Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.04.2016. u 14:45

Vjerski pozdrav na službenom skupu u prostorijama ministarstva nije zabilježen godinama pa se ne treba čuditi što su neki mediji novi način pozdravljanja u državnoj instituciji izvukli u naslove.

Lovro Kuščević, ministar graditeljstva, požalio se u emisiji „A sada Vlada“ Hrvatskog radija što je medijima najzanimljiviji dio njegove konferencije za novinare bio uvodni pozdrav „Hvaljen Isus“.

Vjerski pozdrav na službenom skupu u prostorijama ministarstva nije zabilježen godinama pa se ne treba čuditi što su neki mediji novi način pozdravljanja u državnoj instituciji izvukli u naslove. Ministar je u najboljoj maniri Ivice Kičmanovića, lika iz Kovačićeva djela „U registraturi“, vratio u Zagreb pozdrav koji je još potkraj 19. stoljeća izašao iz upotrebe i sada se čudi pažnji koju je dobio.

Prvi čovjek Ministarstva graditeljstva za Jutarnji je detaljno objasnio da pozdrav „Hvaljen Isus“ koristi cijela njegova obitelj i on sam otkako zna za sebe, a „posebno otkako je postao ministrant u crkvi Gospe od Karmela u Nerežišćima“. Naravno da nije sporno što se u obitelji Kuščević koristi stari kršćanski pozdrav, ali Lovro je u međuvremenu ipak napredovao od ministranta u Nerežišćima do ministra u Zagrebu pa kao što je bijeli haljetak zamijenio tamnim odijelom i govor može prilagoditi političkoj funkciji.

>> Kuščević nezadovoljan: Most je razlog zašto se reforme tako sporo provode

Komentara 2

Avatar abakus
abakus
15:01 21.04.2016.

A možda bi se, s druge strane, i naša "javnost" mogla prilagoditi ponovno starom pozdravu koji je silom izbačen iz uporabe nakon '45.... Hajde, ne pretjerujte više, neka čovjek pozdravlja onako kako i inače pozdravlja.

MR
MrkiMedo
15:22 21.04.2016.

Bolje da pozdravlja sa "Smrt fasizmu, sloboda narodu!", kao sto se cuje u Sabornici. Onda vjerojatno nitko ne bi o tome pisao. Ocito jos uvijek nismo slobodni. Kao da je 1945.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije