Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.06.2016. u 21:00

Na čelu državnog izaslanstva morali su biti predsjednica i premijer. I točka.

Hrvatska nacija u cjelini, baš kao i svaki građanin Republike Hrvatske, s pravom može i treba biti ponosan na 77 ljudi koji su 22. lipnja 1941. godine odlučili svojim životom, s puškom na ramenu, suprotstaviti se Hitleru i izdajničkom ustaškom režimu takozvane NDH. Tog dana oni su u šumi Brezovica osnovali Prvi sisački partizanski odred, koji je ujedno i jedan od prvih antifašističkih odreda u tada od nacističke Njemačke okupiranoj Europi.

Fotografije iz Brezovice s jučerašnje svečanosti u povodu obilježavanja Dana antifašističke borbe sugeriraju da se vladajuća garnitura baš i ne ponosi antifašističkom borbom. Nije bilo ni predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, ni premijera Tihomira Oreškovića, ni predsjednika Sabora Željka Reinera. Umjesto njih su u Brezovicu došli njihovi izaslanici – zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, Mostova ministrica uprave Dubravka Jurlina-Alibegović i Margareta Mađerić (HDZ), koji su ih redom opravdali prije dogovorenim obvezama.

Kako je istom prigodom lani u Brezovici – kako i priliči – bio cijeli državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Zoranom Milanovićem, legitimno je zapitati se kakvi su to vjetrovi počeli puhati poslije parlamentarnih izbora održanih lani u studenome. Jučer su na čelu državnog izaslanstva jednostavno morali biti predsjednica RH i predsjednik Vlade, bez obzira na njihove “ranije dogovorene obveze”. I točka. Jučer su se kod Jazovke komemorirale žrtve partizanskih zločina iz 1945. Ministar kulture Zlatko Hasanbegović bio je ondje “uime Vlade, ali i u svoje osobno ime”. 
Naravno da je netko od ministara trebao doći i u Jazovku, ali kud baš Hasanbegović poznat po svojim spornim stavovima o antifašizmu. Je li to namjerni ili slučajni cinizam Vlade RH?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije