Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.11.2017. u 17:54

Vučić zna da je braniti generala besmisleno pa je poručio: Ovakva je presuda očekivana

Zar je netko mogao i pomisliti da bi Ratko Mladić mogao dobiti ikakvu drugu kaznu osim doživotne robije? Sudeći po reakcijama iz Srbije i Republike Srpske, takvih je podosta, iako je ovaj balkanski krvnik sam sebe davno ukopao i djelima i riječima, hvaleći se javno svojim zločinima.

Na svoje je oficirske košulje s ponosom kačio imena tisuća civila koje je poslao u smrt i ništa u toj njegovoj spirali teških zločina nije nejasno. Po nekim se reakcijama čini da bi ovaj zločinac mogao dobiti i sektu sljedbenika, poput ovih dana preminulog Charlesa Mansona: kult zla, čini se, ima svojih sljedbenika posvuda.

Ratko Mladić
1/10

dok se mediji, pa ni srbijanski, uglavnom nisu spuštali na razinu da brane Mladića, političari nisu izdržali. Tako je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, koji se predstavlja kao umjereno lice u odnosu na Milorada Dodika, već najavio podršku Mladiću u žalbenom postupku, uz primjedbu da će ovakva presuda dovesti do novih političkih sukoba u BiH. Po njemu bi, ispada, ubojice, silovatelje i lopove trebalo puštati na slobodu kako se članovi njihovih obitelji ili naroda ne bi našli povrijeđenima.

Ni vodstvo SDS-a iz Republike Srpske nije izdržalo pa su napali presudu, podržavajući na taj način čovjeka odgovornoga za najgore zločine u Europi nakon 2. svjetskog rata. Generala Mladića još je davno osudila njegova kći Ana: ubila se jer je oca smatrala odgovornim za pogibiju svog dečka iz Niša koji je stradao u bitki za Sarajevo.

Kći ga je osudila na kaznu doživotne grižnje savjesti, što bi trebala biti i teža kazna od ove koju mu je odredio Haaški sud, da ostatak života provede iza rešetaka. Zato je neodgovorno, nemarno i neljudski uopće pokušati braniti krv na Mladićevim rukama, uostalom, on ih ni sam nije htio isprati.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ipak se malo izdigao iznad političara iz Republike Srpske poručivši kako sada treba početi gledati u budućnost. Rekao je još nešto važno: da je presuda Mladiću očekivana. Vučić zna da je braniti Mladića nebranjivo i besmisleno.

Komentara 16

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
18:03 23.11.2017.

Sve poremećene masovne ubojice imaju sljedbenike, isto tako poremećene likove, to se zove hibristofilija, poznati poremećaj. Što je netko veći i manijakalniji ubojica, to ima više sljedbenika. Pogledajte samo naše antifašiste i titoljupce.

SO
SoloHan
17:58 23.11.2017.

Već ih ima kod nas skoro dvjesto tisuća.

Avatar Idler 3
Idler 3
18:53 23.11.2017.

Al nek nam je avtor nahvalil nosača Šešeljeve fascikle koji je mel najbolše navade 90-ih al ni mogel siromak dojti do izražaja >;-))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije