Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
06.04.2016. u 16:24

Primjenom postojećih zakonskih odredbi Oružane snage bi ostale desetkovane

Josip Buljević, ministar obrane, po svemu sudeći, priprema izmjene Zakona o službi u Oružanim snagama RH. Proizlazi to iz prijedloga zakona o čijim ključnim člancima piše Novi list.

Najvažnija je novost u zakonu da se odgađa postupak izdvajanja vojnika i drugih zaposlenika sa srednjom stručnom spremom jer bi primjenom postojećih zakonskih odredbi Oružane snage ostale desetkovane. Prema sadašnjem zakonu, svi vojnici sa završenom srednjom školom pod određenim uvjetima do kraja godine trebali bi napustiti službu, što bi u praksi dovelo do nestašice ljudstva jer bi OS ostale bez pirotehničara, tenkista, mehaničara i samih vojnika.

Usvoje li se zakonske izmjene, djelatnici sa SSS mogu odahnuti i prestati strahovati od otkaza, a bivši ministar Ante Kotromanović može s tugom ispratiti viziju profesionalne i akademski obrazovane vojske. Ideja je vjerojatno bila plemenita, da se u vojsci zaposle silni mladi ljudi s fakultetom koji uzaludno u civilnom sektoru traže posao, ali možda bi to ipak bila preradikalna inovacija. Da nam vojnici budu bolje najobrazovaniji dio stanovništva.

>> Na vjernost domovini prisegnulo i 48 ročnica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije