Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
05.06.2015. u 12:00

Lista je impresivna i uključuje tvrtke premijerova brata Kreše Milanovića, Ive Sanadera, Ivića Pašalića, Mate Granića, Štefanije Balog, Sunčice Lalić, Vladimira Zagorca te slavnu Fimi mediju Nevenke Jurak. Ugledno društvo

Raščišćavanje propalih poduzetnika

Orsat Miljenić, ministar pravosuđa, predstavljajući Saboru konačni prijedlog novog Stečajnog zakona, najavio je uvođenje automatskog stečaja ako je tvrtka 120 dana u blokadi, kao i stečaj zbog neisplate plaća. Jutarnji se potrudio prepoznati čije će tvrtke po sili zakona uskoro u stečaj, a lista je impresivna i uključuje tvrtke premijerova brata Kreše Milanovića, Ive Sanadera, Ivića Pašalića, Mate Granića, Štefanije Balog, Sunčice Lalić, Vladimira Zagorca te slavnu Fimi mediju Nevenke Jurak. Ugledno društvo.

Gdje si bio do ‘91.

Manoliću nije smetalo što je bio šef udbašima

Josip Manolić, bivši premijer, tvrdi u Nacionalu da je Tomislav Karamarko, njegov bivši predstojnik ureda, kao i još neki poznati HDZ-ovci, krajem 80-ih radio za Udbu.

“Meni to tada nije smetalo“, nastavlja Manolić, “ja sam njima bio šef“.

Potpun preokret

Od radničke pobune do fešte uz janjetinu

Alein Kahn, stečajni upravitelj brodogradilišta Nauta Lamjana na Ugljanu, prije godinu dana nije mogao ni ući u škver. Radnici su tada tražili ostanak dotadašnjeg upravitelja Ivana Rude uvjereni da će Kahn dokrajčiti proizvodnju i rasprodati nekretnine. Slobodna piše da je godinu dana kasnije došlo do obrata, Nauta je uz novu upravu konsolidirana, izlazi iz stečaja, a iznimno uspješnu poslovnu sezonu Kahn je proslavio s radnicima uz janjetinu. I bez dušobrižnika.

Privlačenje ulagača u teoriji i praksi

Zbog krutosti Šuma ništa od 300 radnih mjesta

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar regionalnog razvoja, često govori o privlačenju investicija, a najavljuje i rješavanje razvojnih problema Gorskog kotara. U međuvremenu mu ispred nosa promiče ugledni investitor Palfinger, koji bi u Delnicama otvorio 300 radnih mjesta pod uvjetom da uspiju sagraditi nove hale pokraj postojećeg pogona. Nažalost, zemljište je državno, u vlasništvu Hrvatskih šuma koje ga ne žele povoljno prodati pa se investitor, piše Novi list, planira preseliti u Bugarsku gdje je cijena terena povoljnija. Hrvatske šume će tako i dalje imati lijepo zemljište koje nitko ne koristi, a ministar Grčić će i dalje razmišljati kako privući ulagače.

>>Milanović pregrizao jezik i počeo presijecati vrpce

>>Varga planira srušiti dijelove bolnica da smanji režije

Komentara 4

Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:02 05.06.2015.

"Elita" je kompletna u bankrotu jer su popljackali sve sto se moglo popljackati i tako unistili drzavu koju su sisali, klasicna djecja prica o pilanju grane na kojoj se sjedi, medjutim nasa "elita" je ispod nivoa djeteta od 7 godina pa iz svoje pohlepe to nije vidjela. Krepala krava muzara pa s njom zajedno potonuli i oni.

KL
Klarahrv
16:36 05.06.2015.

Ne, ne, to nije moguce. Zar da brat Zorana Milanovica nije u ekipi bundeslige?

J3
j38k32
11:45 06.06.2015.

EU novac za razvitak struktura i krediti, Koliko je poduzetnika uslo u vladu, i ukljucilo se u drzavni proracun, i tako su ti poduzetnici postali i proizvodaci, - samo cega?- magle, - ili cistog gubitka, nisu morali placati nikakvih drzavnihnih obaveza....do danas ne. A radnicke place ili nisu placali ili su placane iz proracuna. Toje bilo samo moguce u Hrvatskoj, jer je vlada bila voljna za odrzavanje socijalnog mira i trulog standarda uzimati ogromne kredite iz kojih su se ti poduzetnici odrzavali.... Evropskog novca nema vise, nema ni -krede- velike kolicine EU novca su razdjeljene, nema ih.slavine su zatvorene. Zna to EU, pa sada kazu -novac samo za projekte..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije