Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.04.2018. u 08:02

Kazna od 30 godina zatvora trebala bi otrijezniti sve koji su oblikovali život mladića.

David Komšić s 19 je godina ubio svoju 18-godišnju djevojku Kristinu Krupljan, s kojom je od školskih klupa bio u vrlo turbulentnoj mladenačkoj vezi. Izmasakrirao ju je s 88 uboda nožem, bijesan jer je našla drugog. Lijevom rukom pritisnuo ju je na vozačko sjedalo automobila kako se ne bi mogla osloboditi i micati, da bi je onda mahnito ubadao po tijelu i glavi. Trajalo je to nekoliko minuta, nesretnoj djevojci puno dulje. A kad je sutkinja Komšiću, godinu dana poslije, izrekla presudu od trideset godina zatvora, ubojičin se otac izbezumio. Počeo je vikati u sudnici kako je presuda sramotna i da su osudili dijete jer je iz Bosne. Obitelji je naredio: “Izlazite!”, nakon čega su oni, kako prenose novinari koji su pratili suđenje, napustili sudnicu.

Tražeći uzrok za nevolju koja je snašla njegovu obitelj u nekim iracionalnim razlozima umjesto suočenja s teškom istinom, izbezumljeni otac u ovom je slučaju utjelovio sliku današnjeg društva i klime u kojoj odgajamo svoju djecu. Komšić je, naime, još prije usmrtio pješaka nabrijanim Mercedesom, za što mu je kazna s 20 smanjena na 14 mjeseci. To očito nije polučilo nikakve rezultate – sustav nije poslao poruku kakvu je trebao i zbog koje postoji, što znači da je zakazao.

David Komšić za ubojstvo Kristine Krupljan osuđen na 30 godina zatvora
1/19

Mladića je djevojka prije prijavljivala za nasilje, njegovi su ga obitelj i prijatelji štitili, a nju ocrnjivali. Na kraju je došlo do stravičnog epiloga te nasilne veze, a krivica se ni dalje ne prihvaća, već se uzrok traži u nečem trećem. Kazna od 30 godina zatvora trebala bi otrijezniti sve koji su oblikovali život ovog mladića. Ne samo Komšići, mnogi bi se roditelji nad njom trebali zamisliti i preispitati vlastite vrijednosti i prioritete, obiteljske i sve druge.

Međutim, prilično obeshrabruje čin osuđenikova prijatelja koji je netom nakon presude pred zgradom suda počeo dobacivati majci ubijene Kristine, na što je njezin stric nasrnuo na njega, a razdvojio ih je policajac. Sutkinja je bila u pravu, nasilje je kod nas postalo općeprihvaćeni način svakodnevnog života.

Komentara 7

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:07 10.04.2018.

tu cijelu bolesnu obitelj u zatvor zbog lažnog svjedočenja!di je sad dorh???i onda oduzet putovnice i deportirat iz hrvatske!

DE
denis77
11:43 10.04.2018.

Pa kaj su mislili i 30 Godina je malo za tog monstruma ako im se ne svida u Hrvatskoj nek idu odakle su dosli a da se mene pita 40 godina i da rikne u buksi i da ga redovno gadaju u bulju ostali zatvorenici

DP
d.pia
11:29 10.04.2018.

lomaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije