Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.10.2018. u 13:34

Čuli smo premijerov govor pun samohvale, a zatim govor oporbe bez objektivne kritike

Ništa novo. Predsjednik Vlade ispunio je svoju godišnju obvezu i u Hrvatskom saboru je, bez državničke strasti, rekao svoje o stanju nacije, pri čemu se fokusirao na pozitivne pokazatelje onoga što je Vlada učinila, dok je sve ono negativno prepustio oporbi da kaže pa je Davor Bernardić to iskoristio i, isto tako očekivano, rekao: “Ovaj izvještaj je samo obmana, laganje i farsa i ne zaslužuje ništa drugo nego prijevremene izbore odmah.”

Dakle, od premijera osim samohvale i općih floskula nismo čuli ništa o tomu na čemu bi valjalo poraditi, a od šefa najveće oporbene stranke ni minimum objektivne kritike. Tek kad se čuje premijera i oporbu i kad njihove govore očistimo od pretjerivanja, viška riječi pripremljenih uz pomoć kojekakvih statističkih kuhinja i politikantstva, dobivamo realno stanje u Hrvatskoj. Tako je bilo i kad je Zoran Milanović podnosio izvještaj o, kako to Poslovnik Hrvatskog sabora propisuje, “uočenim pojavama, problemima i stanju u društvu, kao i aktivnostima Vlade”.

Tada je Tomislav Karamarko rekao da je njegovo izvješće “farsično i prepuno iluzija”, a Milanović mu je uzvratio da ga je nadmašio u korištenju brojki pri čemu su “mnoge fabricirane” pa je zaključio kako je Karamarko govorio kao “šef statistike u Sovjetskom Savezu”.

Sada će možda biti zamijećeno kako je Gordan Maras za Plenkovića rekao kako se ponaša kao Alisa u zemlji čudesa i da je vrijeme da se probudi. Unatoč tomu što se ne mogu poreći određeni rezultati i pozitivna postignuća, zabrinjavajuće je što su u premijerovu izvješću s takvom lakoćom prešućene negativnosti koje pritišću Hrvatsku.

Premijer si to očito može dopustiti, što nam govori kako bi se dalo razgovarati o tomu tko se zapravo treba probuditi. Pet godina od ulaska u EU, premijerova najupečatljivija poruka je: “Nitko ne može i neće biti iznad zakona!”!? Iako je to bilo za dnevnopolitičke potrebe, i to je znak da su nam afere još uvijek važnije nego stvaran život.

>> Pogledajte svađu Andreja Plenkovića i Davora Bernardića u Saboru

Komentara 1

ST
stefj
13:58 11.10.2018.

E da, baš tako. Jedini koji je imao konstruktivnu kritiku bio je Petrov, koji je usporedio brojke s drugim zemljama i sl. Istina, bilo je to prepuno raznih atributa, no bilo je bar donekle konstruktivno... No mediji nisu posvetili niti sekundu izlaganju Petrova, a vrhunac je bila negledljivo Otvoreno s Marasom, Bunjcom, Bačićem i ekipom. Togonalu se sviđa kada se gosti međusobno svađaju i upadaju u riječ, nije bitno što pričaju... Slika i prilika političara, medija, a očito i građana...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije