Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Ivanković

Milinovića maknuli jer je bio šerif ili jer je bio šerif koji ne sluša?

Darko Milinović
Patrik Macek/PIXSELL
04.09.2018.
u 08:35

Izveo je akciju u stilu puča i teško da u RH ima stranke koja bi ga zadržala u bazenu.

Raspravljati o odlukama stranačkih sudova nema puno smisla. To su sudovi koji u pravilu slijede mišljenja i stavove lidera koji trenutačno vladaju te ih to čini “posebnim”, a ne demokratskim sudovima. I to dokazuju i stranački sudovi SDP-a, i HSS-a, sada i HDZ-a. Tako je i Darko Milinović do jučer bio uglednik i utemeljitelj HDZ-a, zaslužni gospodar Like, patron i partijski oligarh koji je bez po muke svojoj stranci na parlamentarnim izborima osiguravao i 15-ak posto saborskih HDZ-ovih ruku.

Dado je bio miljenik mnogih HDZ-ovih šefova jer Dado je, kad god je to bilo potrebno, iz Like mogao u Zagreb “dotjerati” na desetke autobusa punih gorljivih HDZ-ovaca. On je sada prvi put te autobuse za Zagreb organizirao za samog sebe, mislio je da je njemu dopušteno isto što i “bogovima” i sada je prebrisan kao da ga nikad nije bilo, bez ikakvog pijeteta za prijašnje “zasluge”. U skladu s onom partijskim “o političkom mrtvacu sve najgore, iz HDZ-a ga odstreljuju tezama da je Milinović bio “šerif, nepotist, nedemokrat, diktator, divljak, plašitelj članstva...”

Milinović jest bio šerif Like, možda i sve to čime ga sada ispraćaju iz stranke, no činjenica jest da je Dado sve to bio i prije 15, i 10 i 5 godina i nikome taj njegov lički “stil”, nepotizam i diktat nije smetao dok je Dado bio dio liderskog simfonijskog orkestra. Teško da bi njegov stil bio doveden u pitanje da je ostao umrežen i nastavio svirati po zadanim notama. Ovako, Milinović je izveo akciju u pučističkom stilu i teško da bi se u Hrvatskoj našlo političke stranke koja bi ga nakon toga zadržala u stranačkom bazenu.

Problem za HDZ je taj da šerifa, nepotista koji lokalno vladaju diktatom, koji “plaše članstvo” ima još podosta. I kada bi micanje Milinovića bio rezultat odluke i stava vrha stranke da je micanje iz stranke provedeno zbog principa i uspostave prave unutarnje demokracije – onda bi cijela stvar i imala svrhe i značila bi razliku. Ovako, HDZ tek treba dokazati da su ga maknuli jer je bio šerif, a ne zato što je bio šerif koji ne sluša.

Darko Milinović jednoglasno izbačen iz HDZ-a:

Ključne riječi

Komentara 24

SO
SoloHan
09:16 04.09.2018.

Makli su ga jer se ne uklapa u njihov krug, ne voli dečke.

LP
luka.profaca
09:05 04.09.2018.

Samo što Milinović nije maknut s mjesta župana nego stranačkih funkcija a svi smo vidjeli zašto. sam si je kriv

CM
carlo.maldini.96
09:07 04.09.2018.

prije 5,10,15 godina HDZ su vodili Sanader i neki drugi ljudi, očito više takvo ponašanje ne prolazi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije