Rus Dzagojev i Danac Eriksen, a sada bi to mogli Raheem Sterling (Engleska), Max Meyer (Njemačka), Bernardo Silva (Portugal), Anthony Martial (Francuska), ali i naši Alen Halilović, Mario Pašalić...

Odrastao na ulici

Raheem Sterling sigurno je najveća zvijezda među igračima ispod 21 godine koji će nastupiti na Euru. Engleski krilni napadač ove sezone igra sjajno u Manchester Cityju, koji je za njega ljetos Liverpoolu platio pomalo nestvarnih 62,5 milijuna eura, što je rekordni transfer za nekog 20-godišnjaka.

Iako je tek prije nekoliko dana navršio 21 godinu, iza Sterlinga već je puno nogometnih uspjeha, ali i životnih problema. Jamajčanin rođen u Kingstonu imao je teško djetinjstvo, oca su mu ubili dok je imao šest godina. Sa sedam se s majkom preselio u London te odmah počeo trenirati u Queens Park Rangersu. Sa 16 je prešao u Liverpool, gdje je pod vodstvom Brandona Rodgersa dosegnuo status najboljeg mladog igrača na svijetu u 2014. godini.

U Cityju je ove sezone nastavio sa sjajnim igrama. Na privatnom planu manje je uspješan – dvaput je bio na policiji zbog optužbe za premlaćivanje vlastite djevojke, a kao 18-godišnjak postao je otac s djevojkom za jednu noć. A nedavno je uhvaćen kako u noćnom klubu puši nargilu.

Srećom, u nogometu mu puno bolje ide pa je već stožerni igrač kod Roya Hodgsona te već ima 20 nastupa za A-reprezentaciju Engleske.

Pomogao mu futsal

Njemačka na svakom natjecanju "izbaci" jednog fenomenalnog mladog igrača (Özila 2010. godine, Reusa 2012., Götzea 2014.), a ovaj put to bi mogao biti veznjak Schalkea Max Meier. Iako je tek navršio 20 godina, ovaj ofenzivni veznjak igrač je oko kojeg se vrti igra momčadi iz Gelsenkirchena.

Zovu ga njemačkim Messijem, a ovo mu neće biti debi na velikom natjecanju. Kao 18-godišnjak bio je u momčadi elfa na SP-u u Brazilu, no nije igrao niti minute.

Sjajnu tehniku i snalažljivost na malom prostoru duguje futsalu, koji je paralelno s nogometom trenirao do 13. godine.

– Želim postati najbolji nogometaš svijeta – izjavio je u jednom intervjuu Meier.

Francuz Anthony Martial (20) ljetos je bio najveća senzacija prijelaznog roka, doslovno u posljednjim satima prešao je iz Monaca u Manchester United za vrtoglavih 50 milijuna eura. U 25 utakmica za vragove ove sezone zabio je sedam golova, još uvijek puno oscilira, no smatraju ga pravim nasljednikom Waynea Rooneyja. Za reprezentaciju je zasad nastupio šest puta.

Zlatna lopta – 25 milijuna €

Zanimljivo, u Martialovu ugovoru stoji da će United morati platiti Monacu dodatnih 25 milijuna eura bude li do 2019. godine dobitnik Zlatne lopte.

A za zlatnu loptu jednog bi se dana mogao boriti i ofenzivni veznjak Monaca i portugalske reprezentacije Bernardo Silva (21). Početkom ove godine u Kneževinu je došao iz Benfice za 16 milijuna eura te vrlo brzo postao stožerni igrač Francuza, ali se i izborio za prvih 11 u portugalskoj reprezentaciji. U lipnju ove godine Silva je predvodio mladu portugalsku reprezentaciju do srebra na Europskom prvenstvu te je proglašen najboljim veznjakom turnira. U svakom slučaju Ronaldo je dobio suigrača s kojim će moći igrati na najvišoj razini.

Velika konkurencija u vezi

Nadamo se da će na Euru eksplodirati i neki mladi hrvatski igrači. Najviše šanse za to strani mediji daju Alenu Haliloviću, koji je ove sezone najbolji igrač Sporting Gijona. Odlazak na posudbu iz Barcelone za Alena je bio pun pogodak pa je proglašen klupskim igračem mjeseca za rujan i listopad.

Od mladih Hrvatskih igrača mogao bi zabljesnuti i Mario Pašalić, naravno, bude li igrao. Jer uz Modrića, Rakitića, Brozovića i Badelja bit će mu teško izboriti se za prvi sastav.

>>Alen Halilović nakon nova dva gola poželio da ga se izbornik Čačić sjeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije