Naslovnica Premium Kolumne

Nije istina da Bandić "daje", on nas "hebe"

Nešto što se očekuje, samorazumljivo je i postalo je oblik komunikacije koji sasvim dobro "naliježe", ispričavam se na seksualnoj iluziji, na njihovo biračko tijelo.
30. kolovoza 2018. u 15:58 8 komentara 1179 prikaza
Milan Bandić
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Sjećate li se viceva i doskočica kojima se nitko ne smije, nego svi kolutaju očima ili izađu iz sobe od neugodnosti? Jednu takvu, onu "da je žena svi bi ga voljeli, jer svima daje", ispričao je Milan Bandić ovaj tjedan, napravivši verbalni ekvivalent famoznom ranijem "ličkom rukovanju" Josipa Mraovića ili kad je Anto Kovačević u Saboru zastupnici rekao da "žena nije stvorena za mudraca nego za madraca".

neprimjeren komentar Pravobraniteljica se osvrnula na Bandićevu izjavu da bi bio najbolja žena

Kao i kod Zdravka Mamića, spomenimo samo neke ekstremne primjere slične komunikacije, problem nije samo u onome što je rečeno, već u tome što je nešto takvo postalo očekivano, paradigma. Nešto što se očekuje, samorazumljivo je i postalo je oblik komunikacije koji sasvim dobro "naliježe", ispričavam se na seksualnoj iluziji, na njihovo biračko tijelo.

Pripremno ročište za aferu Štandovi AFERA ŠTANDOVI Suđenje kreće 6. rujna: Bandić nakon ročišta nije želio davati izjave

Koje, opet se ispričavam, "hebu" svim sredstvima i čine ga naizgled sretnim i zadovoljnim. Naime, i Bandić i slični populist ne "daju", nego upravo obrnuto, "hebu" svoje biračko tijelo, ali usput i sve nas ostale "nevine". Isplativi populizam hrani se fejk dosjetkama, od "jedenja snijega", trčanja ujutro sa psom, lopate pred kućom, do "davanja svima", mada prvi jači snijeg u Zagrebu govori suprotno, a i ništa nismo dobili. Niti nam je itko išta dao, svi smo mi to u Zagrebu unaprijed platili najvećim porezima i prirezima u državi, pa će preostati za još koju fontanu, spomenik ili stadion. Ili svo troje i još ponešto spektakularno.

No, Milanu Bandiću mora se priznati da je za sad u stanju projedriti svim burnim vodama koje uskomešaju DORH ili USKOK s optužbama da zapravo nije dao, nego je uzeo. Ali to nije vic koji bi on ispričao.

Crobarometar kolovoz Crobarometar Tko su najpopularniji političari u Hrvatskoj?

Mada, mora se priznati, neki dan je briljirao; na pitanje televizijske novinarke ispred zgrade suda "da li je spreman", smjesta je odgovorio; "Molim vas nemojte tako, to su krive konotacije, ja nisam spreman nego sam dobro raspoložen".

Milan Bandić o Uljaniku:

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • sargu123:

  Daje ekipi s Kozari boka i onima koji se tako osjećaju. Oni su njegovo biračko tijelo.

 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Hrvoje kaže seksualna iluzija. Bit će aluzija.

 • Deleted user:

  Aaa bome velik ti je onda šup..