Naslovnica Premium

Muke bivšeg predsjednika: Ured mi treba jer je teško komunicirati iz kuhinje

Bivši predsjednik koji se upravo vratio iz Gostivara naglašava da treba ured jer mu je „teško iz kuhinje komunicirati sa stranim državnicima"
06. studenoga 2015. u 12:00 19 komentara 7109 prikaza
05.02.2014., Zagreb - Stjepan Mesic, bivsi predsjednik RH. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL

Stjepan Mesić, bivši predsjednik RH, opet je suočen s inicijativom za ukidanje Ureda bivšeg predsjednika nakon što je to u slučaju izborne pobjede najavio Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a. Mesić se čudi inicijativi bivšeg šefa svog ureda i u razgovoru za Novi list tvrdi da štedi gdje može pa je godišnje troškove sveo na 800.000 kuna. Bivši predsjednik koji se upravo vratio iz Gostivara naglašava da treba ured jer mu je „teško iz kuhinje komunicirati sa stranim državnicima". Ako mu je slab signal u kuhinji, neka pokuša iz hodnika ili radne sobe.

Za kip Franje Tuđmana još čeka svoj honorar

Miro Vuco, akademski kipar i profesor na zagrebačkoj ALU, dao je sve od sebe da ljetos dovrši u najkraćem roku spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Premda se spominjala mogućnost da zbog cajtnota na godišnjicu Oluje autor predstavi samo poliestersku maketu Tuđmanova kipa, Vuco je ipak do 5. kolovoza dovršio rad. No, dok se organizatorima na čelu s Josipom Rimac, tadašnjom gradonačelnicom Knina, silno žurilo da umjetnik dovrši kip, nije im se toliko žurilo da autoru isplate naknadu. Požalio se na to kipar Vuco u razgovoru za Globus potvrdivši da mu ni tri mjeseca nakon realizacije nisu isplatili honorar. „Kažu da sad nemaju", jada se izigrani umjetnik.

Uložio 199.000 kn u svoju saborsku budućnost

Željko Reiner, dosadašnji potpredsjednik Sabora, najveći je donator HDZ-a s uplaćenih 119.000 kuna. Investicija će mu se sigurno brzo isplatiti pa je pravo pitanje zašto i ostali nisu toliko investirali u svoju saborsku budućnost.

HZZO prijeti ovrhom supružnicima iz Opatije zbog duga od - pet kuna

Želimir Vukušić iz Opatije požalio se Novom listu nakon što mu je HZZO zbog duga u plaćanju premije po polici dopunskog zdravstvenog osiguranja od pet kuna zaprijetio – ovrhom. Točnije ovrhom su zaprijetili i njegovoj supruzi koja duguje 5,42 kune i njemu koji duguje 8,22 kune. Želimir Vukušić tvrdi da je riječ o pogrešci banke te da nema namjeru platiti kako bi vidio što će birokracija sljedeće učiniti. To je barem jasno, sve će mu naplatiti s kamatama. Na malima se vježbaju mišići.

>>Domagoj Milošević SDP-u parirao i u seksizmu

>>Ekspert za komunikacije žali se na medijski bojkot

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • Avatar nathanael.opet
  nathanael.opet:

  RH od tebe nema nikakve koristi, a koliko joj štetiš o tome bi se dalo raspravljati... najgluplji i najnepotrebniji trošak iz Proračuna koji pod hitno treba ukinuti... taj iznos dati za topli obrok djeci u školama!

 • Avatar nisamgladan
  nisamgladan:

  A da ureduješ iz tri oraha ( nekadašnji njegov bife u Orahovici) za šankom, mislim ono nakon jedno 10-20 gemišta....

 • LeonardS:

  Ja bih mu na račun države otvorio ured u Remetincu !