Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.05.2015. u 12:00

Kakvu zapovijed izdati i kako postupiti, morat će odlučiti general Lovrić, ali najbolje je da postupi prema zakonu, naravno

Pravna petlja koči zapovijedi

Drago Lovrić, načelnik Glavnog stožera, mogao bi se naći između dvije vatre, predsjednice RH Grabar-Kitarović i premijera Milanovića, ako ne dođe do dogovora o vojnom mimohodu u Zagrebu. Dovoljno je da ministar obrane legalno odluči da vojska izađe na mimohod, a predsjednica također legalno zaustavi vojsku pa da se načelnik Glavnog stožera nađe u nemogućoj situaciji. Kakvu zapovijed izdati i kako postupiti, morat će odlučiti general Lovrić, ali najbolje je da postupi prema zakonu, naravno. Pitanje je samo prema kojem zakonu i uz kakvo tumačenje. Možda Ustavnog suda?

Imovina javna, ali podaci tajni

U DUUDI-ju vjeruju u gatanje iz cijene stana

Anto Rajkovača, smijenjeni ravnatelj Agencije za zaštitu podataka, mogao bi otkupiti MUP-ov stan od 83 m2 u kojem već godinama stanuje uz najamninu od 303 kune. Po kojoj će cijeni kupiti državni stan, nije moguće doznati, objasnila je za Jutarnji Ivana Vojta, tajnica kabineta ravnatelja DUUDI-ja Mladena Pejnovića, jer se iz otkupne cijene može rekonstruirati broj djece korisnika stana te drugi zakonom zaštićeni podaci“. Dok se nekad iz taloga kave i rasporeda zrna graha mogla vidjeti budućnost, danas smo očito ovladali novom tehnikom, jedinstvenom u svijetu prema kojoj se iz cijene stana može doznati štošta o kupcu, ali i o državi čiju imovinu kupuje.

Doza drskosti

Učenici gađali profesoricu gumicom u guzicu

Nedjeljko Marković, socijalni radnik i predsjednik Udruge Pragma, predlaže u Jutarnjem da se školski e-dnevnici povežu s centrima za socijalnu skrb nakon što je pročitao objave na Facebook stranici Dnevna doza e-dnevnika.

„Ima tu dosta primjera ozbiljnih poremećaja u ponašanju za hitnu intervenciju“, misli Marković nakon otkrića da neki učenici na satu psuju, prijete, prde, lakiraju nokte i gađaju profesoricu gumicom u guzicu. Radili su to i prije, samo što se tada nisu hvalili na internetu.

Tito u Hogwartsu

Harry Potter i tajna torbice od zmijske kože

Saša Broz, redateljica i Titova unuka, objasnila je tajnu torbice od zmijske kože, od koje se prema Domazetu Loši, Tito nikad nije odvajao. „Djed je završio semestar u Hogwartsu, što je bilo dovoljno da može stvari učiniti nevidljivima“.

>>Josipović ima autorska prava na vraćanje novca stranci

>>Ništa od novog početka za 60.000 najavljenih dužnika

Komentara 12

SA
santos008
12:21 12.05.2015.

Branitelji u Knin ,dezerteri u Zagreb.

MA
mare100
12:37 12.05.2015.

Pa koji je vama?U državi misterijozno svaki mjesec sve manje na burzi nezaposleni tu se radi o tisućama ljudi novi radni mjesta u stotinama Vama ništa čudno sve pet nema teme za pisat.Samo važno održavanje mimohoda ko je tu glavni zar stvarno i Vi ko oni u vrhu ne pokušavate da stvorite razdor između naroda.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
12:29 12.05.2015.

i zabranice Kolinda mimohod sa ovim nema dogovora nista od mimohoda,,,bice mimohod isti kao i preseljenje u visoku hahaha kukurikani

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije