Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13.04.2016. u 19:44

Prevrtljiva Vlada promijenila odluku tek kad su je novinari optužili za demagogiju

Švedski stolovi na stranačkim feštama i druženjima ipak će se osiromašiti. Neće se više jesti i piti kao dosad. Stanje u državi ipak je takvo da se mora otkinuti čak i od usta političara. Premda se po financijskim izvještajima političkih stranaka, osobito HDZ-a i SDP-a, baš i ne bi reklo da nam je stanje u zemlji loše. SDP je prema financijskom izvještaju lani na “reprezentaciju”, dakle uglavnom na iće i piće, potrošio 3,47 milijuna kuna, dok je HDZ predvidio u svojim dokumentima ove godine u tu svrhu potrošiti 3,5 milijuna kuna. Prema svemu sudeći, stranke će sada vjerojatno upravo na toj stavci morati napraviti drastične rezove, kako je i bilo najavljeno prihvaćenim amandmanom Mosta, BUZ-a, HSLS-a i Gordane Rusak. 

Jer, Vlada je u zadnji tren odlučila kako ipak svoje građane neće potegnuti za nos i poručiti im da je “obećanje ludom radovanje” te je na samoj sjednici odustala od pripremljenog prijedloga prema kojem od rezanja financiranja stranaka ove godine ne bi bilo ništa.

Očito je presudilo to što su novinari uoči sjednice potpredsjednika Vlade Božu Petrova pitali nisu li puka demagogija njihove priče o nužnoj štednji. Čelnik Mosta kao predlagatelj i sinonim političke štednje tumačio je uoči sjednice kako bi zakonska “korekcija” financiranja stranaka iziskivala i rebalans državnog proračuna. Što se očito činilo kao veliki problem, puno veći nego kad se radi štednje treba mijenjati zakone kako bi se uzelo drugima. 

Nakon upita novinara, na samoj sjednici očito je netko zaključio kako to doduše nije tako jednostavno kao kad se oduzimaju sredstva za prijevoz učenika ili građanima skromnih mogućnosti poskupljuje dopunsko zdravstveno osiguranje, ali da je ipak provedivo. Osim ako politika još jednom ne pokaže kako neozbiljna i nevjerojatno prevrtljiva može biti na tako jednostavnim odlukama s gledišta elementarne političke kulture pa zastupnici u Hrvatskom saboru ne izmijene prijedlog Vlade kao smetnju i udar na političke stranke i demokraciju.

>> Petrov: Stranke će već od 1. lipnja dobiti manje novca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije