Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.12.2013. u 12:00

Njih dvojica Hrvatsku vole sadistički-analno i, kada ustanu, ono što ostane u kahlici rezultat je njihova rada i blago koje ostavljamo budućima

Nova 2014. neće biti bolja. Ali vi ćete biti bolji. I to iz nekoliko razloga. Najprije jer ste preživjeli 2013. i jer ste pobijedili Milanovića, Karamarka, Todorića, banke, ali i sve one potpuno nevažne preokupacije poput latinice, ćirilice, definicije braka, kojima su vas pokušali hipnotizirati da biste zaboravili na glad, na nepravdu koja vam se svakodnevno čini, na frustracije i na pljačku. Iz svega toga morate izaći kao pametniji, mudriji, svjesniji ljudi koji ne mogu imati milosti ni razumijevanja za svijet koji im je okrenuo leđa. Morali ste pogubiti sve iluzije. Morali ste shvatiti da u ovoj zemlji nitko ne želi doći na vlast zbog toga da bi vama bilo bolje, da Crkva nikada nije dijelila sudbinu ovog naroda, već je radila u vlastitom novčanom interesu, da svi oni koje ste na žalost birali i koje ćete opet na žalost birati na pameti su imali jedino sebični motiv ubiranja privilegija višeg pozicioniranja u činovničkoj nomenklaturi. Nikada niste mogli osjetiti da je ijedna od onih institucija koje plaćate i kojima dajete legitimitet stala iza vas i dala vam podršku. Vi ste potpuno usamljeni u svijetu koji propada i to vas čini najjačima, to je ono što će od vas na kraju učiniti pobjednike, zbog čega imate pravo na vlastiti ponos i na svoj osobni odnos s višim smislom koji možete nazivati imenom koje je vama najdraže.

I to sve u hrvatskoj državi koja ne zaslužuje da je se tako zove i koja vas je nebrojeno puta izdala. Gotovo četvrt stoljeća nakon njezina formalnog međunarodnog priznanja ja još sanjam suverenu Hrvatsku. I ona nikad nije bila dalja. Pod krinkom slobode uvijek se čine najgore svinjarije. Shvaćati danas suverenitet prema obrascu iz 19. stoljeća mogu samo idioti ili domaći izdajnici. Suverenitet nisu ni himna, ni zastava, čak ni formalni teritorij, već se njegovo ostvarenje ili ograničenje treba promatrati isključivo na korporativnoj razini. Okupatori ne dolaze u uniformama i s puškama, nego u sivim, bezličnim odijelima i s prijenosnim računalima. Sva vaša prava pretvorili su u vaše slabosti, sve vaše slobode u potpuna ograničenja. Suverenitet Hrvatske danas treba mjeriti u pravu na rad i na kvalitetan život koji treba proisteći iz tog rada, u pravu na besplatno i kvalitetno školovanje mladih, u besplatnom i kvalitetnom liječenju bolesnih, u dostupnosti svih njezinih prirodnih potencijala svakome od nas, u obavezi da država bude vaš servis, a ne vi njezin talac.

Zbog svega toga još uvijek ili bolje rečeno više no ikad ja ću sanjati suverenu Hrvatsku. I neće nam tu ništa pametno napraviti ni Milanović, ni Karamarko, kao ni jedna vlast. Mudro je dignuti ruke od njih i ne nadati se. Jasno vam je da je Karamarko zapravo Milanović koji malo više mrzi ćirilicu, a Milanović zapravo Karamarko koji se malo više pravi da je socijalist. U stvari, njih obojica na vlast žele iz onog najplićeg motiva uživanja u posjedovanju moći. Frojdovski rečeno, i Milanović i Karamarko hrvatsku vole sadistički-analno; traže zadovoljstvo kroz agresiju i funkciju izbacivanja izmeta. Zato ih nije teško zamisliti kako sjede na kahlici, muče se, napinju, znoje, crvene, a nakon obavljena posla ustaju, spuštaju pogled i zadovoljno gledaju što je ostalo iza njih. To što je ostalo u kahlici rezultat je njihova rada, ogledalo smisla vladanja, unutrašnji izgled svake politike kad izađe na svjetlo dana i nacionalno blago koje ostavljamo budućim generacijama. Ponosit će se nama. Sigurno. Vaša uloga u 2014. bit će da se pobrinete za sebe, da se ne predate, ne popustite i ne dozvolite da vas se zabavlja nižerazrednim temama.

A znadete i što vas čeka. U 2014. će vam nastavljati otimati jer privatizacije ide dalje. A privatizacija dolazi od latinskog privare što znači lišiti, oduzeti. Dakle, u zadnjih gotovo četvrt stoljeća nama se neprekidno nešto oduzima. Ono što vam ostaje jest da prestanete dozvoljavati da vas se tretira kao bezvoljno stado. Preuzmite inicijativu, živite po vlastitim pravilima, udarite sustav i ispod pojasa ako treba, jer on vas po jajima mlati cijelo ovo vrijeme. Ne dajte se, ne padajte na koljena ni pred kim, ne molite, budite ponosni i svjesni vlastite snage. Ima vas više, pošteni ste i neizrecivo hrabri kad živite u ovoj državi. Bez obzira na to koliko vas uvjeravaju da ste neznatni i nemoćni, vi ste Hrvatska. Zaboravite sve očeve ove domovine, oni su vam ionako svima samo majku jeb... Ma da ne psujem više. Nova će godina biti vaša godina. Život koji priželjkujete, život je koji i zaslužujete. Ne bojte ga se uzeti. Budite ponosni u 2014.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije