Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.12.2020. u 13:23

Grbinu ne smeta što je Sabo odležao sedam mjeseci zbog podmićivanja

Subota 5. prosinca

Korupcija – kad se kaže SDP, odmah pomislite na HDZ

Pošto je Željko Sabo odležao sedam mjeseci zatvora zbog pokušaja podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir, kojoj je ponudio unosne dužnosti postane li vijećnica SDP-a, te na sličan način pokušao podmititi i HDZ-ova vijećnika Radivoja Đurića, svi su mislili da mu je politička karijera završena. Svi osim njega. Vijest kaže da će se ponovno kandidirati za gradonačelnika Vukovara te da mu predsjednik SDP-a Peđa Grbin neće praviti problema. “Sabo je naš, uz to je i rehabilitiran čovjek. Zašto bismo mi raspuštali organizaciju i radili probleme ako ta ista organizacija želi upravo njega za kandidata”, kazao je jedan član vodstva SDP-a. Tako su mislili i 2016. godine kad je vodstvo stranke na izborima poduprlo kandidaturu dvojice zbog korupcije pravomoćno osuđenih lokalnih političara – Sabe u Vukovaru i Vlahušića u Dubrovniku. Dakako, sve je to iz iste priče u kojoj se na HDZ zbog korupcije najžešće okomljuje SDP i pogotovo njegov čelnik Peđa Grbin. Stari komunistički moral – kad mi činimo zlo, nije zlo, jer mi smo po nazivu nevini. Naš protivnik čini zlo i kad ga ne čini, jer je po nazivu takav. S vremenom je javnost prestala razlikovati nazive pa, čim kažete SDP, mislite i na HDZ i obratno.

Nedjelja 6. prosinca

Znanstvenici protiv Vlade, Vlada protiv znanstvenika

Članica Stožera za nacionalnu zaštitu Alemka Markotić reče: “Treba nam pozitivan stav, a manje prozivanja”. Tako je odgovorila na apel 26 znanstvenika i liječnika, među kojima su članovi Vladina vijeća za koronu. Igor Štagljar, profesor Medicinskog fakulteta u Torontu, izjavio je kako je odlučio osobno potpisati ovaj apel zato što su njegovi kolege, eminentni znanstvenici iz Hrvatske i dijaspore, složni da se pravo stanje pandemije prikriva, da se izvrću činjenice i ne poduzimaju prijeko potrebne mjere. Optužbe su suviše ozbiljne da bi ih dr. Markotić mogla nazvati prozivanjem i tako obezvrijediti. Jer, kažu potpisnici apela, osim što se izvrću činjenice i ne poduzimaju mjere, od početka listopada pandemija nije pod kontrolom, premda neki znanstvenici koji savjetuju i obmanjuju Vladu kažu da jest. Osim toga, Hrvatska je jedna od najugroženijih država u svijetu, više i od SAD-a koji je mjerilo nemarnog odnosa vlasti prema pandemiji. Zbog preopterećenosti bolnica zanemaruje se dijagnostika i liječenje mnogih bolesnika koji boluju od drugih bolesti te ne mogu dobiti prijeko potrebnu njegu. Ali zato politička i zdravstvena vlast, koje istrebljuju narod, umjesto da odstupe, njeguju sebe.

Ponedjeljak 7. prosinca

Neizbježni smrt i članarina Gospodarskoj komori

Jednom mi je jedan ugostitelj pričao kako ima oko 25 državnih nameta, ali mu je najbesmislenija prisilna članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori od koje nema nikakve koristi niti vidi da je ima tko drugi. Zacijelo će ga obradovati vijest da su Lucijan Carić i Leon Juranić iz tvrtke DefenseCode odbili nominaciju za nagradu HGK Zlatna kuna u kategoriji najuspješnijeg post-startupa poručivši kako je to stvar temeljnih principa, časti i poštenja te da se njih ne može kupiti “kanapeićima i Freixenetom”. Oni misle da HGK treba imati dobrovoljno članstvo, a članarinu trebaju plaćati samo oni koji od te institucije imaju koristi. Tvrde da razni predsjednici, direktori i drugi šefovi komora te njihovi savjetnici imaju goleme plaće, bahate se i luksuziraju tuđim novcem, voze se u boljim automobilima nego neki najuspješniji poduzetnici. I to se voze kratko vrijeme, a potom ih mijenjaju kao “nesigurne”, dok mnogi poduzetnici svoje automobile voze po pet, šest, sedam i više godina. Drže da je sramotno što vladajući floskulama i ulogom HGK koje se Komora odrekla opravdavaju njezino postojanje. Zacijelo i zato što su ondje njihovi stranački drugovi među kojima je bio i slavni Nadan Vidošević.

Utorak 8. prosinca

Napredujemo – drogiranje je JAVNO

Vijest popraćena videom u naslovu kaže: “Muškarac ušmrkava drogu usred bijela dana u Zagrebu, a nitko ni ne trza?” Prije pedeset, šezdeset godina, ako bi se takvo što uopće moglo dogoditi, skočili bi svi koji bi se tu zatekli, pedagoški ga izgrdili i vjerojatno pozvali policiju do čijeg bi ga dolaska zadržali. Od tada do danas narkomanija je postala svakodnevna vijest u novinama, svojevrsna navika, “običaj”, pa je možda najžešća, tiha reakcija “usred bijela dana u Zagrebu” bila: pusti budalu da šmrče, da se ubija, uzaludno je i besmisleno s njim se petljati. Osim toga, prolaznici su se i bojali, jer narkomanija i agresija su suputnici. I mediji, pogotovo televizija, puna nasilja u filmovima i serijama, sa sapunicama o kojima je mnoštvo gledatelja narkomanski ovisno te ih svakodnevno “šmrče”, otupjelo je naše osjećaje, naš pogled na okolinu i na brigu o njoj, naš pogled na druge i na scene koje bi nekad, kad nismo bili tako umrtvljeni, bile šokantne. U takvoj osjetljivosti ili neosjetljivosti mladić koji na ulici šmrče drogu i nije neka neobičnost. Kraj njega ćemo proći ravnodušno kao što ćemo proći stazom u šumi kojom se šećemo kad vidimo slomljeno stablo koje ni šumi ni nama ništa ne znači.

Srijeda 9. prosinca

Igrat će s Kosovom makar ga ne priznaju

Podosta medija, pogotovo španjolskih i srbijanskih, uplelo je politiku u ždrijeb kvalifikacija za SP u nogometu, koji će biti u Kataru 2022. godine. U skupini B su Španjolska, Švedska, Grčka, Gruzija i Kosovo pa se već u naslovima ističe kako Madrid, Atena i Tbilisi nisu priznali kosovsku državu. Vodeći španjolski sportski list Marca u naslovu ističe: “Španjolska se suočava s povoljnom skupinom i diplomatskim neredom: Kosovo ne priznaju Madrid, Atena i Tbilisi”. Što će reći, kako trijumfalno ističu beogradski novinari, da ga priznaje samo jedna zemlja iz skupine – Švedska. U medijima piše kako Španjolska podupire teritorijalnu cjelovitost Srbije, ali mora se držati pravila Fife, čiji je Kosovo član. To pak znači da Srbija ni ovaj put, makar će biti zadovoljna nekim reakcijama na ždrijeb zbog Kosova, neće profitirati. Kvalifikacije će se održati uz sudjelovanje “njezine” pokrajine pa će, historijski govoreći, Srbi opet slušati usklik kojim je počelo kosovsko osamostaljivanje, ovaj put, koliko god Španjolci i drugi zanovijetali, u bolnijoj inačici – “Kosovo država”. A i nogometna kakvoća Kosova, čiji su igrači istaknuti i u europskim zemljama, pa i u Hrvatskoj, zaslužuje – priznanje.

Četvrtak 10. prosinca

Kako HTV Hrvatima uskraćuje domovinu

Zašto na HTV-u nema utakmica hrvatskih rukometašica na EP-u? HRT odgovara: “Hrvatska televizija nema prava za utakmice hrvatske ženske rukometne reprezentacije... HTV nije mogao otkupiti prijenose utakmica hrvatskih rukometašica i prihvatiti traženu ponudu.” Neki autori s ironičnim ogorčenjem zahvaljuju HRT-u što nismo gledali blistave pobjede Hrvatske nad Mađarskom i Nizozemskom, a ironija je to veća što ih je prenosio Drugi program Radio-televizije Srbije!!! Kao o veleizdaji pisao sam o odustanku HRT-a (iz “financijskih razloga”) od utakmica nogometne reprezentacije koje je preuzela Nova TV i od utakmica rukometaša koje prenosi RTL. Nijedna se nacionalna televizija na svijetu kao HRT ne odriče događaja nacionalnog značenja koji najviše zanimaju golemu većinu pretplatnika i koji joj daju nacionalni smisao. Ali vodstvo HRT-a na čelu s Kazimirom Bačićem, koji je Plenkovićev izbor, slijedi njegovu anacionalnu politiku gušenja svega što bi izazivalo i poticalo patriotske osjećaje, domoljubni zanos i ponos. Uskratiti ljudima na nacionalnoj televiziji praćenje nacionalnih reprezentacija s kojima se kao Hrvati najsnažnije poistovjećuju, znači uskratiti im domovinu, što je čisti zločin.

Petak 11. prosinca

Pupovac u koaliciji s licemjernim šljamom

Najglasniji islednici ustaštva, srpske Novosti, još jednom su alarmirali javnost. Jedan se ljevičarski dnevni list čudi što “nitko neće odgovarati” nakon što je na Međunarodni dan osoba s invaliditetom na Facebooku Hrvatski povijesni muzej objavio “zastrašujuću” fotografiju ratnih vojnih invalida NDH koji izrađuju dječje igračke. Sve bi vjerojatno, piše list, bilo zaboravljeno da to nije ozloglašeno u tjedniku Novosti. Fotografija je uskoro izbrisana, ali ponekad se i ne izbrišu opačine na koje upozorava ovo isledničko glasilo. Na primjer, uz fotografiju markantnog premijera Plenkovića, preklani su se nakon njegova dolaska na komemoraciju u Jasenovac pitali – ako su žrtve fašizma nepoželjne i u nazivima ulica, “zašto bi nazočnost hrvatske vlasti na komemoraciji žrtvama fašizma bila poželjna”. Tjednik koji potpisuje Milorad Pupovac zaključuje – taj je pijetet “od strane licemjernog šljama, tj. od najviših političkih autoriteta ove zemlje, vrijedan najdubljega prezira”. Licemjerni šljam iz Banskih dvora ostaje, neće biti izbrisan – ponižen, bez srama, uhvaćen u srpske trapule, i dalje će koalirati s Pupovcem, čije će Novosti nastaviti istragu ustaških invalida i prezrene vlasti. 

 

 

>> VEČERNJI TV Hajdaš Dončić o Plenkoviću: On voli biti okružen dječacima, kao da je neki stari grčki mislilac

Komentara 12

CH
chanchir
18:34 12.12.2020.

A e,kad su komunisti prišli u vjernike nekako se izgubila ljudskost

Avatar LuckyLeprechaun
LuckyLeprechaun
13:50 12.12.2020.

Kad stablo u šumi padne, šuma ima koristi. Kad "šmrčko" padne, nitko nema koristi, a najmanje diler kojem duguje.

JW
Jim West
16:24 12.12.2020.

Nije da branim Sabu, ali znamo da je osuđen samo da komunisti dobiju Vukovar. Najbolji primjer slijedi, hoće li sud na istu kaznu osuditi komunista Lucića koji je Dragi Hedlu nudio mito?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije