Naslovnica Premium Kolumne

Milinovića maknuli jer je bio šerif ili jer je bio šerif koji ne sluša?

Izveo je akciju u stilu puča i teško da u RH ima stranke koja bi ga zadržala u bazenu.
04. rujna 2018. u 08:35 24 komentara 1794 prikaza
Darko Milinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Raspravljati o odlukama stranačkih sudova nema puno smisla. To su sudovi koji u pravilu slijede mišljenja i stavove lidera koji trenutačno vladaju te ih to čini “posebnim”, a ne demokratskim sudovima. I to dokazuju i stranački sudovi SDP-a, i HSS-a, sada i HDZ-a. Tako je i Darko Milinović do jučer bio uglednik i utemeljitelj HDZ-a, zaslužni gospodar Like, patron i partijski oligarh koji je bez po muke svojoj stranci na parlamentarnim izborima osiguravao i 15-ak posto saborskih HDZ-ovih ruku.

Darko Milinović VISOKI ČASNI SUD Darko Milinović izbačen iz HDZ-a: 'Odluka je neopravdana i nedemokratska!'

Dado je bio miljenik mnogih HDZ-ovih šefova jer Dado je, kad god je to bilo potrebno, iz Like mogao u Zagreb “dotjerati” na desetke autobusa punih gorljivih HDZ-ovaca. On je sada prvi put te autobuse za Zagreb organizirao za samog sebe, mislio je da je njemu dopušteno isto što i “bogovima” i sada je prebrisan kao da ga nikad nije bilo, bez ikakvog pijeteta za prijašnje “zasluge”. U skladu s onom partijskim “o političkom mrtvacu sve najgore, iz HDZ-a ga odstreljuju tezama da je Milinović bio “šerif, nepotist, nedemokrat, diktator, divljak, plašitelj članstva...”

Markov trg Zvonimir Despot Hrvatskoj treba veliki restart na svim razinama

Milinović jest bio šerif Like, možda i sve to čime ga sada ispraćaju iz stranke, no činjenica jest da je Dado sve to bio i prije 15, i 10 i 5 godina i nikome taj njegov lički “stil”, nepotizam i diktat nije smetao dok je Dado bio dio liderskog simfonijskog orkestra. Teško da bi njegov stil bio doveden u pitanje da je ostao umrežen i nastavio svirati po zadanim notama. Ovako, Milinović je izveo akciju u pučističkom stilu i teško da bi se u Hrvatskoj našlo političke stranke koja bi ga nakon toga zadržala u stranačkom bazenu.

Pula: Radnici Uljanika ponovno na ulicama i traže ostavku uprave Istarski HDZ: 'Vlada je ispunila obećanje, IDS podvalama nastoji skrenuti pažnju sa svoje odgovornosti'

Problem za HDZ je taj da šerifa, nepotista koji lokalno vladaju diktatom, koji “plaše članstvo” ima još podosta. I kada bi micanje Milinovića bio rezultat odluke i stava vrha stranke da je micanje iz stranke provedeno zbog principa i uspostave prave unutarnje demokracije – onda bi cijela stvar i imala svrhe i značila bi razliku. Ovako, HDZ tek treba dokazati da su ga maknuli jer je bio šerif, a ne zato što je bio šerif koji ne sluša.

Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a:

[video: 26533 / ]
Trendovi budućnosti
ŠTO NAS ČEKA
Kako tvrtke mogu postati još konkurentnije: trendovi budućnosti kojima ćemo se prilagoditi ili propasti

A1 izdvaja za Vas

  • SoloHan:

    Makli su ga jer se ne uklapa u njihov krug, ne voli dečke.

  • luka.profaca:

    Samo što Milinović nije maknut s mjesta župana nego stranačkih funkcija a svi smo vidjeli zašto. sam si je kriv

  • carlo.maldini.96:

    prije 5,10,15 godina HDZ su vodili Sanader i neki drugi ljudi, očito više takvo ponašanje ne prolazi