Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.11.2016. u 18:00

Naša javnost ne svjedoči prvi put da se u politici s lakoćom okreće kako vjetar puše

Nitko, naravno, nije nezamjenjiv, ali era iskusnog, dugovječnog Nike Bulića u turizmu okončana je svojevremeno ispod svake razine. Ministar turizma i direktor Hrvatske turističke zajednice dulje od desetljeća, smijenjen je prije četiri godine za ministra Veljka Ostojića, a naslijedila ga je direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Velikoj Britaniji Meri Matešić. Nakon natječaja na kojem je mlada, ambiciozna direktorica uz ostale kandidate potukla i svog dojučerašnjeg šefa, Bulić je prvo završio na savjetničkoj poziciji, a potom spušten, na mjesto voditelja Službe za razvoj proizvoda.

Nitko u turizmu nije sporio da vjerojatno jest vrijeme za svježu krv i novi pogled na stvari s vrha nacionalne promidžbene organizacije, ali ostao je gorak okus da se čovjeka koji poznaje sustav turističkih zajednica u dušu moglo i bolje iskoristiti. Bulića su, međutim, osim margine u Glavnom uredu HTZ-a zapale i druge neugodnosti. Nije tih dana bilo lako provjeriti što se točno događa, ali u medije su curile priče neimenovanih izvora o oštrim podjelama u Glavnom uredu na njegove i ljude odane novoj direktorici. Pozorno se navodno pratilo i tko s kim eventualno popije kavu ili čak zastane na uredskim hodnicima u razgovoru. Jasno je tko je u novoj konstelaciji snaga bolje prolazio, a Bulić nije bio jedini u Glavnom uredu HTZ-a koji je mučnu situaciju presjekao tužbom za mobing. Ta je tužba u međuvremenu, u mandatu sadašnjeg direktora HTZ-a Ratomira Ivičića, razriješena nagodbom i moglo bi se zaključiti kako nezadovoljnih više nema. U Glavnom uredu, uostalom, više nema ni aktera cijele priče. Mandat Meri Matešić okončan je još u ožujku 2014., a Bulić je, pak, dosegao trenutak za umirovljenje. I zašto onda o svemu tome danas pišemo? Pa zato što će cijela saga, koja je narušila međuljudske odnose i više mjeseci potresala vrh nacionalne promidžbene organizacije, na koncu ipak biti okončana pristojno, ljudski. (Ne)zamjenjivi Bulić u mirovinu će biti ispraćen kako priliči i kako je, uostalom, ispraćeno i više drugih zaposlenika Glavnog ureda.

Nekadašnjem direktoru, moglo se čuti među hatezeovcima na prošlotjednim Danima turizma u Bolu na Braču, sprema se, naime, lijepa, klasična oproštajka. Bulićeve zasluge u turizmu nisu zanemarive i to blagonaklono komentiraju čak i turistički radnici koji ga nisu previše voljeli. I dok će tako, kako se čini, jedna gorka epizoda HTZ-a biti kulturno okončana, baš na spomenutim Danima turizma napravljen je novi gaf. Naša javnost ne svjedoči prvi put da se u politici s lakoćom okreće kako vjetar puše, ali na Braču je bilo vidljivo da među tisuću sudionika jedno lice itekako nedostaje. Jest da je ministru turizma Antonu Klimanu mandat završio tjedan dana ranije, ali kad se moglo naveliko predstavljati upravo njegov projekt turističkih vaučera, kao gost je i on jednostavno morao biti pozvan.

>> Strani gosti ostavili 2,4 milijarde € u pola godine

Komentara 2

DU
Deleted user
22:43 03.11.2016.

Procitaj malo Dnevno.hr pa ces manje plakati

DU
Deleted user
09:19 05.11.2016.

Mora da te puno puta vodio po Sajmovima da lijepo pises o njemu. Vrijeme za kradje isteklo pa se mora u hladovinu. A koliko je ono bio na bolovanju( kupanju) 3/4 mjeseca. Razbolio se od mobinga.Ne brini ima on dobro drustvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije