Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
15.01.2021. u 09:34

Iracionalna politika Hrvatsku vraća u 90-e, a to nije ono što nam je Plenković obećao kada je tražio još jedan mandat

Jučerašnji istup ministra rada Josipa Aladrovića ponovno potvrđuje kako se s Vladom Andreja Plenkovića posljednjih tjedana, i to ne samo u komunikacijskom smislu, događa opasan retrogradan proces koji škodi i Vladi i Hrvatskoj. Kolikogod izjave predsjednika Zorana Milanovića ponekad znaju biti pretjerane i neumjesne, Plenkovićevi ministri ne bi trebali mišljenje predsjednika države unaprijed proglašavati irelevantnim, a pogotovo to ne bi trebali činiti onda kada je predsjednikovo mišljenje izrečeno u konstruktivnom duhu, ali ni onako nedosljedno kao što je to učinio Aladrović.

Predsjednik Milanović, naime, nije bio oduševljen idejom javnih radova na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije, na što mu je nadobudni ministar odbrusio da je mišljenje predsjednika irelevantno tvrdeći pritom da je relevantno što na tu temu imaju reći predstavnici lokalne vlasti, gradonačelnici i načelnici. “Mi smo se odmah drugi dan nakon potresa konzultirali s njima”, uvjeravao je ministar Aladrović tvrdeći da je tako shvatio da postoji potreba za javnim radovima.

Međutim, kada su ga upitali da komentira mišljenje gradonačelnice Siska Kristine Ikić Baniček da je država prespora u potporama i financijskoj pomoći gospodarstva, Aladrović je poručio da je i njezino mišljenje irelevantno sugerirajući kako su on, a time i Plenkovićeva Vlada, spremni poštovati jedino mišljenja HDZ-ovih lokalnih čelnika, dok su mišljenja onih koji dolaze iz opozicijskih stranaka, kao i predsjednika države, irelevantna.

Hrvatska se trenutačno nalazi u jedinstvenoj, dramatičnoj situaciji, suočavajući se s dvostrukom krizom: zdravstvenom krizom zbog pandemije koronavirusa i humanitarnom krizom nakon katastrofalnih potresa u Zagrebu i Petrinji. Od razumne politike u tako osjetljivoj situaciji očekivali bismo inzistiranje na dijalogu sa svim političkim akterima i na konsenzualnom odlučivanju kad god je to moguće, a ne isključivanje svih onih koji ne pripadaju vladajućoj stranci.

Premijer bi opoziciju u ovakvoj krizi trebao pozvati za stol, a ne optuživati je da se udružila s medijima na rušenju države. Takva iracionalna politika Hrvatsku vraća u devedesete godine prošlog stoljeća, a to nije ono što nam je Plenković obećao kada je prošle godine od građana tražio još jedan premijerski mandat. 

Komentara 4

DU
Deleted user
09:42 15.01.2021.

predsjednik brz na obarcu ...ministri mu pariraju po nalogu...to sve skupa nije niti ce biti dobro za boljitak hrvata....

DD
ddh
10:30 15.01.2021.

Premijer je tocno detaktirao situaciju, kad je izjavio da su se mediji i oporba udruzili kako bi rusili Vladu, a s tim i drzavu. Iako Vlada nije dtzava, njezino rusenje bi znacilo ignoriranje volje biraca. Biraci su dali mandat toj vladi i jedino biraci su ti koji taj mandat toj Vladi mogu na slijedecim izborilma i oduzeti. Sigurno i vidljivo je da su se svi mediji zajedno sa oporbom udruzili i da je jedini cilj tog udruzivanja rusenje Vlade. Ali nebu islo. Smrdljivci iz Indexa, Novog, Nacionala i drugih nisu ti koji bi imali punomoc za takvo sto. Mediji koji stvaraju aferu oko toga, dali u kvalitetnu hranu za ljude pogodjene potresom spada i ukusni rizoto, nisu ti koji ce u ovoj drzavi odredjivati o tome, dalik ce Vlada opstati ili ne.

TO
ToTu
21:52 15.01.2021.

Ministri su nebitni jer oni cekaju novce od EU . Rezultati su im porazni kao i ovoj Vladi. Institucoje su slika i prilika HDZ_a i Plenkya koji je uhljebio nesposobne i nekompetentne kadrove ZNA SE na celo institucija. HdZ dvaa puta odsuden na hrvatskim sudovima od hrvatskih sudaca ZnA Se i ZASTO? Sad oni nesto kao brane, brane sebe i svoje stranacke nekompetentne i nesposobne uhljebe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije