Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.07.2016. u 13:13

I dok Srbija, zahvaljujući i hrvatskoj popustljivosti, u EU ide dalje, Kovač ponavlja kako ta zemlja “mora ukinuti nadležnost za ratne zločine” i kako je “sporni srbijanski zakon de facto suspendiran”. A ne samo da nije suspendiran nego Srbi njime mašu i prijete uhićenjima hrvatskih branitelja, i to nakon što su od Hrvatske dobili zeleno svjetlo za otvaranje dvaju poglavlja u pregovorima s EU.

Subota 16. srpnja

Mostovci u pola sata pogaze sve što su obećali

Božo Petrov ponavlja kako mostovci nisu foteljaši, a zahtijevali su i dobili šest ministarstava, mjesto potpredsjednika Vlade i cio niz drugih fotelja. Oni su pošteni, a gotovo svi su u nešto umočeni – u zajmove bez kamata, u zapošljavanje rodbine, u krađe (stiropora!), u sabotersko sprečavanje investicija zbog tobožnje zaštite okoliša i u podosta afera.

Premda kopiraju najcrnje osobine SDP-a i HDZ-a, neprekidno ističu kako su u povijesnoj misiji te žele promijeniti politiku koju te stranke “provode već dvadeset godina”. A sada je u taj buket licemjerja Božo Petrov umetnuo još jedan cvijet. Dao je intervju novinaru Novog lista, ovaj mu ga je poslao na autorizaciju, a Petrov vratio “gotovo potpuno izmijenjen” pa ga uredništvo nije htjelo objaviti.

Tako je, na primjer, u odgovoru na pitanje o ljetovanju premijera i obitelji u državnoj rezidenciji u Costabelli “osudio takvo ponašanje” te rekao kako on to “nikada ne bi napravio”, a u autoriziranoj inačici to je izbacio i napisao kako je riječ o “orkestriranom napadu na Oreškovića”. Tipično mostovski, tako reći u roku od pola sata se prefarbaju, premijera čas optužuju čas iskupljuju, kao što istom brzinom pogaze sve čime su pridobili određeni broj birača. Mostov slogan: Vjerujte nam da ćemo vas iznevjeriti!

Nedjelja 17. srpnja

Koalicija SDP-HSS: savez krvnika i žrtve drugi put

U povodu koaliranja Beljakova HSS-a i SDP-a napisao sam kako “seljacima nitko nije nanio toliko zla kao komunisti, prethodnici Milanovića i SDP-a”. Dva dana potom, danas, u nedjelju, Branko Hrg na svom Facebooku objavljuje izlazak iz HSS-a, a u obrazloženju “prepisuje” i to moje podsjećanje: “Nakon Drugog svjetskog rata zabranjuje se djelovanje HSS-a, hapse se pa i ubijaju vodeći ljudi... Pravni sljednik režima koji je HSS izgnao iz Hrvatske je SDP. Dakle, HSS je ušao u predizbornu koaliciju s djetetom svojeg političkog krvnika.”

Istina, Beljak mu je odgovorio da je sam bio član Saveza komunista i da mu nije smetala koalicija sa SDP-om 2000. godine te “kako je govoriti u 21. stoljeću o komunistima – apsolutno deplasirano”. Koja zabluda! Na samom ulasku u 21. stoljeće na izborima je pobijedio pravi komunist Račan, i to u koaliciji sličnoj današnjoj, u savezu krvnika i žrtve, to jest u savezu s Budišom.

A da se bitno ne razlikuje od Račana, koji je karijeru počeo tako reći isti dan kad je Budiša 1972. uhićen, pokazao je Milanović kad je komunističke udbaške ubojice htio zaštititi zakonom (lex Perković), kakav mu neće trebati za Beljaka koji je – obični provalnik u automobile.

Ponedjeljak 18. srpnja

Uljuđenošću se ne ide na grubijana Milanovića

Na sinoćnjem proglašenju rezultata izbora u HDZ-u nije bilo slavljeničkog ozračja, što je za tu stranku jako neobično. To znači da se počinje od nule. Za novoga predsjednika Plenkovića to je i prednost i nedostatak, prednost zato što će morati pokazati osobnu kreaciju u novom jačanju stranke, nedostatak zato što nasljeđuje 15 godina vođenja HDZ-a u kojem su se njegovi predsjednici iskompromitirali.

I Sanader, i njegova nasljednica Jadranka Kosor koja je godinama od Sanadera pravila nezapamćen kult ličnosti, i Karamarko koji je poslije nekoliko godina uspješne obnove HDZ-a uništio sve što je bio stvorio. Ni Plenković stranku neće podignuti ako svojom uljuđenošću, uglađenošću, obrazovanjem, elokvencijom i markantnošću ustukne pred agresivnim grubijanom Milanovićem. Pa bi se mogao potvrditi kratki portret koji je o njemu napisala jedna kolumnistica: izvana k'o Sanader, iznutra k'o ništa.

Utorak 19. srpnja

Mladi se boje braka, ali Joža Manolić – ne

Hrvatska demografski propada i zato što ima mnogo neženja i usidjelica. Vjenčanja je sve manje i zbog ekonomskih razloga i zbog nedostatka motivacije koji ima raznolike uzroke. Gotovo danomice u novinama čitamo naslove kao ove – “Mladi se boje braka”, “Sve više rastava, sve manje vjenčanja”, “Čak se i u ratnim godinama udavalo i ženilo više nego danas”...

Ni u selima više nije kao prije, kad se pred oltar išlo mahom do dvadesete godine, a čim bi prešli dvadesetu, cure i momci su u očima sela uvelike gubili na vrijednosti. U Večernjaku na prvoj stranici veliki naslov “10 hrvatskih godina – pad nataliteta i standarda, raste samo broj razvoda”.

Ali svi mediji imaju i naslove koji kažu – Josip Manolić ponovno se oženio u 97. godini! I tako, dok Hrvatska postaje zemlja iseljavanja, neplodne mladeži bez obitelji, zemlja neženja – stara Udba pokazuje nevjerojatnu vitalnost “ženidbom u stotoj”.

Srijeda 20. srpnja

Medijima HDZ uvijek kriv, a SDP nevin?!

Kad je izbila afera konzultantica, koja će biti jedan od presudnih razloga Karamarkova odlaska, tjednima su se mediji natjecali tko će više optužiti predsjednika HDZ-a.

No nije ga kaznilo ni Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa niti je bio pod istragom. Kad je Mladen Hrgarek optužio Zorana Milanovića da je od njega tražio da mu prijatelju za fiktivne poslove isplaćuje 15.000 kuna mjesečno želi li da SDP nastavi suradnju s njegovom tvrtkom, prvo se jako kasnilo s informacijom da je Milanović bio ispitivan u DORH-u, jer se aferu vjerojatno htjelo posve prešutjeti, a onda su se mediji natjecali tko će više iskupiti predsjednika SDP-a.

Slično se događalo i kad je kao premijer na lokalnim izborima podupro pravomoćno osuđene Saba i Vlahušića i kad je otkriveno kako mu je brat prijetio i ucjenjivao po Ministarstvu financija i drugdje. A sada ide u koaliciju s Beljakom osuđenim na uvjetnu zatvorsku kaznu zbog provala u automobile te s HNS-om čiji je glavni tajnik Ferenčak dvaput osuđen zbog otimanja i preprodaje državnog zemljišta itd. Tako su HDZ i njegova koalicija uvijek krivi, a SDP i partneri mu nevini, makar sada bilo i obratno.

Četvrtak 21. srpnja

Dosta te Kovačeve nevine face, kapitulirao je!

Stvarno je dosta te nevine face ministra vanjskih poslova Mire Kovača s kojom nas uvjerava da Srbija neće u EU dok ne ispuni hrvatske uvjete, a istodobno kao pokorni mali učenik sluša Angelu Merkel i Beogradu stalno popušta.

I dok Srbija, zahvaljujući i toj popustljivosti, u EU ide dalje, on ponavlja kako ta zemlja “mora ukinuti nadležnost za ratne zločine” i kako je “sporni srbijanski zakon de facto suspendiran”. A ne samo da nije suspendiran nego Srbi njime mašu i prijete uhićenjima hrvatskih branitelja, i to nakon što su od Hrvatske dobili zeleno svjetlo za otvaranje dvaju poglavlja u pregovorima s EU. Sad Kovač poziva u pomoć premijera Oreškovića, s kojim se ulizuje Srbiji od koje “očekuju da će poštovati hrvatske uvjete”, a te prijetnje prikazuju kao “izjave dnevnopolitičke naravi”.

Koje zamazivanje očiju javnosti! Te prijetnje izrekao je nitko drugi nego čovjek najnadležniji za provedbu “suspendiranog” zakona – voditelj Tužiteljstva Srbije za ratne zločine. To više nije popustljivost nego izdaja i kapitulacija pred agresorom.

Petak 22. srpnja

Ubija nas siromaštvo, ali tu je majstor za obmane

Jedan je lijevi list pod naslovom “SDP se poziva na rast, a bio je pad” objavio predizborni pozdrav Zoranu Milanoviću.

Piše kako je vrlo hrabro bilo koaliciji dati ime “Hrvatska raste” na temelju minimalnog rasta u zadnja dva tromjesečja, kad je prije toga tri godine, u 12 kvartala zaredom, gospodarstvo slabjelo, zaposlenost padala, a u inozemstvo emigriralo možda i 100.000 ljudi. Nije pomogao ni zastrašujući porast javnog duga sa 65,2 na 86,7 posto BDP-a, koji je, kako je napisao jedan komentator, “graničio sa zlodjelom”.

Standard zemalja zapadne Europe nismo sustizali nego nam je bio sve dalje, dok je u svim drugim tranzicijskim zemljama, osim u Sloveniji, rast bio veći nego u razvijenim gospodarstvima i tako se smanjivala razlika. Ali ako nas je ubijalo sve veće siromaštvo, “spasio” nas je majstor za obmane, Amerikanac Alex Braun, koji je u Milanoviću usavršio prirodni talent za prikazivanje crnoga bijelim, zlodjela dobročinstvom, istine da Hrvatska pada u laž da Hrvatska raste. Tko nije sposoban voditi zemlju, sposoban je voditi je u propast. 

>> Jandroković o posljednjim aferama: 'Drago mi je da nema ljudi iz HDZ-a jer obično je najlakše optužiti nas'

Komentara 4

Avatar TAJSAM
TAJSAM
21:42 24.07.2016.

oni su svi sposobni voditi samo hrvatske šume poslije postavljanjem od strane komunjara velikog stručnjaka koji nije znao voditi apoteku a sad vidimo veliku pljačku koju je priredio stručnjak Jakovina i to za milijune a vjerujem da je to uradio jel če vjerojatno imati udio u toj isplati. sve treba zatvoriti i osuditi pljačkaše sa takvim ugovorima. pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije